[]

Emlakçı daha mı çabuk kiracı bulur?

İstanbul, Maltepe’den evimiz için sahibinden.com üzerinden “sahibinden” ilan verdim.
Ev ile ilgilenenler dışında pek çok da emlakçı arayıp evi biz kiraya verelim, bizimle anlaşın dedi.

Emlakçılar daha mı hızlı kiracı bulurlar? Kiralık ev arayıp da sahiblnden’de arama yapamayan birisine kiraya vermeyi tercih etmem aslında.

Şu anda içinde yaşıyoruz, birkaç hafta sonra çıkınca mecburen emlakçıya vereceğiz.
Emlakçı daha mı çabuk kiraya verir?
Emlakçı nasıl seçilir?

 
ben ev arasam sahibinden tercih ederim. emlakçı da ilana koycak sonuçta.


  • jelly bear  (25.04.21 20:44:16) 
ev arayan ve vakti vs olmayan ama parası olan insanlar tanıdık emlakçıya gidip şöyle bir ev düşerse haber ver diyorlar, kendileri oturup aramıyorlar yani. emlakçılar o insanlar için hizmet verdiğinden ötürü bazı durumlarda daha hızlı ev bulabilirler. evimi alırken ben almayı planladığım yer satılınca emlakçı tıkır tıkır diğer seçenekleri ayarladı gösterdi vs, iş daha hızlı ilerledi yani, ben olsam uğraşamayacaktım o hızda. emlakçılar sadece ilana koyup beklemiyor, çevrelerini kullanıyorlar.


  • roket adam  (25.04.21 20:46:16 ~ 20:46:37) 
emlakci daha cabuk bulur.Sacma insanlarla ugrasmamak icin emlakciya ver.


  • turkuaz  (25.04.21 21:42:40) 
Emlakçıya ver. Seni arayanların içinde çok saçma tipler olacak. Parasız ve ne istediğini bilmeyen tiplerle uğraşma. Emlakçıya ver geç.


  • horowitz  (25.04.21 21:44:50) 
Son 2 yıl içinde zorunluluktan 5 defa ev değiştirdim. Hepsinde de oturup sahibinden'de hürriyet emlakta arama yaptım. Emlakçıya kendim ulaştım. Sahibinden bulma şansım olsa sahibinden kiralardım. Emlakçıya para vermek çok saçma aslında ama sahibinden ilanlarda ne yazık ki ev sahibine ulaşmak, ev sahibinin de müsait olduğu ana denk getirip evi görmeye gitmek işkence oldu. Bir de genelde sahibinden ilanlarında genelde fotoğraf olmuyor bu da işi biraz zorlaştırıyor.

Eger evdeyseniz ve kiracılar size ulaşabilecekse emlakçıyla uğraşmayın. İlanda arada düzenleme yapın son düzenleme tarihi değişsin. Emlakçılar neredeyse her gün açıklamayı bir nokta olsun değiştirip olan tarihini güncel tutuyormuş.

Emlakçılar da genelde sahtekar, komisyonları daha yüksek olsun diye pazarlık yapmayan güvenilmez insanları tercih ediyorlar. Bence son çare olarak bile emlakçı düşünmeyin. Kapıcı, bakkal vs varsa haber salın.
  • manuelka  (25.04.21 22:24:51) 
konudan bağımsız sözlükte en çok küfür yiyen meslek grubu sanırım taksicilerden sonra emlakçılar ama nedense burda herkes emlakçıya ver demiş.


  • papuayenigine02561  (26.04.21 13:03:43) 
@papuayenigine,

Emlakciya ver diyen biri olarak cevap yazayim. Emlakcilar anasinin gozu,yaramaz tipler olduklari icin filtre gorevi goruyorlar da ondan. Evini kiraya vermek isteyen herkesin basina gelmistir. O kadar ipe sapa gelmez tipler geliyor ki bir sure sonra sizinle mi ugrasacagim gidin emlakciya anlatin derdinizi,onu ikna edin diyorsunuz.
  • turkuaz  (26.04.21 15:20:55) 
Ben "emlakçıya vereyim mi, ne zaman vereyim" diye düşünüyordum ya, birkaç emlakçı arayıp "müşterim evle ilgileniyor, getirip gezdirebilir miyim?" dediler. Tabi dedim. O şekilde 2 farklı emlakçı ile 2 kişi gelmişti.
O şekilde soran ama kimseyi getirmeyen bir emlakçı vardı.
Bir baktım, sahibinden com'a bizim ev için ilan vermiş, bizim fotoğrafları kullanmış.

Kızsam mı gülsem mi bilemedim :)
  • michael_knight  (28.04.21 09:33:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.