[]

Kış lastigi sorusu

Bakiyorum islak zeminde yola tutunma notu e olan kislik lastikler var. Yani a sinifi bir lastige gore 12 metre gec duruyor. Kisi alaskada gecirmiyorsak bu lastigi takmak daha tehlikeli degil mi ? Istanbulda kardan cok yagmur oluyor mesela.




 
en kötü kış lastigi kış şartlarında yaz lastiginden daha iyidir. ancak ben bu sene kış lastiği almadım. zaten aracı haftada 1-2 kullanıyorum karda, soğuklarda, yağışlarda dışarı çıkmadım zaten 2 sürmedi soğuklar. bu lastik 1 sene daha götürse seneye yazın yenilerim.

ancak bunun benzerini bir defa kış lastiği ile yaptım. yani yaz aylarını kış lastiği ile geçirdim. yol tutuşunda pek azalma olmadı ama lastik yazın sonunda artık aşırı yıpranmıştı. şimdilik yaz lastiğimde kış sonrası ekstra bir yıpranma görmedim.
  • orpheus  (24.04.21 19:39:19 ~ 19:40:47) 
Kış lastiği ile kar lastiği farklı şeylerdir. Hatta kış lastiği yoğun karda ve buzda çok işe yaramaz. işe yaradığı nokta soğuk hava, yağmur ve az/orta kar yağışlarıdır. sadece ıslak zemin değeri yeterli değil değerlendirme için. mesela hava sıcaklığı 0'ın altında iken ıslak zeminde ne oluyor o önemli.

a sınıfı yaz lastiği atıyorum 20 derecede test edilmiştir ama kış lastiği 2 derecede. 2 derecede a sınıfı yaz lastiği, e sınıfı kış lastiğinden 30 metre geç de durabilir.

alaska'da karda kış lastiği değil kar lastiği (genelde çivili lastik) kullanılır.
  • lancelot du lac  (25.04.21 13:34:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.