[]

Kedi icin furminator

Selamlar,

Kedimiz british shorthair ve bizde asagidaki "cakma" furminatorden var. Performansindan cok memnun degiliz, ozellikle cikardigi tuyleri toplamak yerine havada ucusturuyor. Biz de acaba gercek furminator alsak bir farkini gorur muyuz diye merak ettik, malum her yerde sonsuz ovgu topluyor kendisi. Deneyimleriniz nelerdir? Bu normal taraklarla arasinda bir fark var mi, almaya deger mi?

Tesekkurler.

Bizdeki tarak:
www.hepsiburada.com

 
Orjinal furminatorle bunun arasındaki tek fark, taranan tüylerin temizlenmesi için koyulan buton mu?

Bende de sizdekinin aynısı var. Zaten kediyi yerde tarıyorum. Taraktaki tüyleri temizlemek için de tarağı halıya tersten bi kere sürtüyorum tüy falan kalmıyor. En son tarakla halıdaki tüyleri de birkaç hamleyle topluyorum, bitip gidiyor.

Elektronik bir alet olsa neyse diyeceğim de, o buton ekstradan ne katabilir emin değilim. Sonuçta kullanmadığım bir ürün olduğu için net bir şey de söyleyemiyorum tabi ama bana gereksiz geliyor.
  • anatomik  (26.04.21 01:14:43) 
Açılın, orijinal FURminator kullanıcısı geldi. Farklar: Kalitesini belli ediyor, Çelik tarak üzerinde seri no var, Olmasa da çok da sorun olmayacak kıl atma düğmesi var (yine de el ile almak lazım), Canavar gibi tarıyor. 4-5 günde bir FURminator yapıyoruz. Geçen mevsim tüm tüyler tarakta toplanırken şimdi bir kısmı kedinin üstünde kalıyor, el ile topluyoruz. Halı üstünde illa ki kalıyor. Onu da iki saniyede alıyorsun. Ama uçuşma falan yok. Çakma olanı baska bir kedide denediğimde kedinin tüylerini kesiyor, koparıyor hissi olmuştu. Orijinal olan ise sadece zayıflamış ya da kopmuş olanları topluyor. Ha ben bir sene önce yine bahar donemi tüy değişiminden illallah edip 200 liraya orijinal almıştım ama eğer kedi ile sürekli ilgilenip tarayabilecek bir konumdaysanız, eğer bu masraf sizi zora sokacaksa fiyat farkı karşılığında elde edeceğiniz konfora değmeyebilir. Ben halen kaliteli bir tüy tarağı arıyorum her gün taramak için. Kedim British, öneriniz varsa siz de bana tarak önerin :) Tarak her gün, FURminator 4-5 günde bir olmalı.


  • prole  (26.04.21 06:28:20) 
Biz de orijinal kullanıyoruz. Uzun tüylü kediler için olan model. Çok memnunuz iyi ki almışız diyoruz.


  • pispinti  (26.04.21 12:04:29) 
bende 3 ay önce orijinalini almıştım şu mor renkli yeni seri olan, kısa tüylü tekir için. daha önce 60 liraya mı ne benzeri bir şey kullanıyordum. şöyle söyleyeyim orijinaliyle bir kere tarıyorsun sonra 2 hafta kadar taramıyorsun, dökülme olmuyor ya da çok az döküyor. Ben 2-3 haftada bir tarıyorum, yani tarama sıklığım azaldı kafam rahatladı. devamlı taramayla uğraşmak istemiyorum diyorsanız dökmeyi azalttığını gözlemlediğim için kesin alın derim. evet tüyler tarakta toplanıyor ama illa ki uçuşuyor, uçuşma olmasın diye alacaksanız değmez. ben duşakabinde tarıyorum o yüzden, yoksa bütün tüy eve dağılırdı herhalde. o basmalı buton da hiçbir şeye yaramıyor bu arada, o tüy atma kısmı çıkınca tüyler onunla alet arasında kalıyor, tüyü yine elle çıkarmak zorunda kalıyorsunuz aletten.


  • skeletonfren  (01.05.21 03:54:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.