[]

Yüzümüz ne zaman değişiyor?

evet insan yaşlanınca yüzü çok bambaşka oluyor. bu değişim ne zaman hangi yaşlarda daha çok oluyor? bir de neden bu kadar değişiyor insanoğlu yüzü yaşlanma ile?




 
ben 25 yaşından sonra değiştiğini hissetmeye başladım


  • nahtoderfahrung  (25.04.21 15:08:47) 
24, 25 civarı başlıyor bence de. Yüzümün eskisinden de güzel olduğunu düşünüyorum son bir yıldır.


  • ruhen hastayim ben  (25.04.21 15:10:57) 
Ben kendi adıma en çok değişimin 30'lu yaşlarda başladığını düşünüyorum.

25 gibi başlamıştır evet ama 30'dan sonra aynaya baktığımda "ulan yaşlandık ha" sözünü daha çok söylemeye başladım. 40+ olunca bakalım ne olacak.
  • himmet dayi  (25.04.21 15:18:07 ~ 15:23:45) 
Ben 21-22 den sonra değişti diye düşünmüştüm ama 25-30 yaş ise merakla bekliyorum değişimi. 23e


  • biravekahve  (25.04.21 15:23:10) 
30'ların başında başladı herhalde bende. eski kimliğimde 17 yaşındaki fotom var, birkaç sene öncesine kadar o fotodakinin aynısının biraz zayıfıydım. birkaç senedir çöktüğümü farkediyorum, gerçi annem "yaşlandıkça güzelleşiyorsun" diyor :)

yaşlanmayı yüz özelinde değil de genel olarak ve çok basitçe şöyle bir örnekle anlatayım: hücrelerimiz biliyorsun bölünerek çoğalıyor. genetik materyal kopyalanıyor ve ikiye bölünüyor. fotokopi çekmek gibi düşün. bir dokümanın fotokopisini çekiyorsun, tıpkısının aynısı oluyor neredeyse. sonra o fotokopinin fotokopisini çektiğini, böyle devam ederek bilmemkaçıncı fotokopinin fotokopisini çektiğini düşün, neye benzer. onun gibi bir şeyler işte yaşlanmak. her kopyalamada çok ufak birtakım farklar olabiliyor.
  • pati  (25.04.21 15:34:46) 
Neden değişiyor? Yerçekimi, yüzün yaşlandıkça esnekliğini kaybetmesi, tekrar eden kas hareketleriyle oluşan çizgiler ve mimik izleri.

Ne zaman değişiyor? Bence 30'dan sonra hızlanıp 35'ten sonra iyice belirginleşiyor, cilt daha yaşlı gözüküyor. Ama bu herkes için farklı, genetiğiniz, cildinize ne kadar iyi baktığınız, ne kadar su içtiğiniz, güneş kremi kullanımı... Hepsinin etkisi var.
  • kobuzchu kiz  (25.04.21 15:38:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.