[]

26 Nisan-GÜNCEL Koronavirüs Tedbirleri (Tüm Sorular İçin Sabit Duyuru)

İÇİŞLERİ BAKANLIĞININ YAYINLADIĞI GENELGEDE YER ALAN VE EN ÇOK SORULAN SORULARIN MADDELERİNİ YAZDIM, KALANI İÇİN DE EN ALTA GENELGENİN LİNKİNİ BIRAKTIM GENELGEYİ AÇIP CTRL+F YAPIP MERAK ETTİĞİNİZ KONUNUN ANAHTAR KELİMESİNİ YAZIP İLGİLİ MADDEYE ULAŞABİLİRSİNİZ YA DA BURADAN SORABİLİRSİNİZ.


SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI

1: Hafta içi hafta sonu ayrımı olmaksızın 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19.00’da başlayıp 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00’de bitecek şekilde tam zamanlı sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.

2: Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecektir. Aynı saatler arasında bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi, tatlıcılar ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir.

Yukarıda belirtilen uygulama zincir ve süper marketler için haftanın altı günü geçerli olacak, zincir marketler pazar günleri kapalı kalacaktır.

30 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında alkol satışı yapılmayacak.


3: - Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde yeme-içme yerleri (restoran, lokanta, kafeterya, pastane gibi yerler) sadece paket servis şeklinde faaliyet gösterebileceklerdir.

Yeme-içme yerleri ile online yemek sipariş firmaları Ramazan ayı sonuna denk gelen 13 Mayıs 2021 Perşembe gününe kadar 24 saat esasına göre paket servis yapabilecektir. Yeme-içme yerleri ile online yemek sipariş firmaları Ramazan ayının sona ermesiyle birlikte saat 01.00’e kadar paket servis yapabilecektir.


3: Tam kapanma döneminde ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacaktır (Bu iş yerlerinde sadece ekmek ve unlu mamul satışı yapılabilir.). Vatandaşlarımız ekmek ve unlu mamul ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine yürüme mesafesinde olan fırına gidip gelebileceklerdir.

Fırın ve unlu mamul ruhsatlı işyerlerine ait ekmek dağıtım araçlarıyla sadece market ve bakkallara ekmek servisi yapılabilecek, sokak aralarında kesinlikle satış yapılmayacaktır.

4: Yabancılara yönelik sokağa çıkma kısıtlamasına dair muafiyet sadece turistik faaliyetler kapsamında geçici/kısa bir süre için ülkemizde bulunan yabancıları kapsamakta olup; ikamet izinliler, geçici koruma statüsündekiler veya uluslararası koruma başvuru ve statü sahipleri dahil olmak üzere turistik faaliyetler kapsamı dışında ülkemizde bulunan yabancılar sokağa çıkma kısıtlamalarına tabidirler.

5: Tam kapanma sürecinde kendi ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumdaki ileri yaş gruplarındaki veya ağır hastalığı olan vatandaşlarımızın 112, 155 ve 156 numaraları üzerinden bildirdikleri temel ihtiyaçları VEFA Sosyal Destek Gruplarınca karşılanacak olup, bu konuda gerek personel görevlendirilmesi gerekse ihtiyaçların bir an evvel giderilmesi bakımından gerekli tedbirler Valiler ve Kaymakamlar tarafından alınacaktır.

6: Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan dönemde konaklama tesislerinde rezervasyonunun bulunması vatandaşlarımız açısından sokağa çıkma ve/veya şehirlerarası seyahat kısıtlamasından muafiyet sağlamayacak olup bu dönemde konaklama tesisleri sadece zorunlu durumlara bağlı olarak seyahat izin belgesi alan kişilere hizmet verebileceklerdir.



ŞEHİRLERARASI SEYAHAT KISITLAMASI


1: Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19.00’dan 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00’e kadar şehirler arası seyahatlere (özel araçla ve toplu taşıma ile) zorunlu haller dışında izin verilmeyecektir.

