[]

Kahvaltıyı nasıl çekilebilir hale getiriyorsunuz?

Derdim çok yemek değil. Az yiyorum zaten. Derdim zaman + lezzetli bir kahvaltı. Kendim hazırlayıp yiyorum.

Genelde; 2 dilim bazen 1 dilim kepek ekmeği, beyaz peynir, domates, salatalık, tatlı biber, birkaç yeşillik, portakal suyu (kendim sıkıyorum). Bazı günlere bunlara ek yumurta çeşitleri.

Ancak keyif almıyorum. Lezzetli de gelmiyor. Resmen mutsuz kalkıyorum masadan. Ama dışarda basit bir kahvaltı tabağı bile beni çok mutlu ediyor. Psikolojik mi bu durum? Nasıl üstesinden geleceğim? Sizler napıyorsunuz kahvaltıda?

 
hazırlamaya üşeniyosun bence. dışarıda önüne hazır geldiği için mutlu oluyosun.


  • spirit crusher  (25.04.21 22:19:49) 
O kahvaltı bana da sıkıcı geldi biraz. Ne kadar zamanınız olduğu önemli ama çok çeşitlendirebilirsiniz kahvaltıları.

Şu tarz şeyler deneyebilirsiniz
youtu.be

youtu.be
  • senolll  (25.04.21 22:39:39) 
Kahvaltıyı çekilebilir hale getirmek bence de zor, o yüzden hiç etmiyorum. Yaşasın IF.


  • Jux  (25.04.21 22:43:23) 
Kötü malzemeler ile lezzetli olmaz diye düşünüyorum. Güzel tulum peyniri bal sıcak pide filan güzel oluyor. Market peynirleri pek lezzeti degilller bence. Bi de mümkünse sabahın korunde yemek yerine oglen yenebilir yavaş yavaş.


  • coca cola  (25.04.21 22:43:53) 
Ben mutlaka kaymak alıyorum ve güzel bir bal veya reçel. Bir de kuru domates’e bayılırım. Ve her sabahta zeytinyağı ve kekikli tatlı biberli bir sos hazırlıyorum bazlama banıyorum.


  • esinikaybetmiscorap.  (25.04.21 23:15:27) 
kaliteli malzeme + baharat bence. domates salatalığı kekik ve pul biberle renklendirin, iyi bir zeytinyağı kullanın. peynirine göre çörek otu da olabilir mesela.


  • orient blue  (25.04.21 23:22:08) 
Birim olarak dilim'in kullanıldığı hiçbir kahvaltı keyif vermiyor bana. Listede zeytin ve çay eksik. Portakal suyu fazla.


  • IncredibleMau  (25.04.21 23:33:00) 
ben zamanla kahvaltıda sıcak yiyecekler olmadığında, domates peynir zeytin ağırlıklı beslendiğimde aç kalktığımı ve fazla zevk almadığımı fark ettim. özellikle sucuk ve yumurta çeşitleri olduğunda ise gayet dolu ve mutlu yiyorum.


  • sanal uyku  (25.04.21 23:59:22) 
kahvaltı delisiyim, aşığım. insanları da gözlemlerim ve vardığım bi sonuç oldu; bir insan için kahvaltı küçükken neyse, ilerki yaşlarda da benzeri şekilde devam ediyor.

örneğin anlattığınızdan hareketle, küçükken de kahvaltılarınız bi şenlik havasında geçmiyordu muhtemelen. belki tamamen zaruriyettendi ve kısacıktı, belki de aslında hiç sevmediğiniz yiyecekler sağlıklı diye sürekli önünüze getirildi.

buraya kadar anlattığım tamamen kişi ve kahvaltı ilişkisi. bir de olayın kahvaltı boyutu var; bana göre kahvaltınız eksik değil, tam olması gerektiği gibi, belki türkiye için azıcık az ama yeterli. bence burada iki sorun var, bir anlattığım geçmiş, ikincisi de tek başına hazırlamak ve yemek.

bonus da arkadaşların dediği gibi kaliteli yiyecekler.
  • tempor  (26.04.21 00:06:38) 
kızarmış ekmek, tereyağ, reçel ve bal.
limon, kekik, pul biber ve zeytinyağlı zeytin.
patatesli, mantarlı omlet.
arada bir de sosis, sucuk ve patates kızartması.
  • silver apple  (26.04.21 11:34:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.