[]

Doğum kontrol hapı efsaneleri

Düzenli bir cinsel ilişkide doğum kontrol hapı kullanmak kişiden kişiye değişmiyor mu? Bunun bana uygun olup olmadığını kadın doğumdan mı öğreneceğim? Prezervatif çok külfetli bi kullanım değil mi? Doğum kontrol hapı herkeste kilo aldırır mı? Adet düzenliyse kullanmak sakıncalı diyorlar, doğru mu? Avrupa’da çatır kullanıldığını söyledi doktorum, duydunuz mu bunu? Hatta kadınlar daha geç menapoza giriyormuş vs?




 
Doğum kontrol hapı kadar hormon bozan bişey daha görmedim ben. Prezervatif kullanamayacaksanız dkh da istemiyorsanız ve bakıra alerjiniz yoksa ria kullanın, bakır olanından. O da olmuyorsa çocuk.


  • 1bir1bir1  (23.04.21 22:59:06) 
Doğum kontrol hapı veya hormon içeren diğer kontrol yöntemleri kadınlar için çok zararlı. Lütfen kullanmayın, kullandırmayın. En mantıklısı gene prezervatif. Yoksa da her gün ateşin ölçüldüğü ve vajinal sıvıya bakılarak yumurtlama zamanlarını takip etme yöntemleri var. Eğer düzgün yapılırsa çok efektif diyorlar.


  • inawen  (23.04.21 23:03:00) 
valla doktorlar birçok hastalığa dkh yazıyor. o kadar zararlı olduğunu düşünmüyorum. birçok hastalığa da iyi geliyor.


  • jelly bear  (23.04.21 23:12:31 ~ 23:20:18) 
dkh larının yan etkileri inanılmaz. prospektüse bi göz atın. farklı markaların farklı şekilde (farklı hormonlar) çalışanları var. avantajları dezavantajları vardır mutlaka.
sadece hormonal değil bi de kan pıhtısı riskleri var bazılarında


bakır coil hormonsuz bir çözüm

nuvaring denilen vajina içine takılan bi ürün var. hap gibi günde bir kez çok yüksek doz yerine çok daha az ama sürekli doz veriyor.

daha çok çeşitleri var
www.webmd.com
  • sttc  (23.04.21 23:55:53) 
dört yıl boyunca hormon rahatsızlığımdan dolayı beş altı farklı doğum kontrol hapı kullandım. öncelikle söylemeliyim ki sözlükte ve kadın forumlarında yazan yan etkilerin hiçbirini yaşamadım. ne kilo aldım ve yüzüm sivilce tarlasına döndü ne daha sinirli bir ruh haline büründüm ne de küçücük şeylere ağlar hale geldim. kullandığım dönemde yaşadığım en belirgin sorun selülitti ki bunun da sebebi genellikle doğum kontrol haplarına bağlanıyor.

şu an doğum kontrol hapı kullanmıyorum çünkü düzenli adet döngümün tam anlamıyla içine edildi onların yüzünden. yine de korkarım ki yakında tekrar düzenlemek için doktorum yeniden başlatacak beni herhangi birine. imkanınız varsa kullanmayın derim, kullanacaksanız da doğal içerikli olanları tercih etmemenizi öneririm naçizane çünkü neredeyse hepsi tüylenme yapıyor.
  • kedimedi  (24.04.21 00:02:54) 
üsttekilere katılıyorum, hap kullanıp bütün sisteminizi alt üst etmeyin yahu deli misiniz? partneriniz prezarvatif kullansın bir zahmet.


