[]

kripto para yatırımlarınıza nasıl karar veriyorsunuz?

hangi kaynakları, hangi siteleri ya da haberleri/fenomenleri takip ediyorsunuz? sürecinizi anlatır mısınız? bir coine karar verirken nasıl hareket ediyorsunuz?




 
Ben youtubeda bilgi sahibisin kanalını takip ediyorum. Çünkü kripto işinde sabah alayım akşamına zengin olayım kafasında biri degilim .mantıklı ve iradeli adım adım büyümek isteyenlere uygun oneriler veren iyi niyetli bir arkadas


  • alimcgraw  (26.04.21 19:36:27) 
İnsanların can hıraş şekilde konuştuğu coinlerden uzak duruyorum. X coinini almaya niyetlendiğimde youtube’da o coinin videoları yüzbinlerce izlenmişse direkt uzaklaşıyorum. Yeni çıkan coinleri bulup alıp üstüne yatmayı düşünüyorum. Böyle aldığım coin olmadı haftalardır araştırıyorum bulamadım da. Bulmak zor zaten


  • avatar is back  (26.04.21 19:57:50) 
Üsttekine ek olarak; bu tip bir koinde de 7x-8x işten bile değil


  • avatar is back  (26.04.21 20:02:44) 
böyle bir strateji yok, çünkü bunlar meta değil. bağlı oldukları bir yer yok ve reel olarak kullanıldıkları bir yer yok yani verimliliklerini ve performanslarını ölçebileceğin bir yer yok. bir kaç tanesi hariç.

elinde sadece teknik analiz diye bir tool var o da aslında saniyelik artışlar hariç hiç bir zaman uzun vadeli sana yol göstermez.

insanlar rulet masasına siyah 13, kırmızı 25 dermiş gibi coinlere para yatırıyor tutarsa bak analizim tuttu, teknik analiz işe yarar vs diyorlar tutmazsa zaten konuşan eden yok.

sen sadece o kumarda kazananları duyuyorsun olay o.

o fenomenler vb insanlar bu işten para kazanılmayacağını bildiği için işi reklamcılığa döküp fenomen oluyorlar çünkü en azından o şekilde danışmanlık vs vs bir şekilde para kazanabilirler.
  • duyurukullanıcısı  (26.04.21 20:03:47 ~ 20:04:09) 
Ben eski ICO yatırımcısıyım o yüzden bunların hiçbiri. Fakat benimkiler ekstrem risklerdi (fakat onda bile ne yaptığını bilirsen iyi kar edersin), trading çok zor iş onu bil. En temizi herkes ağlıyorken (mesela seneye btc %50 düştü derlerse yavaştan bakmaya başla buralara) dipten güzel projeleri toplamak, sonra 2-3 yıl sonra satacağın zaman gelirse (bull) satarsın. Düzgün yatırım budur.

Yoksa milleti dinlersen, özellikle Türkleri dinlersen nerede ponzi var onu bulursun. Kriptoda bile en uçuk saçma projeleri buluyorlar. Mesela Türklerin bi "ucuz coin" takıntısı var, toplam market cap'ine bakmadan, circ.supply'ına bakmadan sadece ucuz bir şeyi 1 dolar olacak diye alıyorlar :D Türklerden uzak dur yabancılardan öğrenmeye çalış.

Mesela ben arkadaşlarıma Şubat gibi falan Neo veya Ont mantıklı diyordum, çünkü henüz artışını yapmamıştı. Şimdi hızlandı bu saatten sonra ben almazdım ama hala tepeyi de bulduğunu düşünmüyorum. Fikren şunu demeye çalışıyorum, zaten deli artmış bişeyi ben almam, düşükken potansiyelli bişeyi bulmaya çalışırım ki bu da aslında piyasanın içinde bolca vakit geçirmişlik gerektiriyor.