Belirtilen dönem içerisinde uçak, tren, gemi veya otobüs gibi toplu ulaşım aracıyla seyahat edecek kişilere biletleme işlemi yapılmadan önce mutlaka seyahat izin belgesinin olup olmadığı kontrol edilecek, geçerli bir seyahat izninin bulunması halinde biletleme işlemi gerçekleştirilecektir.


Şehirler arası seyahat kısıtlamasının istisnaları;

- Zorunlu bir kamusal görevin ifası kapsamında ilgili Bakanlık ya da kamu kurum veya kuruluşu tarafından görevlendirilmiş olan kamu görevlileri (müfettiş, denetmen vb.) kurum kimlik kartı ile birlikte görev belgesini ibraz etmek kaydıyla bu hükümden muaf tutulacaktır.

- Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için veya cenaze nakil işlemine refakat etmek amacıyla herhangi bir cenaze yakınının e-devlet kapısındaki İçişleri Bakanlığına ait E-BAŞVURU veya ALO 199 sistemleri üzerinden yapacakları başvurular (yanında akraba konumundaki 9 kişiye kadar bildirimde bulunabilecektir) sistem
tarafından vakit kaybetmeksizin otomatik olarak onaylanarak cenaze yakınlarına gerekli seyahat izin belgesi oluşturulacaktır.

Cenaze nakil ve defin işlemleri kapsamında başvuru yapacak vatandaşlarımızdan herhangi bir belge ibrazı istenilmeyecek olup Sağlık Bakanlığı ile sağlanan entegrasyon üzerinden gerekli sorgulama seyahat izin belgesi düzenlenmeden önce otomatik olarak yapılacaktır.

ZORUNLU HAL SAYILACAK DURUMLAR

- Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan ve/veya daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olan,
- Kendisi veya eşinin, hastanede tedavi gören birinci derece yakınına ya da kardeşine refakat edecek olan (en fazla 2 kişi),
- Bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyen (5 gün içinde geldiğini yolculuk bileti, geldiği araç plakası, seyahatini gösteren başkaca belge, bilgi ile ibraz edenler),
- ÖSYM tarafından ilan edilmiş merkezi sınavlara katılacak olan,
- Askerlik hizmetini tamamlayarak yerleşim yerlerine dönmek isteyen,
- Özel veya kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olan,
- Ceza infaz kurumlarından salıverilen,

kişilerin zorunlu hali bulunduğu kabul edilecektir.


Vatandaşların, yukarıda belirtilen zorunlu hallerin varlığı halinde bu durumu belgelendirmek kaydıyla; e-devlet üzerinden İçişleri Bakanlığına ait E-BAŞVURU ve ALO 199 sistemleri üzerinden Valilik/Kaymakamlık bünyesinde oluşturulan Seyahat İzin Kurullarından izin almak kaydıyla seyahat edebileceklerdir. Seyahat İzin Belgesi verilen kişiler seyahat süreleri boyunca sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacaktır.

2. Tam kapanma sürecinde sağlık, güvenlik, acil çağrı gibi kritik görev alanları hariç olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarında hizmetlerin sürdürülebilmesi için gerekli olan asgari personel seviyesine düşülecek (asgari personel seviyesi toplam personel sayısının % 50’sini aşmayacak ölçüde) şekilde uzaktan veya dönüşümlü çalışmaya geçilecektir.


NOT: Genelgede kısıtlamadan muaf tutulan işletmeler kurumlar vs. belirtiliyor, eğer belirtilmemişse bu o işletmenin-kurumun kapalı olacağı, kısıtlamadan muaf tutulmadığı anlamına geliyor.


İçişleri Bakanlığı Genelgesi:

www.icisleri.gov.tr

 
İstisna is yerlerinde degisiklik yok degil mi? Lojistik operasyon tedarik vs gibi?


