[]

zekat

hesaba göre; oturduğu hariç 40 dairesi olan biri bir daireyı zekat mı veriyor?




 
Hayır, gayrimenkulden zekat verilmiyor. Gelir getiriyorsa getirdiği gelir hesaba katılıyor.


  • hebanon  (27.04.21 00:13:42) 
Abi muslumanin turnusolu budur.belli asgariler olmakla beraber malinin 40 ta birisir.burada uygulanabilecek tek istisna senin ihtiyacin olanin dusulmesi olabilir.senin orneginde 40 evden birisi onun intiyacidir,geriye kalan 39 zekata girer.

Bizim sevgili kardeslerimiz bu konuda ne kadar alim varsa onun en iyi soyledigini one surup bu isten yirtmaya calisir,varsa hocasi,imami kim varsa gidip yan cizebilecegi careler arar,kivirmaya calisir.zorlayarak fetva almaya calisip,gunahi hocanin boynuna uygulamasina tabi tutulmak ister.bu kulaklar hocam benim bir evim var,bir milyonda param,ramazan girmeden gittim kurak bir arazi aldim,buradan hic bir gelirim olmadi,elimdeki tek arazide budur bana zekat duser mi sorusunu duymustur,o sorarken utanmamis,ben dinlerken utanmisimdir.

Kurana bakinca 30 kere direk zekat diyor,2 de sadaka olarak geciyor.32 kere bu brotherlara diyor ki ver,elini korkak alistirma,sen ne kadar verirsen bonuslarini arttiracagiz,verdigini kat be kat sana bereketlendirecegiz buna ragmen sevimli bir cocuk edasiyla Allah i kandirmaya calisan 1,6 milyar muslumandan bahsediyoruz.

Benim kurandan anladigim senin olanin 40 ta birini vereceksin,diyanete sorunca zekat simulatoru var oraya yazsana diyor.muhtemelen benim omrum o samimiyette bir musluman gormeye yetmeyecek.
  • duptıs  (27.04.21 00:52:06) 
kitapta herhangi bir orandan bahsedilmiyor. mezhepler tarafindan ortaya atilmis bu oranlar. 80 gr altinin varsa 1/40, ciftci isen hasatinin 1/10' unu vereceksin diyorlar. hatta tarlana suyu kova ile tasiyorsan orani 1/20 mi ne yapiyorlar. gayrimenkul gelirleri de yine 1/10 ya da 1/20 uzerinden hesapliyorlar ama dedigim gibi kitapta orandan bahsedilmiyor. Oranlarin dayanagi hadisler, mezhep liderleri de bunlari kiyaslayarak her seye bir oran bulmuslar.


  • duyulmasi gerektigi kadar  (27.04.21 01:10:42) 
peygamberimiz zamaninda devlet boyle gelirinin yuzde 60 ini vergi olarak aliyor muydu ? 2000 lira kira gelirime karsilik yillik 2500 lira kira vergisi ? zekatta vergi de veriyorum ama bu sorularin da cevabi var mi ?


  • tunaktunaktun  (27.04.21 04:26:10) 
Zekatta oran filan yoktur, siz verebileceğiniz maximum miktarı, sizinle maddi olarak aynı seviyede olmayan diğer insanlara da dağıtarak, onların yaşam kalitesini artırmaya ve sosyal eşitsizliğin ortadan kalkmasına katkı sağlamak için vereceksiniz. 40 evi olan biri, verebilirse hepsini de verir.


  • etna  (27.04.21 08:47:23) 
Dindar biri sayılırım ama bu oranların günümüz Türkiye’sinde geçerli olamayacağını düşünüyorum. Çiftçi olmayan hasadını mı versin, esnaf olmayan gelirini mi? Türkiye’de zekat verebilecek şu anda tek grup 5li çete bence.


  • Hallegadola  (27.04.21 09:02:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.