[]

Farklı parametrelerin sonuca etkisi (f-test?)

Selamlar,

Şöyle bir durum var: Bir deney yapıyorum. 4 farklı girdisi var. Atıyorum; uyku süresine 1) yatak sertliğinin, 2) yastık sertliğinin, 3) ortam sıcaklığının, 4) vücut sıcaklığının etkilerini görmek istiyorum. 4 parametreden 3’ünü sabit tutup, diğerini farklı değerler için deniyorum. Mesela yastık, yatak, vücut sıcaklığı (kişi) aynı; 5 farklı gecede 5 farklı oda sıcaklığında uyutup sonuca bakıyorum.

Örnek olması açısından yazdım. Ama bütün girdiler ve sonuç sayısal olarak ölçülebilir değerler.

Bu 4 farklı girdinin sonuca etkisi nasıl analiz edilebilir? (Hangisinin daha çok etkilediğini bilimsel olarak açıklamam lazım). f-test mi kullanmalıyım? İstatistiksel metodları unuttum tamamen.

Teşekkürler.

 
Bakmak istediğim hangi parametrenin daha çok etkilediği. Kişi de parametrelerden biri. Yani örnek üzerinden anlatmak gerekirse aynı kişi hem 5 farklı yastıkla (geri kalanlar aynı), hem 5 farklı yatakla (geri kalanlar aynı), hem de 5 farklı oda sıcaklığında (geri kalanlar aynı) bakılacak. Aynı zamanda yatak, yastık, oda sıcaklığı aynı; ama 5 farklı insanla bakılacak bu koşullarda.


  • aguilas negras  (26.04.21 22:16:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.