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (26.04.21 20:09:45) 
Genelge yayınlanmadı ama pandemi başından beri hiç değişmedi yine değimez muhtemelen.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (26.04.21 20:12:44) 
şehirlerarası seyahatlerin tamamı izne tabi olacak denmiş ama e-devlet ekranındaki izin şartları aynı görünüyor; sadece 65 yaş üstü ve sadece özel araçla seyahat için, toplu taşıma için izin talep seçeneği görünmüyor.

yine laf ebeliği olup toplu taşımayla seyahat aslında serbest olup sadece kapasite yarılanmış olabilir mi?
  • bir garip melek  (26.04.21 20:14:43) 
avm'ler tamamen kapalı, zincir marketler pazar hariç 18'e kadar açık, doğru mudur?


  • Tochinoshin  (26.04.21 20:17:12) 
Önümüzdeki günlerde ev sahibi ile kontrat yapıp önümüzdeki hafta taşınacaktık, kısıtlamada izin ile ayni ilçe içerisinde taşınabilir miyiz? Yeni evde ocağın bağlanması,boya yapılması ve benzeri konularda hizmet alabilir miyiz?


  • gmzo  (26.04.21 20:19:29 ~ 20:24:46) 
şu sıralar olan haftasonu yasaklarında olduğu gibi gün içinde en yakın markete gidebileceğiz değil mi?


  • Coyote  (26.04.21 20:20:23) 
İcki satislari yasaklanir mi acaba?


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (26.04.21 20:27:14) 
Mesela internet arızası olursa Türk Telekom teknik servisi gelip bakabilecekler mi?


  • camlicagazoz  (26.04.21 20:27:35) 
@Bir garip melek Genelge yayınlanmadan kesin bir şey söylemek zor, RTE tam olarak şehirlerarası özel araçla ve toplu taşımayla seyahat tamamen izne tabi olacak dedi, genelgede düzeltme olabilir ama toplu taşımanın da izne tabi olduğunu kesin söyledi.

@Tochinoshin AVM'ler kapalı, marketler pazar hariç diğer günler 18.00'e kadar açık.

@gmzo Senin işin nakliye lojistik vs sınıfına girdiği için ve bu alanda çalışanlar yasaktan muaf olduğu için izin alabilirsin diye tahmin ediyorum fakat diğeri için yeni genelgenin yayınlanmasını beklemek lazım eskisinde bununla ilgili bir izin yok, tam kapanma olduğu için yenisinde izin verilebilir belki.


@Coyote Aynı sistem devam edecek muhtemelen. Sadece pazar günü zincir marketler kapalı olacak.

@proletarier aller lander vereinigt euch Onunla ilgili bi açıklama yok ama 2 hafta alkol satışı yasak olur mu bilemedim, genelgede onun durumunu belirtiler şimdilik kesin bir bilgi yok.

@camlicagazoz O tip servisler hizmet vermeye devam edecek.
  • Kaleci Saçlı Forvet  (26.04.21 20:32:43 ~ 20:40:05) 
Hafta ici 65 yas ustu markete gidebilir mi?


  • gelmeistemem  (26.04.21 21:15:10) 
Genelge henüz yayınlanmadı kesin bir bilgi yok. Muhtemelen diğer tam kapanmada olduğu gibi belli bir saat aralığında gidebilecekler.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (26.04.21 21:20:22) 
babam elektrikçi. yani her türlü elektirik tesisat tüm işleri yapıyor. kapalı mı açık mı?


  • mikahakkinen  (26.04.21 21:54:26) 
İstisna olan işletmeler henüz açıklanmadı genelgeyle öğreneceğiz.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (26.04.21 21:59:04) 
Yasak saatinde randevulu hastaneye gidiş serbest midir? Öyle ise, polis durdursa ne yapıyoruz? Teşekkürler


  • harmanyeri  (26.04.21 22:27:46) 
Randevuyla ilgili bi belge mesaj vs gösterirseniz sorun kalmaz.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (26.04.21 22:40:43) 
Uzama olmaz zaten yaz sezonu geliyor ama olsa bile seyahat izni alıp yine dönüş yaparsınız buna engel bir durum yok.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (26.04.21 23:31:35) 
Mesela internet telefon bağlatacağım ben, tt gelip bağlar mı?


