[]

sinefillere basit bir sorum olacak

gişe seyircisi olmak dışında izlerken o sahnede nitelikli işi görebilecek ya da yorumlayacak kadar film okuması yapmak istiyorum. daha çok film izlemenin dışında sinema 101 düzeyinde ne tür kaynak önerirsiniz? başka önerileriniz nelerdir?

teşekkürler.


 
twitter.com

Bu kitap yeniden basılmış belki faydalı olur ben okumadım
  • freebird5406_2  (24.04.21 02:45:51) 
James Monaco'nun kitabı güzel bir kitap.

Bunların yanında bulabilirseniz Mascelli'nin Sinemanın 5 temel Ögesi isimli kitabı (5 C's of Cinema) ve Bordwell & Thompson'ın Film Sanatı kitapları oldukça faydalı olacaktır.

Ama Bordwell'in kitabı bir adım önde diyebilirim.

Bunun dışında klasikleri izlemek gerekiyor muhakkak.

Aslında sinefil değilim ama işim sinemalı, kitaplı bir iş :)
  • armagan abanuz  (24.04.21 05:08:31) 
bol bol okuma yapmalisin. sinema tarihi ve sinema akimlari ile ilgili. atiyorum, kameranin kullanim turune gore olusan bir akim var mesela. bu akimla ilgili bilgi edinip, o akima ait bir filmi izleyip, cozumleme yaparsan keyif alirsin bence. zaten istedigin de bu sanirim.


  • baldur2  (24.04.21 07:43:12) 
Politik kamera kitabını okuyabilirsiniz


  • olaylar olaylar  (24.04.21 10:24:52) 
"film sanatı"nı on yıl önce falan okumuştum. bugün kafamda kalan şeylerin çoğu o kitaptan diyebilirim. çok güzel bir kitap. onun dışında çok var sinema akımlarının falan anlatıldığı ama sinematografinin böyle en temelden alındığı okuduğum tek kitap buydu.


  • bohr atom modeli  (24.04.21 10:29:52) 
every frame a painting kanalını tavsiye ederim:

www.youtube.com
  • blackmamba  (24.04.21 12:07:52 ~ 12:08:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.