[]

Piyano çalmak

Merhabalar,

Karantina sürecinde evde applicationlardan piyano öğrenebilir miyim? Ya da nasıl başlamalıyım?
Çok mu zorlar? Daha önce hiç müzik aleti çalmayı denemedim bile.

Cevaplar için şimdideden teşekkürler

 
Simply Piano ile bişeyler çalmayı öğrenen gördüm. Fakat bir enstrumana yeni başlarken yapılacak yanlış hareketler nasıl önlenir fikrim yok.

Bileğin tuşlara konumu, parmağın hangi kısmının basacağı, tabure yüksekliği (dolayısı ile dirsek) önemli şeyler başlarken yanlış kalırsa fena. Hadi fingering'i app söyledi diyelim.
  • hedep  (24.04.21 16:06:57 ~ 18:13:44) 
Asıl çalmak istediğin parçalarla değil daha basit egzersizlerle başlayıp öğrenebilirsin. Çok iyi seviyeye gelemezsin tabii ama evgeny grinko, yann tiersen, philip glass, einaudi vs. gibi popüler piyanistlerin parçalarını iyi bir çalışmayla bir yıl içinde çalabilirsin. Yok ben pop söyleyeceğim, akoru verip "yerine sevemeeem tralalalaa" diyeceğim diyorsan işin daha da kolay. ben en son bach'ın ingiliz süitlerini, mozart'ın rondo alla turca'sını çalışıyordum.

Bunları da simply piano ortada yokken youtube tutorial'lerini izleyerek öğrenmiştim. simply piano nedir bilmiyorum ama kesin büyük kolaylık sağlamıştır, içinde beginner'lere uygun egzersizler vardır.

elini nasıl tutman gerektiğine de önem verip (elma kavrama pozisyonu) bileğinde ciddi ağrı duyduğunda artık zorlamayarak, dinlenerek (karpal tünel olursan çok uğraşır ve acı çekersin) kendini korursan uzun süreler boyundica devam edebilirsin çalmaya.
  • filteria  (24.04.21 16:32:02) 
öğrenirsiniz
hemen başlayın application, yourube videosu, midi klavye ne varsa girişin
bu işin bir yöntemi yok bana kalırsa
deneye-yanıla, merak ederek disiplinli bir şekilde üstüne gidince öğreniyor insan
  • superb  (24.04.21 17:19:28) 
kardeşim profesyonel piyanist. hiç ders almadı.


  • brakgn  (24.04.21 18:20:55) 
ister hobi amaçlı, ister profesyonel amaçlı, bir enstruman öğrenmek istiyorsanız, bunu düzgün yapmak uzun yıllar boyunca sorunsuz, sıkıntısız gün geçtikçe ilerleyen bir seviyede yapmak ve uluslararası normlarda yapmak istiyorsanız eğer, düzgün eğitim almış bir eğitimciden eğitim almak zorundasınızdır. zira, enstruman çalmak, 4 akorla sahilde kız tavlamaya benzemez. bu gün youtube linklerinden öğreneceğiniz şeyler, yarın bir gün sakatlanmanıza da yol açabilir. bu yüzden en mantıklı yol, iyi bir eğitimci bulup, mevcut koşullarda mecburen "online" bile olsa, birebir, size özel bir ders programıyla bir kaç ders alarak işin temelini düzgün inşa etmenizden geçer... daha sonra hobi amaçlı eğitiminizi daha ekonomik olan youtube ile sürdürürsünüz. ama youtubeda "tık" başına para kazanma odaklı müzisyenlerin, esasında müzisyen olmaktan çok uzak olma ihtimallerini göz ardı etmeyin lütfen...


  • jeanluc  (25.04.21 01:51:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.