[]

kredi notum neden dusuyor

agustos'ta baktim en son ve o zaman tr ortalamasi altinda ve orta risklideydim. sonra ben kredi aldim buyuk ugraslarla (20000 tl) ki notum yukselsin. sonra iki kredi karti sahibi oldum. bankadaki mevduatimin toplami 500 bin ustu ve dovizde duruyor; hesabima doviz girisi oluyor.

simdi soyle bir sey var; limit/borc oranim %84 su an (kredi karti borcum dolayisiyla) ama odemelerinde bir kere harici (zaten ocak'ta aldim, subat'ta gununu gecirmisim yanlislikla) gecikme olmadi; bunun disinda odemeleri asgari her zaman yapiyorum ve bu ay mesela kartlara odeme yapip durdum asgari harici.

bundan bagimsiz olarak kartlarin limitleri su an ekside; bunun bir etkisi oluyor mu? ve findeks'ten not danismanim hizmeti alayim mi?

 
Mevduatınızla kredi notu arasında ilişki yok. Borcunuz arttığı için notunuz düşmüş, ödedikçe yükselecektir. Danışmana boşa para vermeyin, kartların asgari tutarını değil tamamını ödeyin, kredi almışsınız artık, mümkünse yeni borç/limit/kart almayın.


  • orient blue  (24.04.21 20:28:42 ~ 20:30:09) 
danışman hizmeti almanıza gerek yok.
asgari ödeme yaptığınız için düşmüştür.
ekstre tutarını ödemeniz lazım, asgariyi değil.
aradaki farkı bilmiyor olabilirsiniz gibi geldiği için belirtmek istedim.
gücünüz asgariyi ödemeye yetiyorsa o ayrı tabii ki ama notun düşmesine neden oluyor maalesef.

elinize para geçtiğinde de tarihi dışında sürekli para yatırmayın kartlara.
onun yerine hesap kesim tarihini bekleyip ekstre tutarını tam olarak ödeyin.
  • blatta hiberna  (24.04.21 20:33:45 ~ 20:34:34) 
peki gencler bu kredi notu tahmini ne kadar zamanda yukselir dediginiz seyleri yaparsam?


  • nefertarii  (24.04.21 20:35:55) 
kredi kartının normal ekstre borcunu öder ve tarihini geçirmezseniz 2-3 ayda biraz bile olsa toparlanır.
ama ani bir yükseliş beklemeyin.

kredi ödemelerinizi de aksatmamanız lazım tabii.
  • blatta hiberna  (24.04.21 20:41:22) 
tüm kart borcunu her ay kapatırsan ve kredi ödemelerini de günü gününe yaparsan notun zamanla artar. bu şekilde devam edersen zaten riskli müşteri kategorisindesin. ne kadar mevduatın olduğu önemli değil borcunun vadesi gelmeden onu çat diye çekersin banka yine ortada kalır.


  • roket adam  (24.04.21 21:00:24 ~ 21:00:44) 
Dostum su soruyu okuyan bile kredi notuna yuz ustunden 5 verir.

Daha aldigin borcu ilk ayinda geciktirmissin, o da hepi topu 20bin tl.
Kartlarin da asgarini yatiriyorum diyorsun.

Asgari yatiran musteri = iflas etmis adam demek.

Benim otomatik odemede olan kredi borcu bankanin malligi yuzunden yatmamisti, 5 tl falandi. Hesapta para da var ama cekmemis.

O bile kipkirmizi olarak kredi raporuma yansimisti.
"Yanlislikla" bahanesini umursamiyorlar.
  • divit  (24.04.21 21:36:35) 
Ek hesap kullan birkaç kere ve zamanında yatır. Tüketici kredisini birkaç gün önce yatır birkaç kez. Faydası olabiliyor


  • primetime  (24.04.21 22:13:55) 
Notunuzun düşük olması gayet normal duruyor. 1 kez bile gecikse not düşer ki asgari ödeyince zaten düşer. Düzenli ve tam ödemelerinizi 1 yıldan uzun devam ettirirseniz yükselir. Öyle birkaç ayda toparlamaz.


  • Avery  (24.04.21 22:28:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.