[]

İş seçecek durumda değilim ama işveren gözümü korkuttu

Merhaba ben çok uzun süredir işsizim. Bitik durumdayım. Üniversite mezunuyum. Bir akrabamın tanıdığı bir lojistik firmasının distribütörü. Onun aracılığıyla orada işe gireceğim. Geçen aylarda bir defa görüştük anlattı dedi "işin uzun süre ayakta, yazın sıcakta kışın soğukta ve bu sektörün çalışanlarının eğitim durumu düşük dolayısıyla problem çok çıkıyor, sen sert birine de benzemiyorsun dayanabilir misin?" Ben de mecburiyetten evet dedim. Sonra "herkes yapabilirim diyor ama 3 gün dayanıp bırakıyorlar" dedi. İş de asgari ücret. Giren çıkan kamyonlara bakacağım sanırım. Şimdi buraya gidip başaramazsam evdekiler "sana iş de bulduk yapamadın" diyecekler. Bu gün o akrabam tekrar adamı aramış, adam da beni aradı görüşeceğiz ve yakında başlarım büyük ihtimal. Yaşım 30. Ne yapacağım bilmiyorum. Çok stresli ve mutsuzum. Sizce ne yapmalıyım?




 
kendini en iyi sen tanırsın. yapamazsın diyenlere bakma ama gerçekçi ol tabii. böyle bir işe dayanabilir misin? başka hiçbir seçeneğin yok mu? asgari veriyorlar sonuçta. her iş en az asgari veriyor nerdeyse.


  • jelly bear  (26.04.21 18:11:08) 
@jelly bear marketlere dahi başvurdum, geri dönüş yok maalesef.


  • spartamed  (26.04.21 18:13:18) 
Elinde başka seçenek yok benle senle aynı durumdayım, ama iş bulamıyorum. Boşta durmaktan iyidir.

Olmazsa da evdekilerin ne dediği umrunda olmasın, senden önemli değil.
  • hayaletimsi  (26.04.21 18:13:58) 
Hocam o iş özelinde bir şey diyemeyeceğim de çağrı merkezlerine veya mağaza satış danışmanı olarak başvurmayı denediniz mi?

Ayrıyeten geçen sene KPSS'ye girdiyseniz düşük puanla memur alımları oluyor ara ara onları da kovalayabilirsiniz. Benim de yaş 27 ve işsizim o yüzden anlıyorum. Herhangi bir işe başladıktan sonra da ya niteliklerinizi artırmayı (ingilizce, excel gibi) veya memurluğa sağlam çalışmayı veya meslek öğrenmeyi ihmal etmeyin diye naçizane belirteyim.
  • havadakarada  (26.04.21 18:14:57) 
insan girdigi kabin seklini alir. az cok is tanimina gore sen de degiseceksin.

zaten biraz da mecbur gibisin. tabi ki gidip calismalisin. vira bismillah.
  • antikadimag  (26.04.21 18:21:48) 
@antika +1

çalıştıkça ne kadar güçlü olduğunuzun farkına varacaksınız bence. başlarda çok zorlanırsınız ama sonra alışırsınız. her türlü işsizlikten daha iyidir bence
  • glamdr1ng  (26.04.21 18:47:45) 
Kesinlikle başla. O tarz işlerde giren çıkan çok olur, işin zorluğu kadar çalışan profili de bence bunda etken.


  • alfred  (26.04.21 18:49:44) 
Çok kötü işlerde çalıştım. En kötü iş bile insana öğretir. Erinmeyip işini ciddi yaparsa, ben bunu yapamam deyip kaçınmazsa herkes her işi yapar.


  • baal  (26.04.21 18:52:32) 
korkma yaparsin. kolay is zaten cok nadir karsindaki de insan sen de insansin yabusdur.


  • turbo sadık  (26.04.21 19:12:50) 
Ben bir ekleme daha yapayım. Dışarıdan böyle akıl vermesi kolay geliyor da işin aslını başlamadan göremezsiniz. Bazı durumlarda iş insanı aşağı çeker ve kendinden ödün verdirmeyi gerektirebilir. İnsan ilişkileri konusunda size çok rahatsızlık veren bir işte de ısrar etmek ne kadar doğru bilmiyorum. Deneyip gidişatı kendiniz görebilirsiniz. 2 ay deneme süresi var zaten istediğiniz zaman çıkabilirsiniz. Bu iki ayda kötü yönlerini de görür kendinizi de ona göre geliştirip şekillendirme fırsatına sahip olabilirsiniz. Belki de bu şekilde size uygun, geliştiren, kendinizi iyi hissederek yapabileceğiniz bir iş halini alır. Onun dışında işe başlamamak veya başladıktan sonra işten çıkmak konusunda kendinize yüklenmeyin. Bazen doğrusu öyle olabilir. Her gün yeni bir fırsat.