  • malwethiel  (26.04.21 23:42:22) 
Bu tür durumlar için istisnai uygulamalar olabilir. Bundan önceki tam kapanmada nasıl halledilmişti bu ihtiyaçlar? Yine aynı şekilde olabilir onun dışında teknik olarak araçla gidişler yasak.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (26.04.21 23:45:11) 
İnternet telefon doğalgaz vs servisleri çalışıyor ama ben bunları bir önceki kapanma bilgilerine göre söylüyorum fakat yeni genelgede de bununla ilgili bir değişiklik yoktur muhtemelen.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (26.04.21 23:46:44) 
Hemen yarın pasaporta başvursam çıkar mı acaba? Bir kaç gün resmi işlem süreci var ama sallıyorum cuma günü ankaradan belgenin işleri bitti ve bana kargoyla gönderilmesi sırası geldi ama kimse çalışmıyor olacak. Nasıl olur acaba?

Yoksa bulunduğum ilde nüfusta işlerim bitince her şey hallolacak sadece baskı yapıp gönderim süreci mi olacak?
  • avatar is back  (27.04.21 01:40:59) 
Kamuda çalışma hacmi personelin %50'si şeklinde olacak, pasaport işi olmaz muhtemelen.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (27.04.21 01:47:39) 
Petshop'lar ile ilgili bir açıklama yok. Açık olacak mı? Evcil hayvanımıza mama vs. alabilecek miyiz acaba?


  • himmet dayi  (27.04.21 07:45:57) 
Petshop'larla ilgili bir madde yok ama veteriner klinikleri açık olacak, mamalar buralarda da satıldığı için acil bir durum olursa buradan alınabilir sanırım ya da kapanmaya girmeden önce bu ihtiyaçlar giderilirse daha garanti olur.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (27.04.21 09:29:34 ~ 09:30:11) 
Tam kapanma sürecinin bir kısmını ailemin yanında geçirmeyi düşünüyorum farklı ilde. Ancak mayıs 11'de hastane randevum var (jinekoloji). Seyahat izni çıkar mı bu durumda bana, 10'u gibi geri dönebilir miyim ne dersiniz? Doktor randevuları ile izin alınabilir diyor genelge ama yani benimki çok acil bir durum değil, sadece kontrol niteliğinde bir muayenene olacak. Sen bekle sonra gidersin derler mi acaba?

Bir de seyahat izni için kaç gün öncesinden başvurmak gerekiyor? 11'indeki izin için mayıs 1 2 gibi başvursam mesela?
  • banusa  (27.04.21 09:58:41) 
Randevunuz varsa her şekilde izin alırsınız acil olup olmaması kriter değil.

Bu dönemde izin talepleri çok olacağı için birkaç hafta önceden başvuru yapmak iyi olabilir. Gerçi bakanlık bu konuda bir problem yaşanmayacak diye bilgilendirmiş ama siz yine de tedbirinizi alıp son günlere bırakmamaya çalışın.
  • Kaleci Saçlı Forvet  (27.04.21 10:05:52) 
semt pazarları ile ilgili bir bilgi göremedim ben. açık havada olan semt pazarları açık olacak mı?


  • Dr_Stat  (27.04.21 10:23:56) 
Semt pazarlarının açık olması kapanmanın amacıyla ters olduğu için açık olması da mümkün olmaz muhtemelen, bir önceki tam kapanmada da açık değildi yine açık olmaz. Genelgede zaten istisna olan işletmeler kurumlar vs yazıyor, hakkında bir bilgi yoksa onlar muaf değildir yasaktan.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (27.04.21 10:27:37 ~ 10:35:32) 
Kütüphaneler acik olur mu?


