[]

İşsiz olduğunuz dönemde günlük ihtiyaçlarınızı nasıl karşılıyorsunuz?

Merhaba. Ben çok uzun zamandır işsizim, babam bazen harçlık bırakıyor odamdaki masaya. Bazen de ablam ben istemeksizin 3-5 bir şey yolluyor. Psikolojik olarak epey yıpratıcı bir süreç. Siz nasıl yapıyorsunuz?




 
evde olduğum için paraya ihtiyaç duymuyorum.


  • candide  (24.04.21 23:10:10) 
Üniversiteden mezun olduğum yıl bir yıl kadar işsiz kalmıştım. Üniversitedeyken kazandıklarımla ve ailemin verdikleriyle idare ediyordum. İş bulana kadar maalesef durum böyle kötü. Umarım en kısa zamanda bulursunuz.


  • ruhen hastayim ben  (24.04.21 23:12:26) 
mezun olduktan sonra birkaç ay işsiz kaldım ben de. o ara ailemin de maddi durumu iyi değildi, ben de tek kalıyordum. önceden biriktirdiklerimle idare ediyordum. ailem faturalarımı ödüyordu. ama gerçekten fazla yıpratıcı bir dönem. umarım en kısa zamanda iş bulursunuz


  • oekuklu  (24.04.21 23:15:04) 
mezun olduktan sonra 3 yıl çalışmadım, benim tercihimdi tekrar üniye girdim başka bir bölüm için. o zamanlar gerçek anlamda hiç ama hiç para harcamıyordum, kıyafet, dışarıda yemek, alışveriş falan zaten söylemiyorum, bir de spor falan da yapmıyordum, sürekli evdeydim, çok da az yemek yerdim, sosyal hayatım yok gibiydi. bir tane kurum vardı 250 lira burs veriyordu sanırım o zamanlar, bunu harcıyordum. tek ve en çok vakit ayırdığım aktivite pc oynamaktı, yani bedavaydı. 3 yılı böyle sürdürdüm, biraz da öğrenciyken biriktirdiğim param vardı onu da mevduata koymuştum oradan da 150-200 lira para geliyordu ayda. ana parayı aç kalsam da (o zamanlar yemek yemeyi sevmezdim zaten hehe) harcamadım, yokmuş gibi davrandım.

mesela şimdi olsa açıkçası coinlerle oynar harçlık çıkarırdım, o zamanlar çünkü böyle yabancıların beer money dediği cep harçlığı veren sitelere dadanırdım. çeşitli görevleri falan yapıyorsun orada sana token veriyordu. onları steam cüzdan koduna dönüştürüp sattığım olmuştu birkaç kez. ya da oyun kazanıp onların keylerini satıyordum. bunları daha çok bilgisayar başında geçirdiğim vakti daha eğlenceli kılmak ve gerçek dünyadan tam anlamıyla uzaklaşabilmek için yapıyordum işe de yarıyordu.

şimdi şu an işsiz kalsam üç beş bin lira ile coin peşinde koşar günlük harçlığımı çıkarırdım bence. o zamanlar bunlara girseymişim hiç iş bulamazmışım o da ayrı.
  • sanguine  (24.04.21 23:23:10 ~ 23:24:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.