  • havadakarada  (26.04.21 19:13:24) 
Isin tanimi ne?
Bu arada ben de cok saçma isler, stajlar yaptim. Bir stajimi soguk hava deposunda yaptim, şoförle beraber Muğla'ya sevkiyata gittik İzmir'den günü birlik.
Neyse yani; isin tanimina göre bir yorum yapariz hatta sirket ismi verirseniz belki ona da yorum olur.

Ama halledersiniz bence. Malesef para sikintisi çekmekten iyidir.
  • logisticsmanager  (26.04.21 19:16:18) 
Bence bir süre çalış inan her işin zorluğu ayrı, o sürede yine iş ararsın belki güvenin yerine gelir daha hızlı bulursun. Ama denemekten korkma, her şey tecrübe.


  • esinikaybetmiscorap.  (26.04.21 19:23:01) 
Şimdiden bırakırsam nolur diye düşünmeyin. Hayırlısıyla başlayın, daha iyi işleri kovalarsınız. Bırakmanızı gerektirecek bir durum olursa da bırakırsınız. Hayat sizin hayatınız.

Aileye "Patronun kendisi ortamı çok kötüledi, hadi hayırlısı. Ben elimden geleni yaparım" deyin. Yarım günde iş bırakan genç tanıyorum. Dünyanın sonu değil.İnsanlar çok uzun süre konuşmuyorlar artık birşeyleri.
  • zihua  (26.04.21 19:41:18) 
İş çalışırken bulunur lafına inanıyorum. İşsiz kalacağınıza başlayın duruma göre devam edersiniz ya da istifa edersiniz. İnsanlar istediklerini söylemekte özgürler, siz de onları takmamak konusunda özgürsünüz. Bankadan istifa ettikten sonra markete mağaza müdürü olacağım diye girdim. En son bozuk domatesleri ayıklıyordum. En azından ne yapmak istemediğimi görmüş oldum:) hayata dair tecrübe kattığı da bir gerçek. Para versem edinemeyeceğim hayat görüşü edindim. İşteyken kafanız dağılır, evde dört duvara bakarak düşünmekten iyidir. Şimdiden hayırlı olsun.


  • boyalı kuş  (26.04.21 21:37:57) 
Üstteki arkadaşlar da demişler ama ben de diyim, zor bir durum birçoğumuz yaşadık bunu. Başlayın, deneyin, direnin, işteyken iş aramaya çalışın başka çözümü yok şu aşamada.


  • biravekahve  (26.04.21 21:40:48) 
Çalışmaya başlayın. Değişiklik iyi gelir ve kim bilir belki anlatıldığı kadar kötü olmaz. Olursa da işten çıkarsınız, sizden önemli değil. Ailenizin veya bir başkasının dediklerini umursamayın. Ağzı olan konuşuyor. Önemli olan sizin kendinize iyi geleni bulmanız, yapmanız. Olmazsa çıkarsınız yani gayet doğal ve normal şeyler bunlar. Yüklenmeyin kendinize.


  • Avery  (26.04.21 23:10:44) 
İyi tarafından görmeye çalışın bu durumu. Uzun süredir işsizdiniz ve şimdi bir işe giriyorsunuz. Bu güzel bir gelişme. Dünyanın en boktan işi olabilir, ihtimal, ama o bile size bir şey katacaktır. Şu anki durumunuzdan daha iyi bir yerde olacaksınız o işle ilgili deneyiminiz nasıl gelişirse gelişsin.

Bol şans.
  • pispinti  (26.04.21 23:36:13) 
Dostum is cok boktan gorunuyor ama calismayip ne yapacaksın? Yakin veya uzak bir gelecekte gercekci daha iyi bir alternatifin var mi? Yasadiklarimdan ogrendigim bir sey varsa o da en zor is issizliktir.

Universiteden sonraki surecte boyle bir donem yasadim. Kirami, sigarami, yememi, icmemi ev arkadaslarim idare ediyordu. Geceleri uyuyamiyordum. Eger bir para kaynaginiz yoksa helal olan her is yapilir. Ayrica suna inaniyorum ki sen isini en iyi sekilde yapmaya calisirsan mutalaka daha sonraki surecte isine yarayacak seyler ogreneceksindir. Ayrica karsilastigin zorluklar seni daha da gelistirecek ve guclendirecek. Kendini gelistirmek demek sadece dil ogrenmek, kod yazmak ya da ne bileyim esntruman calmak degildir. Zorluklarla basa cikmak dogustan gelen bir yetenek degil ancak hayattaki tecrubelerinle elde edebilecegin bir meziyettir. En buyuk gelisim zorluklar karsilastiginda kacmayip, korkarak ta olsa uzerine yuruyup zafere ulasmayi ogrenmektir. Kolay olmadigi olmayacagi kesin ama ne demisler her zafer biraz hasar ister.
  • Kirmizibavul  (26.04.21 23:41:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.