Yani arkadaşlarıma tavsiye ettiğim şey şu, şimdi ortama bakın. 3-5 kuruş atıp deneyin, 2022-23-24 gibi gelin toplayın sonra kar edin. Ben cycle'lara güveniyorum, 2018'de "market 2-3t olunca satarım" derken millet gülüyordu, 2t olduk bile. Ama siz yeni öğrenenler bu tur için acele etmeyin, "fear of missing out" duygusuna kapılmadan izleyin. Çok kan dökülecek onu da görün. Millet geçenki düşüşte fena korktu mesela, ilk defa gördüler çünkü.
  • nhk ni youkosu  (26.04.21 22:10:51 ~ 22:12:30) 
Blockchain olan projeleri alıyorum. Ya da o blockchain üzerinde mantıklı bir iş yapanları. Yoksa BSC ya da Eth üzerinde zibilyon tane token var. Hepsi çöp. Bkz Solana. Çok başından bu proje sağlam olduğu belliydi. Gözümde nihai eth killer kendisi. Şu anda bile bedava.


  • zoghurt  (26.04.21 23:20:10) 
iyi kötü 4 yıldır blockchain dünyasını/piyasasını takip ediyorum olabildiğince, son birkaç aydır neredeyse her gün yeni bir şey öğreniyorum, yetişemiyorum. kişisel olarak izlediğim yollardan biri, çok şey ponzi tipi yürüdüğünden, ilk yakalayanlardan olabilirsem çok zorlamadan topuklayıp sıradakine geçmek. bir diğeri de enteresan ve yaygınlaşana kadar yüksek getirisi olan, iyi kötü güven de veren bir şeylere denk gelirsem ufak tefek oradan tırtıklamak. üçüncü olarak da geleneksel piyasadaki oranlara daha yakın (yani daha düşük getirili ama daha güvenli) görünen şeylere biraz daha fazla zaman/para ayırmak. istediğim kadar birilerini takip edeyim, tüm bunları epey tam zamanlı mesai istiyor.

ninjalara ısınamadım bir türlü, uzak durmaya çalışıyorum. daha güvenilir görünen, hem kendi araştırmasını/treydini yapıp, işi gerçekten bilip hem de daha şeffaf olduğunu düşündüğüm kişileri takip etmeye çalışıyorum. bir de olabildiğince farklı bakış açılarını izlemeye çalışıyorum çünkü twitter'da bir tarafa kapılıp gitmek epey kolay.

nispeten orta-uzun vade bir şeyleri alayım tutayım dersem de (örneğin boğanın başından itibaren) yeniyse potansiyelini anlamaya çalışıyorum, eskiyse grafiğine göre fikir edinmeye çalışıyorum ya da birtakım yan getirileri varsa (örneğin farming) ona göre karar vermeye çalışıyorum. ayı zamanı da zaten büyük (ve becerebildiğim) ölçüde usdt üzerinden vur-kaç.
  • harfitarif  (26.04.21 23:31:57) 
Yatırım stratejim çok basit;

- Uzun zamandır boş harcamalar yapmayıp, tasarruf edip sadece Bitcoin satın alıyorum ve kendi soğuk cüzdanıma çekiyorum. Bitcoin dışında hiçbir varlığı satın almıyorum. Hiç satış yapmıyorum.

- Kendine fenomen diyen, telegram grubu kuran, binlerce takipçisine alım-satım tavsiyesi veren, yalan yanlış teknik analiz yapan kimseyi dikkate almıyorum/takip etmiyorum.

- Arada bir coindesk, uzmancoin gibi siteleri inceliyorum.
  • Lethe  (27.04.21 00:09:37) 
Haftalık, günlük, 4 saatlik ve saatlik grafik bakıyorum.

Tabi tek tek tüm coinler için bunu yapmak inanılmaz zaman alacağından tradingview'deki kripto para takipçisi kısmını kullanıyorum. Belli filtreler verebiliyorsun orada ve birkaç temel filtre ile 20'nin altına düşüyor sayı.

Sonrasında yükseliş trendinde olduğunu düşündüğüm, aşırı alım bölgesinde olmayanlara ufak ufak giriş yapıyorum. Bazen %5, bazen %25 kazanıp çıkıyorum. Kaybettiğim veya stop koymadığım için günlerce eski seviyesine gelsin diye beklediğim de oluyor elbette. Çok sağlam psikoloji istiyor hakikaten, panik yaptığımda hep kaybettim sonradan kazanacak pozisyona geleceksem de.

Bir de aldın, nerede satacağını bilmek ve ona da uymak lazım. Önceleri hep tepe kovalıyordum, artık sattığım yerden bir o kadar daha yükselse bile yolun açık olsun diyorum. Aç gözlülük de kaybettiriyor.
  • chicha_v2  (27.04.21 01:07:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.