  • violetsnotblue  (27.04.21 10:41:06) 
Kütüphaneler açık olmaz, kapalı.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (27.04.21 10:42:54 ~ 10:49:06) 
annem önümüzdeki hafta amerikaya gidecekti uluslararası uçuşlardan hiç bahsedilmiyor. uluslararası uçuşlar için bir farklılık yok sanırım diye düşünüyorum?

peki annem yaşlı havalimanına bırakmam gerekiyor. Uçuşu öğlen 2 de benim onu götürmem mümkün olur mu?
  • NightBringer  (27.04.21 10:51:29) 
Uçuş yasağı yok fakat tüm seyahatler için yine izin almak gerekiyor, bu izinle yasaktan muaf olacak kişi bilet sahibi oluyor alan-bırakan için bir muafiyet yok ama seyahat için izin alırken bu durumu belirtirseniz bi çözüm bulunur belki.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (27.04.21 11:35:34) 
Tam kapanmada doktor randevum var, kişisel aracımızla gideceğiz arabayı annem kullanacak. Sorun olur mu bu durum? Yoksa tek mi gitmem lazım?


  • mantarsevmem  (27.04.21 11:39:22) 
Hasta refakati sadece şehirler arası seyahatlerde geçerli, diğer durumlarda refakatçiye izin verilmiyor sadece randevusu olan kişi muaf olacak.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (27.04.21 11:42:43) 
şehiriçi otobüs, metro metrobüs ile ilgili kısmı anlamadım? onlar da %50 kapasite ile mi çalışacak? izin belgesi olanlar diyelim doktor randevusu olan kişiler otobüsleri kullanabilecek m? iett için soruyorum bilgisi olan var mı?


  • burya  (27.04.21 12:36:04) 
iş nedeniyle şehirlerarası seyahat etmek için ne yapacağız? izin belgesi başvuruda böyle bir bölüm yok. şirketten alınan belge yeterli midir


  • ortalama keyifçi  (27.04.21 12:49:47) 
Sağlık güvenlik ve acil çağrı gibi servislerin dışında kamuya ait yerler asgari personel seviyesinde çalışacak, bu durumda İETT de bu prosedüre göre çalışacak. Hastane randevusu vs olanlar bu araçları denk getirebilirlerse tabii ki kullanacaklar ama sefer sayısı çok düşeceği için bu riskli bir tercih olur.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (27.04.21 12:55:55) 
Üniversiteler ile ilgili bir şey yok.

Laboratuvarda çalışanlar ne yapacak?
  • emcekare olmadi einstein olsun bari  (27.04.21 13:05:27) 
Hakkında bilgi yoksa istisna kapsamında değildir.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (27.04.21 13:09:07) 
alkol satışı yasak olacakmış. peki bu durumda marketlere alkol dağıtımı da durdurulur mu ki?

yasakta da alkol satmaya devam eden marketler bulunuyor çünkü ama marketlerde de tükenirse yenisi gelmeyebilir mi?
  • istanbul kanatlarimin altinda  (27.04.21 13:14:55) 
Trendyolda satış yapıyorum, ürünlerim depoda duruyor. depoya gidip kargo çıkartabilecek miyim?


  • cometome  (27.04.21 13:16:45) 
Alkol satışı vatandaşa yasak, marketlerin kendi tedarikleriyle ilgili bir kısıtlama yoktur muhtemelen o da lojistiğe tabi bir durum, lojistik de serbest.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (27.04.21 13:19:50) 
@cometome Kargo-lojistik çalışanları yasaktan muaf ama siz değilsiniz.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (27.04.21 13:21:48) 
@Kaleci Saçlı Forvet teşekkürler bilgi için. o kadar çok muallak durum var ki.
eşim hamile ve 10 gün sonra randevu almıştık 30 km uzaklıktaki bir özel hastaneden. ona refakat etmem gerekecek mantıken, ancak bakıyorum refakat sadece şehirler arası için görünüyor. artık izin dilekçesi için başvuru yapacağız herhalde gerekli belgelerle değil mi?

