[]

cryptopara ve wallet olaylar

sacma bi soru olabilir belki cok hakim degilim bu olaylara ama hatirladigim kadariyla bu bitcoin'de falan herkesin kendi wallet'i vardi. private key'i public key'i olan falan. millet coinlerini neden thodex'de binance'de tutuyor? al wallet'inda dursun?




 
bende benzerini sordum şöyle dediler
çoğu kişi al satçı yani sürekli işlem kuruyor bu coin bunu görünce al şunu görünce sat gibi bunu yapabilmesi için parasının sistemde kalması gerekli dediler.

  • basond  (23.04.21 22:51:20) 
Hızlıca alıp satabilmek için. Kendi cüzdanında durursa alıp satmanın ücreti var, ayrıca yavaş. Her coin için wallet yönetmek zor. Bir de bilgisayar çalındı diyelim, geçmiş olsun, coin'ler gitti.


  • plutongezegendegilmi  (23.04.21 22:53:17) 
@pluton

Benim bildiğim kadarıyla şifreyi biliyorsan usb veya bilgisayar çalınsa bile bir sorun olmuyor. Ayrıca çift doğrulama var sanırım.
  • the coon  (23.04.21 23:02:09) 
@the coon, o eğer cüzdanın bir borsada ya da cüzdan hizmeti veren bir sunucudaysa geçerli. Kendi bilgisayarındaysa ve private key'ini bir yere yedeklemediysen gidiyor komple. Private key'i bi usb'ye koymak falan da sıkıntılı, çünkü o çalınırsa nolacak?

Benim bir arkadaşımın başına geldi hatta, bugünün parasıyla 400-500 bin liralık coin'leri gitti öyle.
  • plutongezegendegilmi  (23.04.21 23:12:28 ~ 24.04.21 10:15:55) 
arkadaşın şifre dediği "mnemonic seed phrase" veya private key'dir, öyleyse evet istediğin yerden yine girersin.

bende ledger nano s var mesela usb, 24 kelimeyi bildiğim sürece alet çalınsa da (ki pin ile korunuyor) yeni bi alet alıp hatta galiba uyumlu birkaç yazılım var onlara girip paramı çekebilirim. Bunların avantajı private key'i bilgisara dahi göstermemesi (diyelim keylogger var), ve işlem için fiziksel olarak tıklaman gerekmesi.

Fakat sonuç olarak evet, çoğu kişi trader, ayrıca çoğu kişi "kendi cüzdanın" ne demek bilmiyor. Yapsalar da bir çoğu keyleri düzgün saklamaz sonra param kayboldu diye dolaşır ortalıkta. Gördüğüm kadarıyla uniswap ve pancakeswap insanları biraz cüzdan oluşturmaya itti ama.
  • nhk ni youkosu  (23.04.21 23:40:25 ~ 23:41:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.