  • candide  (24.04.21 00:14:15) 
1.evet dr.dan öğreneceksiniz. ayrıca kullandıkça da size en uygun çeşidi/markayı bulabilirsiniz.
2.külfetli değil. çocuk olmasından daha beter ömür boyu çektirecek bir sürü hastalık var, hiviydi, herpesiydi.. aynı kişide bile olmaz olmaz bi sefer bulaşır sonra uğraş dur yıllarca.
3.hayır. tedavi amaçlı 10 sene kesintisiz kullananlar var.
4. ne alaka?
5. e heralde kullanılıyor, ayrıca çok daha ucuz.
6. menapoz olayını bilmiyorum.
  • rewlack  (24.04.21 00:22:35) 
İngiltere ve Amerika’da yaşadım, dr kontrolünde dkh kuşlanmaya devam ettim, bizim ülkedeki kadar dkh öldürür, allah belasını versin diye bağrışan bir güruhla karşılaşmadım. 10 senedir kullanıyorum, 6 ayda bir muayeneden geçip testlerimi yaptırıyorum ve bir sorunum yok. Homini gırtlak yersem kilo alıyorum, sağlıklı beslenince almıyorum hatta diyet yaparsam veriyorum. Regl düzenim tıkır tıkır işler, 28 günde bir, cildimde tek sivilce çıkmaz. Tabii pazardan meyve alır gibi alınmaz, dr a gidip muayene olup testlerinizi yaptırın.


  • feliss  (24.04.21 02:28:00) 
Kondom gibi kimseye kimyasal zararı olmayan bir aygıt varken, takvim takibi gibi kimseye kimyasal zararı olmayan bir uygulama varken, ria gibi kimseye kimyasal zararı olmayan bir şey varken doğum kontrol hapı kullanmanın tek anlamı "kendimi sevmiyorum siz de beni sevmeyin"dir.

Arkadaşlardan bazıları bu haplar hakkında abarttığımızı söylemişler ama ilaçların içeriklerinin ülkeden ülkeye değiştiği gerçeğini unutmuşlar, bu ülkede bilmem kaç yıl boyunca doğum kontrolü uygulandı hatırlatırım. Ayrıca toplumca denek olarak kullanıldığımız da ortada. Bu aşırı iyi niyetinizin sebebini anlamak gerçekten mümkün değil.

Tekrar ediyorum, kondom hastalık bulaşmasını daha çok önlerken, ria gebeliği daha fazla önlerken, takvim uygulaması sağlığınıza daha fazla dikkat etmenizi sağlarken doğum kontrol hapı kullanmanız kendinize zulmetmeniz ve partnerinize de bu izni vermeniz demektir. Gelecek neslinize de nasıl bir gen kalıntısı bırakacağınızı da hiçbirimiz bilmiyoruz, bilemeyiz.
  • 1bir1bir1  (24.04.21 03:25:00) 
kdh kullananlar hepatik adenomu da bilmeli. subkutan implanon hekimine sormalı. kendisi için endike midir diye. bu işin bencesi sencesi yok. bazı yorumları gördüm çok üzüldüm. şu tarih itibariyle bazı verilere dayanılarak herşey net. sencesi bencesi o araştırmalara göre yok. bir araştırma daha yapılır işler değişir bu sefer ona inanır tıp. Dünya da saygın dergiler vardır onlar baz alınır. Türkiyede ki köşe yazarlarından değil. Herkes güncel olmalı hekim de hasta da


  • hunharca ben  (24.04.21 09:59:56) 
- takvime güvenmek büyük risk, asla takvim ve/veya geri çekilme yöntemiyle doğum kontrolü uygulamayın.
- yıllarca dkh kullandım, regl ağrısından acillerde serum yiyen bir insanken doğum kontrol hapı hayatımı öyle kolaylaştırdı ki kutusuna sarılıp uyuyabilirdim.
- tek eşliyseniz ve partnerinize güveniyorsanız dkh ya da ria tek başına yetebilir. Yine de bunlara ek olarak kondom kullanmaktan zarar gelmez.
- bu konuda bize değil doktorunuza güvenin, çok çeşitli hap var, biri sizi rahatsız edecek yan etkiler yapabilirken diğeriyle acayip mutlu olabilirsiniz. Ama bunu doktorla yapmalısınız.
- ayrıca @feliss +1
  • kobuzchu kiz  (24.04.21 10:42:34) 
Yan etkileri ancak kullanılınca anlaşılıyor. Ben kullanırlen sinir küpü şeklinde dolaşıyordum ve libidom yerlerdeydi. Kimisinde hiçbir etki olmuyor.


  • cilekli krep  (24.04.21 12:21:18) 
www.instagram.com

7. sayfa. Buyur.
  • 1bir1bir1  (28.04.21 05:02:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.