[]

Oyun tavsiyesi

Edit:
En önemli şeylerden birini yazmamışım. Fantastik, büyülü falan şeyler olmasın. Bilimkurgu vs olabilir ama büyü falan olmasın.

Heavy Rain, Detroit benzeri hikayesi olan oyunlar arıyorum.

Silah kullanımı ya da silah kullanım becerisi minimum olan, korku oyunu olmayan, amacı hikaye anlatıp bir noktadan diğer noktaya götürmek olan bir oyun arıyorum.
Yani oyunu bitirmek için sahip olmam gereken tek yetenek, klavye ve mouse kullanabilmek olsun.
Yok nişan al, yok canını doldur, yok yetenek geliştir vs olmasın.

 
  • pispinti  (24.04.21 13:05:47) 
Until Dawn
What remains of Edith Finch
Life is strange
Her story (biraz farklı bir oyundur ama denemeye değer kesinlikle)
  • laputa  (24.04.21 13:33:51) 
Adventure turunde oyun ariyorsunuz anladigim kadariyla. Oyun sitelerine girip bu tarz oyunlari listeleyip ilginizi cekene bakabilirsiniz. En eski oyun turlerinden oldugu icin bu turde yapilmis cok cok iyi oyunlar var ama eski olmasi dolayisiyla ilginizi ceker mi bilemiyorum. Yine de the curse of the monkey island, grim fandango, full throttle gibi lucas arts klasiklerine bakmanizi oneririm. Oyunlar cok eski olsa da remastered surumleri var goz atabilirsiniz.


  • gibicibicis  (24.04.21 13:33:56) 
Disco Elysium
What Remains of Edith Finch +1
Wolf Among Us
Walking Dead Teltale serisi
  • lüzumsuz adam  (24.04.21 13:52:36) 
Oyun olarak tanımlayamayız ama Dear Esther'i de seçenekler arasına almanızı öneririm. Benim için, dönüp dolaşıp içinde kaybolduğum muazzam bir deneyim, bilgisayarımdan silmediğim, her zaman orada duran tek yapımdır.


  • krang  (24.04.21 13:55:03) 
Öncelikle Soma. Bu zamana kadar oynadığım ve beni gerçek anlamda etkileyen ve de kendine has bir felsefe güden bir oyun. Vurucu bir hikayesi var.

Ondan sonra Life is Strange +1
The Complex
  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (24.04.21 16:05:27) 
Soma bir nebze korku oyunu sayılabilir. Yaratıklar filan var, kaçmaya ve saklanmaya çalışıyorsunuz. Ama onun dışında hikayesi gerçekten güzel, tavsiye ederim.
Survival craft oyunu ama Subnautica'yı önerebilirim, çok güzel bir bilimkurgu. İlerleyen bir hikayesi var, silah, öldürme vs yok, yabancı bir gezegenin okyanusunda mahsur kalmış durumdasınız, hayatta kalmaya çalışıyorsunuz etraftan bir şeyler toplayıp craft ederek, bir nevi Minecraft gibi, ama okyanus, karanlık, yaratıklar (pek bir zararları yok) vs yüzünden hafif bir korku öğesi var.
İki boyutlu point and click oyunları hakkında ne düşünürsünüz bilmiyorum ama The Dream Machine diye çok güzel hamurdan stop-motion yapılmış bir oyun var. Hikayesi de, görselleri de çok hoş.
What remains of edith finch gerçekten güzeldi, ama ben dear esther'i sevmemiştim. Görselleri ve hikayesi hoşuma gitmemişti. Yanlış hatırlamıyorsam supernatural bir şeyler vardı, hiç sevmem, o yüzden beğenmemiştim. The vanishing of ethan carter'ı da aynı şekilde sevmemiştim.
Firewatch güzeldi. Kentucky route zero da güzeldi, edebiyata ilginiz varsa sevebilirsiniz. The stanley parable çok güzeldi, biraz postmodern bir hikaye. Bu anlattığım oyunlar bir skill gerektirmiyor, ya point and click ya da walking simulator. Hikaye odaklılar.

+ grim fandango
  • isabella was a ginger  (24.04.21 16:24:30 ~ 16:30:55) 
the long dark?


  • drako  (24.04.21 17:01:37) 
control


  • brakgn  (24.04.21 18:56:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.