  • burya  (27.04.21 13:29:31) 
@burya Haklısın hocam ben de çoğu maddeyi eskilere göre yorumlayıp yazıyorum. Sizin durumunuzda izin alabiliyorsunuz daha önceki kısıtlamalarda bu tip durumlar için izin alındığı olmuştu sizde de problem olmaz.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (27.04.21 13:34:11 ~ 14:18:59) 
40 km mesafede, başka bir ilçede bir hastanede randevum var önceden alınmış, hamileyim ama tek seyahat edeceğim. kendim için seyahat izin belgesi başvurusu yaptım, işlemde görünüyor ama kabul edilmezse randevu belgemle seyahat etmemde (gidiş-dönüş) bir sorun olur mu sizce?


  • ayalensoledad  (27.04.21 14:13:25) 
Hastane randevusu olan kişilerin izin almasına gerek yok zaten, randevunuzu belgeleyebiliyorsanız o yeterli. İzin belgesi şehirler arası hastane işlerinde gerekli.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (27.04.21 14:21:01) 
Ales'e aile dışından arkadaşım arabasıyla refakatçi olarak eşlik edebilir mi?


  • jepa  (27.04.21 17:30:23) 
Edemez.

"31. ÖSYM tarafından ilan edilmiş merkezi sınavlara katılacağını belgeleyenler (bu kişilerin yanlarında bulunan eş, kardeş, anne veya babadan bir refakatçi) ile sınav görevlileri..."
  • Kaleci Saçlı Forvet  (27.04.21 17:32:31) 
Evim Ankara'da işim Kırıkkale'de. Kendi aracım ile gidip gelebilir miyim? Tarım sektöründe çalışıyorum muaf gibiyiz ama yine de izin almam gerekiyor sanırım. Lan nereye düştük ya.


  • jefferson  (27.04.21 18:54:50) 
Bireysel bir durumsa izin alman gerekiyor; bi firma şirket vs bünyesindeyse işyeri izin kağıdı hazırlayıp veriyor. İzin alınıyor yani.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (27.04.21 19:00:07) 
Merhaba açıkçası bir şey bulamadığım icin burayı mesgul ediyorum. Şimdi tam kapanma yurt içi uçak biletlerinde seyahat izin belgesi gerekiyor fakat yurt dışı uçuşlar icin böyle bir şey gerekli mi gerekliyse nasıl alicaz bulamadım. Thy nin sitesinde de yok bir bilgi diğer hava yollarında da yok anlayamadım bileti alırsam bu biletle yurt dışına gidebilir miyim? Teşekkürler


  • monkey  (27.04.21 19:01:51) 
İş yeri izin kağıdım var. Tek başına işe yarar mı dersiniz?


  • jefferson  (27.04.21 19:03:38) 
@Monkey Bununla ilgili net bir açıklama yok ama ben biraz araştırdım bu konuyu daha önce, yurtdışı uçuşları için de seyahat izin belgesi isteniyor. Yani bilet ya da rez. kodu tek başına bir işe yaramıyor. Ben yerinizde olsam ALO 199'u arayıp teyit alırdım.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (27.04.21 19:07:52) 
@jefferson Önceki kısıtlamalarda aldığın izin kağıdıysa eğer işyeri ile iletişime geçip yenilemeye gerek olup olmadığı konusunda teyit alırsanız daha iyi olur. Onun dışında sizin sektör yasaklardan muaf.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (27.04.21 19:10:59) 
Teşekkürler kardeşim. Terazine tıklıyorum.


