[]

Kedi Tırnağı Kesme

İşlemini nasıl yapıyorsunuz? Benim kedim kesinlikle kestirmiyor. elimiz kolumuz jiletli gibi dolaşıyoruz. kedi de güçlü hayvan. erkek sarman, zaptedemiyoruz içimizden geçiyor




 
Aynı durumu yaşıyoruz bizim haylazla, imkânı yok uğraşmanın. Kesmiyoruz, bırakıyoruz öylece, yaralı bereli dolaşıyoruz ortalarda :)


  • krang  (24.04.21 13:58:01) 
Ben kedi tutmak için olan veteriner eldivenlerinden almıştım. Aileden ikinci bir kişiyle hallediyordum, tekken imkansızdı... Ön patileri keserken masaya koyup üstüne eğilip arka patileri zaptediyoduk, kesen kişi önü hallediyordu; arkalari keserken de kafa ve ön patileri tutup arka patileri emanet ediyordum. Yine de minik birkaç darbe oluyordu...


  • evanesco  (24.04.21 14:03:12) 
Birimiz ödül maması veriyoruz, diğeri de kucağına alıp kesiyor. Yeni bir çılgın kedi var evde. Eski sahibi asla kesemedigini, veterinerde hallettiğini söylemişti. Onu da enseden tutarak kestik bir kere. Tamamını kesemedik ama önleri kesebildik.


  • elorelia  (24.04.21 14:57:46) 
Uykuluyken uçlarından kıtlayıveriyorum ben sonrasında da ödül kıtır, çıbık falan bişeyler veriyorum.


  • hedep  (24.04.21 15:33:26) 
Bizim büyük kedi izin veriyordu, kolayca kesiyorduk. Yanına yeni kedi geleli kestirmiyor, biz de zorlamıyoruz.

Ufağı tırnaklarını kesiyoruz çünkü çok sivri ve çok deli çiziyor her yerimizi. Ama o da her seferinde kıyameti koparıyor. Daha küçükken ben derin uyuduğu zamanları yakalayıp uyanana kadar 2-3 tırnak keserek idare ediyordum. Sonra birimiz motosiklet eldivenleriyle tutup sıkıştırırken diğerimiz tırnaklarını kesmeyi denedik ama hepimiz strese giriyoruz onu yapınca.

Sonra kedinin bug'ını bulduk. Açıklıyorum: telefon. Telefonda hoparlörü açıp konuştuğumuzda ya da görüntülü arama yaptığımızda kedi yumuşuyor, guruldayıp göbek açmaya başlıyor ve ne yapsak ses çıkarmıyor. (YouTube'dan konuşmalı video açmak yemiyor, denedim.)

Artık tırnağını keseceğimiz zaman birini arıyoruz, hoparlörü açıp telefonu koltuğa koyuyoruz. Biz konuşurken kedi geliyor, guruldayıp yuvarlanmaya başlıyor. Bir yandan sohbet edip bir yandan pıt pıt kesiyoruz tırnaklarını.
  • kobuzchu kiz  (24.04.21 15:44:27) 
ne güzel yöntemleriniz var ya. geçen uykudayken bi tırnağını keseyim dedim, bir çizik daha yedim. kolumda türkiye haritası ile geziyorum sağolsun beyfendinin sayesinde türkiye sınırları içinde kaybolmayacağım <3


  • oekuklu  (24.04.21 16:10:08) 
ben bizimkilerle konuşa konuşa kesiyorum tırnaklarını. kucağıma almıyorum. onlar yatarken tutup kesiyorum. hep konuşuyorum bu arada onlarla sakin sakin. bir de bir seferde bir patinin tırnaklarını kesiyorum, eğer çok huzursuzlandılarsa birkaç saat sonra diğer patiyi.


  • istanbul kanatlarimin altinda  (24.04.21 18:52:53) 
İki kere kestirdim, onu da bir veteriner bir de traș ettirirken. 5 yaşında dişi bir maskeliye aitim, sevgilim, kız ve erkek yeğenlerkm, komşu oğlu, erkek kuzen ve yeniden sevgilime tamamı ile uyuz ve derin kıskançlıklar içinde... Saydıklarımı gördüğü an pusu kurup, tıslıyor, koşup pati atıyor, hem de yüze... Isırma eylemini de kola yapıyor sadece. Aktif bir şekilde dışarı çıktığı için, kısır ama, tırnak kesmiyorum kendisini savunduğu ve eve girip çıkarken kullandığı yerlere tırnakları ile tutunduğu için. Yatak, koltuk, halı vs ile tırnaklarını gere gere açıyor, hallediyor... Sevgilim kıvırcık paspas getirdi de şimdi onunla oynuyor. Beni mi? Asla tırmalamaz, çok sıkıştırsam da asla. Aşık sanırım bana.


  • mahsus mahal  (25.04.21 10:10:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.