[]

led tavan spotlarının sökümü

taşınacağımız evin tüm odalarının tavanı şu şekilde: i.hizliresim.com ve biz bu görüntüyü hiç sevmiyoruz. komple spotları ledleri ne varsa kaldırmak, klasik avize ya da lambader kullanmak istiyoruz. ev 3+1, her oda bu şekilde. bunlardan kurtulmak istemek ne kadar bir masraf çıkarır? konu hakkında bilgim: yok. yani 500 lira civarı masraf mı 15 bin civarı masraf mı, böyle kabaca bi rakam yeterli şu aşamada. acil bi durum olmadığından sonra yaptırmayı düşünüyoruz ama ev hazır boşken yaptırmak daha mı mantıklıdır? çok kırık döküklük iş çıkar mı yani?




 
fiyat konusunda fikrim yok ama ev bosken yapmak cok daha mantikli ve temiz olur.


  • vudin  (27.04.21 12:33:24) 
sadece ortadaki bölüm için konuşuyorum;

bunlar sökülecek, altından çıkan tavana sıva atılıp boyanacak, toplasanız masrafı (işçilik hariç) 100 lira tutar.

hatta bu tavanı ve spotları değerlendirecek müteahhit bulursanız (nasıl bulcam derseniz ilçenizdeki inşaatları gezin, orada çalışanlara sorun, müteahhitin numarasını ver deyin verirler) satabilirsiniz bile.

ev boşken yaptırmak daha mantıklı, o tavan inerken ortalık toz duman olur ama eşyalıyken de tozu temizlemeyi göze alarak yaptırtabilirsiniz.

kenardaki ve köşelerdeki tavan ile spotları da işin içine katarsanız masrafınız çok olur. tavanla birlikte duvarların da sıvanması ve boyanması gerekir. ayrıca kartonpiyer masrafınız da olur.

kişisel görüşüm, söktürecekseniz ortadaki pavyon ledlerini söktürün, kenardakiler şık duruyor bence.
  • trajikomix  (27.04.21 12:41:38 ~ 12:45:35) 
Sorma bizim yazlıkta da aynı sıkıntı var, aynı böyle yapılmış. İğrenç duruyor bence, bir de bembeyaz ışıklar ameliyathane gibi. Ama yaptırması zor değil. Söküm 15 dklık iş, alttan çıkan tavana sıva atmak + boyamak da 1 gün sürmez yine. Ev boşken yaptırın gitsin, max 500 lira çıkar. Çıkan ledleri de usta alır, tanesi 50-60 lira falandı en son.


  • roket adam  (27.04.21 14:14:47 ~ 14:15:04) 
ortadaki bölüm, büyük ihtimalle avize taşıyamaz, çıkması lazım. bu da toz demek. eşya yokken yapmak daha pratik olur. hazır başlamışken, yandakileri de çıkartmak lazım. bir elektrikçi gelecek, hepsini sökecek. bir boyacı da kartonpiyerleri söküp gerekiyorsa ince bir sıva ve boya atacak. yarım günlük iş. işçilik dahil 1000 lira tutar bence.


  • co2s2  (27.04.21 14:44:51) 
bu arada bir insan evladının beğenerek severek isteyerek ortaki bölümü planlamış ve yapmış olmasını aklım almıyor. pavyon mu burası?

görgüsüzlük
sanattan anlamazlık
  • co2s2  (27.04.21 14:46:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.