  • jefferson  (27.04.21 19:24:44) 
@cok teşekkür ederim kaleci saçlı forvet sorumla ilgilendiğin için

Peki bir şey daha sorsam bu izin belgesi havalimanına giderken mi gerekiyor yoksa pasaporttan geçerken mi kontrol ediyorlar ? 199 yoğun birazdan tekrar arayacağım.
  • monkey  (27.04.21 19:36:55) 
Yok yolda polis molis çevirirse diye lazım.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (27.04.21 19:45:21) 
@kaleci saçlı forvet Çok teşekkür ederim cevap icin benim için çok önemli bilgiler verdin. 199 u kaç kere aradım bir türlü ulaşamadim. Sağol


  • monkey  (27.04.21 19:57:52) 
@monkey güncel bilgi edinirsen buraya da yazar mısın? Benim de yurtdışı uçuşum var ama izin belgesi gerekli mi değil mi bilgi bulamadım bir türlü.


  • karsiyakaliyiz  (27.04.21 20:36:28) 
@monkey twitter.com cevabımız burada


  • karsiyakaliyiz  (27.04.21 20:41:41) 
Buraya dün de yazmıştım taşınma ile ilgili. Nakliyeci bizim iznimiz var diyor, boyacı ben yürüyerek gelir yaparım boyayı diyor. Peki boya, temizlik, taşınma için biz eve gidip gelebilmek adına nereye başvuracağız? Yürüyerek gidip gelmemiz mümkün. Bugün ne kaymakamlık telefona cevap verdi ne alo 199'a ulaşılabiliyor.


  • gmzo  (27.04.21 21:31:35) 
Hocam E-Devlet üzerinden E-Başvuru yoluyla olabilir.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (27.04.21 21:40:52) 
@Kaleci edevlete baktım da, seyahat izin belgesi başlığı altında seyahat gerekçesi seçmek gerekiyor onda da tedavi, ÖSYM, askerlik filan var. Diğer başvuru türlerinde de uygun olan bulamadım.


  • gmzo  (27.04.21 22:01:01) 
Hocam valiliklere ya da kaymakamlıklara doğrudan başvuruda bulunarak da izin alınabiliyormuş.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (27.04.21 22:12:34) 
Kedimi veterinere aşısı için götürebilir miyim? Veterinerler açık olacak diyor fakat oraya gidecekler nasıl gidecek bir bilgiye ulaşamadım. Yasaklar başlamadan aşılarını yaptırmam mümkün değil iş yerinden izin alamadım.


  • koskoca kirpi  (27.04.21 22:23:40) 
Götürebilirsin, randevuyu belgelendirdiğiz takdirde sorun yaşamazsınız.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (27.04.21 22:27:05) 
kargo şubesi yürüme mesafesinde değilse ve eve kurye göndermiyorlarsa kargo göndermek için araçla gidilebilir mi acaba?


  • jepa  (27.04.21 23:16:52) 
Polis çevirirse sıkıntı olur teknik olarak gidemezsin.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (28.04.21 00:02:51) 
AVM'lerdeki marketler açık olacak mı?


  • gmzo  (28.04.21 07:34:56) 
genelgedeki muafiyet kapsamında olmayan, internetten satış yapan firmaların internet siparişlerini alıp kargoya verebilmesi için personel işe gidebiliyor mu?

yani kargolar açık, internetten satış da açık. peki satıcı firma siparişi nasıl alıp kargoya verecek? bunun için dükkanına gitmesi gerekiyor. bununla ilgili bir muafiyet var mı?
  • kibritsuyu  (28.04.21 09:31:32) 
özel bir şirkette çalışıyorum. isteyen evden isteyen ofise gidip çalışıyor şu an için. bu 17 günlük kısıtlamada ofise gidebiliyor muyum yoksa yasak mı? çevirip sorduklarında işe gidiyorum demem yeterli olur mu mesela?


