[]

Oyun mouse'lari ile yarıyor mu?

dandik bir mouse'um var. Acaba oyun mouselarına göre performans kaybım oluyor mudur? mesela cs:go için?

oyun mouselarına baktım 750 liraya bile mouse var. bunlar gerçekten işe yarıyor mu?


 
csgo için normal birisine çok farkedeceğini sanmıyorum biraz kaliteli bişey olsa iş görür, diğer türlü üstünde bir sürü tuş olmasının fayda sağlayacağı oyunlar var işe yarıyor.


  • nahtoderfahrung  (26.04.21 20:59:16) 
Tabi ki fark olur ancak CS:GO için (sadece eğlencesine oynadığınızı varsayarak) o kadara gerek yok bence. Konuşmak için Discord kullanmıyorsanız mouse üzerinde bi tuşu mikrofona atarsınız, yeter. Ben Bloody A9 kullanıyorum, yetiyor.

Ek olarak CS:GO için kulaklığı daha çok önemserim ben.

Edit: 750'ye gerek yok dedim de benim kullandığım model için bile 450 TL gibi bir fiyat gördüm, ben aldığımda 160 lira mıydı neydi... Fiyatların uçtuğunu hesaba katmamışım.
  • infernal majesty  (26.04.21 21:54:23 ~ 21:55:51) 
Düzgün bi sensörlü mouse çok işe yarar. Logitech g102 başlangıç için fiyat/performans olarak iyi. Eliniz çok büyük değilse denenebilir


  • glamdr1ng  (26.04.21 21:58:34) 
seneler seneler seneler önce dapdandik bir fare kullanırken hem oyun hem de proje çizimleri için gidip a4 tech X7 almıştım. takıp da battlefield 2 açtığımda "vay babayun kemüğüne biz yaşamıyomuşuk layn" demiştim, evet aynen bu şive ile :) çalışırken de bayağı rahatlatmıştı.

750 tl ye olan mouseları bilemem ama oyun oynayan biri için 200 - 250 tl aralığında bir mouse gayet iyi idare eder.
  • issiz karga  (26.04.21 22:01:26) 
Is icin logitech g603, oyun oynarken razer viper mini var.
Komik ama razer burada daha pahaliydi logitechten.
Türkiye'de tam tersi; razer 350 lira logitech 540.

Razer ile oynarken cok cok daha rahat ve hafif oluyor. Belli yani fark var.
  • logisticsmanager  (26.04.21 22:04:32) 
Logitech G300S öneririm. 150 lira civarında. 2500 dpi ve oldukça kullanışlı. Yıllardır kullanıyorum. Geçenlerde bozuldu aynısından bir tane daha aldım. Süper mouse.


  • himmet dayi  (26.04.21 22:24:29) 
oyunda genel olarak başarısızsan mouse ile ekstra başarı beklemeye gerek yok.


  • sutlu nescafe  (26.04.21 22:53:17) 
şu an kullandığım fare "razer basilisk x hyperspeed". Oyun öncelikli düşünerek almadım. Önceliğim; kablosuz, biraz büyük ve kolay bozulmayacak bir şeydi. Doğal olarak hep logitech akla geliyor ama istediğim tarzdakilerin fiyatları el yakıyor. Senelerce TRUST marka fareler kullandım, hatta en rahat kullandığım fare TRUST diyebilirim ama aletler dayanıksız, en iyisi 2 sene dayandı. Dedim "ucuz diye aldığım bu kaçıncı TRUST? Artık daha kaliteli bir şey almalıyım" ancak Logitech'e o paraları vermeye elim gitmedi ve "razer basilisk x hyperspeed" ile yoluma devam ediyorum. razer'a geçince kalite farkı hemen belli oluyor ama benim gibi sıradan oyuncu için kullanım farkı yok gibi.


  • late viper  (27.04.21 01:11:49) 
Excelde bile ise yarar


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (27.04.21 07:19:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.