[]

Tam Kapanma ve Alkol Yasağı

Haftasonu alkol yasaklarını mantıksız bulsak da sebep bulmaya çalıştık, sosyalleşmeyi artırır, alkol satmayan dükkanlar için rekabet bozucu bir etken falan filan. bunlar da mantıksız da, neyse konu bu değil.

Peki 17 günlük tam kapanmada alkol yasağının ne mantığı var? Kime fayda sağlıyor bu? Mesela müteddeyyin kesimler alkol yasağını destekliyor mu? Benim çevremde muhafazakar insan olmasına karşın desteklenmiyor. Hani bir kesime şirin görünme çabası desem o da değil. Korona konusunda olumlu bir etkisi olduğuna inanmıyorum. Haramla helalle bir işi yok zaten bu adamların, dini bir sebep yüzünden alınan bir karar değil yani.

ee, neden bu yasak? sindirmek, korkutmak, yasaklara alıştırmak falan mı? o da makul gelmiyor.

edit: özetle şöyle sormalıydım: bu yasakların kılıfı nedir

 
İktidar iyice sıkıştı anketlere bakılırsa baya bi seçmen kaybetti. Haliyle o mütedeyyin kitleye şirin gözükmek istiyor. Bu biraz da rövanşist bir tutum. 128 milyarın kuyruk acısını da çıkarıyor olabilirler. 23 nisandaki yasaklar da bu paralellikte. Aslında gizli bir sekuler, dinci savaşı


  • olaylar olaylar  (27.04.21 13:47:38) 
Tamamen turizm gelirinden de olmamak için. Vaka sayısı düşmezse bu sene turizm geliri de olmayacak, bu da ciddi sıkıntı yaratacak.


  • palmtree  (27.04.21 14:00:54) 
Saçmalık, başka bir şey değil.


  • roket adam  (27.04.21 14:11:05) 
kazan kaynıyor, kurbağa ne olduğunu anlamıyor. şeriat bir günde gelmeyecek. kıyı kıyı gelecek. mahalle baskısıyla gelecek.

@palmtree : alkol yasağı ile turizm gelirinin ne alakası var?
  • co2s2  (27.04.21 14:25:25) 
Zerre mantığı yok. Ramazan'da alkol satılmasın, bundan sonraki senelere de örnek olsun davranışı. Bugüne dek yasaklamamış olmalarına şaşırıyorum ben asıl.


  • wild honey suckle  (27.04.21 14:31:55) 
İkinci paragrafa 17 günle başlayıp alkol yasağına geldiğiniz için biraz karışmış soru.

Alkol yasağının hiçbir manası yok. SIFIR. Tamamen şov, birilerine güzel görünme çabası, ne derseniz artık. Rekabet kısmı kılıfı.

17 günlük kapanma ise sayıları bir miktar düşürür mutlaka ama düşmese bile düşmüş gösterebilmek ve alınan tedbirlerin doğruluğuyla övünmek en büyük getirisi olacak. Çünkü gerçekten vatandaş düşünülseydi destek de açıklanırdı. Sonuç olarak kapanmanın ortalarına gelirken sayıların "düştüğünü" göreceğiz, sonuna doğru 5 binin altına düşecek, "koyulan hedefe" ulaşılmış olacak ve turizm için de ortam oluşmuş olacak benim anladığım.
  • infernal majesty  (27.04.21 15:01:15) 
Abi konunun hükümetle dinle ilgisi yok, direkt devletle ilgisi var.

Devlet dediğin şey bir coğrafyada şiddet tekelini elinde bulunduran organizasyondur. Güçler ayrılığı vs. dediğin şeyin temeli, bu yapının fazla güçlenip düz insanın canına okumasının önüne geçmektir. Serbest, denetimsiz bırakırsan büyür, güçlenir ve insanları baskılar.

Biz (sadece TR değil, dünyadaki tüm insanlar olarak) bu mücadeleyi kaybettik. Bundan sonra ister alkolü yasaklar, ister vergi oranını %99 yapar, ister sokakta gezmeni engeller. Bunların hiçbiri için mantıklı bir gerekçeye ihtiyacı da yok, "öyle istiyorum kardeşim" dese ne yapacaksın?

Daha dün Almanya'da bir hakim, okullarda maske zorunluluğunu iptal etti, çünkü bununla ilgili milyon tane çalışma var, ve sonuçlar diyor ki maskenin hiçbir faydası yok. Noldu biliyor musun? Alman polisi hakimin evini bastı. Şaka değil, Almanya'da polis, aldığı bir karardan dolayı, sıradan vatandaşın bile değil, bir hakimin evini bastı. Orada durum böyleyken bizde ne olmasını bekliyorsun ki?

Hollanda'da sokağa çıkma yasağını protesto için 50 bin kişi sokağa çıktı bir ay önce, polis hepsini döve döve göz altına aldı. Ama George Floyd için millet sokağa çıkınca hiçbir şey olmamıştı. Bizdeki "bana kongre serbest, ama sana her şey yasak" anlayışından ne farkı var?

İnsanlar daha "sadece 17 gün" diye kendini avutsun dursun. Bundan sonra özgürlük falan yok. Devlet süt iç derse süt içeceksin, su içme derse su içmeyeceksin. Artık böyle. Geçmiş olsun. Baştan izin vermeyecektin.

İyi vatandaş rolü oynayıp "ama bilinçli olalım, ama virüs ühü ühü :'(" diyenlere ödül olarak yılda 1-2 gün sokağa çıkma izni verilir belki. Onlar oradan devam etsin. Sokakta maske takmayan adamı arayıp polise ihbar edenler vardı burada "ama kurallara uyacak kardeşim" diye. Al sana kural, sabaha kadar uyarsın artık.
  • plutongezegendegilmi  (27.04.21 15:19:32 ~ 15:28:16) 
benim asıl merak ettiğim
üreticiler nasıl bişey demiyor? veya içki ruhsatı olan yerler.

bir de dikkat çekmek isterim, alkol demek, alkol yasağı diye duyurmak bile uzaklaştırmak için. her şey söylemle, dille başlıyor. tentürdiyotun yanına bişey almıyorum. içki alıyorum. alkol laboratuvarda olur. içki sofrada olur hepimiz neden alkol diyoruz. amaaaan neyse.

plutongezegendegilmi+1
  • rewlack  (27.04.21 15:23:48) 
dini, siyasi tarafini bir kenara birakacak olursak. ayni yasagi guney afrika'da uyguluyor. onlarin mazareti:

saglik sisteminin uzerindeki yuku hafifletmek.(alkol zehirlenmesi, alkollu kavga, alkollu kaza vs..)
  • buenosdias  (27.04.21 16:57:51) 
  • rewlack  (28.04.21 15:31:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.