  • duyuru  (28.04.21 09:43:05) 
Avm'ler kapalı market için özel bi uygulama olabilir görmek lazım, onunla ilgili bi açıklama yapılmadı.

Muaf listesinde olmayan iş kolları kendileri izin alabiliyorlar, böyle bir izin talebi oluşturulabilir.

Ben işe gidiyorum diye sokağa çıkamıyorsunuz izin belgesi gerekiyor.
  • Kaleci Saçlı Forvet  (28.04.21 10:00:38) 
Çıktı nereden alabilirim bu donemde? evimde yazıcı yok. komşularımı tanımıyorum. marketler yardımcı olur mu


  • coronel arcadio buendia  (29.04.21 18:01:24) 
Merhaba. İzinli olan iş yeri tarafından çalışanlara verilen izin belgesi yeterli mi, çalışanların e devletten bir belge çıktısını yanında taşıması gerekiyor mu? Soylu'nun basettiği izin belgesi e devlet'in neresinde? Teşekkürler


  • harmanyeri  (29.04.21 22:37:20) 
Şirketten alınmış çalışma izni olan biri, özel aracıyla başka şehre seyahat edebilir mi? Seyahat izni ile çalışma izni aynı belge mi?


  • galileo figaro magnifico o o o o  (29.04.21 23:10:49) 
anne ve babamın bugün covid asi randevusu var. onları bizden uzak bir hastaneye götürmemiz gerekiyor.

elimizde aşı randevusu kağıtları var.

özel araçla, bir kişi onlara şoförlük yapıp hastaneye götürebilir mi? şoför kişisi ceza yer mi?

edit: valilik ile gorustum, randevu kagitlarini gostermesi halinde sofor kisisine de bir sey denmiyormus, ceza yokmus, izin veriliyormus.
  • Leonardo~Da~Vinci  (30.04.21 11:59:14 ~ 14:09:37) 
"30 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında alkol satışı yapılmayacak." yazmışsınız ancak genelgede böyle bir bilgi bulunmuyor.


  • semyasa  (30.04.21 17:44:17) 
Maaş çekmek için pttye gitmem gerekiyor, izin alınması gerekiyor mu?


  • patos64  (01.05.21 15:31:25) 
@sevilen progressive türkücü sınav giriş belgesi ve kimlik yeterli


  • cometome  (01.05.21 21:18:37) 
ailesi başka şehirde ikamet eden biri o şehirde hastane randevusuna gitmek için şehirlerarası seyahat izni alabilir mi?


  • bir garip melek  (02.05.21 19:48:20) 
genelgede tatlıcı, kasap vb yerlere de ikamete en yakın yer olması şartıyla temel gereksinimler için gidilebileceği yazıyor. benim ikametime en yakın olan bakkalda meyve sebze vs yok, mesela eve 1 km mesafedeki manava gitsem sorun oluyor mu?


  • dali dili havali korna  (03.05.21 08:51:35) 
: şehir içi doktor randevusuna sadece muayene kaydını gösterip özel araçla gidiliyor mu

Havaalanına özel araçla gitmek mümkün mü bilet gösterip
  • bir soru sorcam  (05.05.21 20:51:12) 
Merhaba,

Hastane sebebiyle sehirdisina çıkıldı. Bunun için verilen izin dönüş yolculuğunu da kapsıyor mu? Yoksa dönüş için yeni izin mi alınması gerekiyor?
  • nucleon  (09.05.21 11:57:31) 
merhaba,

17 mayıs günü saat 16:00'da yurtdışından istanbul'a geleceğim. başka bir uçakla da ankara'ya gideceğim. varış 19:05. daha sonra da görev yaptığım şehre geçmem gerekecek.

seyahat izni almam gerekiyor mu?
  • sanat guresi  (15.05.21 21:53:36) 
Yenisi geldi :)

(git: www.icisleri.gov.tr)
  • e mice  (16.05.21 14:24:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.