[]

biraz konuşabilir miyiz?

dizi ve filmlerde çok kullanılıyor. ben hayatımda hiç kullanmadım böyle bir cümle. konuşmak için izin istemedim veya böyle haber vermedim yani. uygun zaman olduğunda doğrudan söyledim, olmadığında uygun zamanı bekledim.

siz kullanır mısınız "biraz konuşalım mı?" gibi cümleler? bana saçma geliyor takmaya başladım biraz buna.


 
Bu biraz kültürle ilgili batıya gittikçe iletişim daha doğrudan bir şekildeyken doğuya gittikçe iletişim daha kapalı ve imalar üzerinden gidiyor

Türkiyede de doğrudan bir iletişim kültürümüz yok daha çok üstü kapalı hissettirmeye çalışırız, imada bulunuruz

Kızım sana söylüyorum gelinim sen anla diye bir deyim de var

Seninle konuşmak istediğim bir konu var aslında o kadar da kötü bir kullanım değil bence
  • freebird5406_2  (23.04.21 22:32:54 ~ 22:33:44) 
kullanıyorum. Karşımdaki ne yapıyor o sırada, bana ayırıcak vakti var mı yok mu bilmiyorum. Kimsenin vaktini habersiz almak istemem. Uygun olduğunda beni ararmısın konuşalım mı vs vs gibi cümleler sıklıkla kuruyorum galiba.

Kişisel alanlara saygı göstermek önemli.
  • hayaletimsi  (23.04.21 23:05:05) 
onu genelde ''bir şey söyleyebilir miyim'' tarzında esmer vatandaşlarımız sizi dolandırmadan önce olaya girmek için söylüyor.


  • Techsavvy  (23.04.21 23:38:07) 
Kullanıyorum.


  • ruhen hastayim ben  (23.04.21 23:56:20) 
kullanıyorum,
iki jenerasyon büyüklerim de kullanıyordu.

lafa nasıl giriyorsunuz peki? uygun zaman kime göre? yani karşı taraf için de uygun bi zaman olduğundan emin olmak zor olabilir bazen, ona bu zamanı tanımadan küt diye girmek de hem konuşulan şeyin değerini azaltabilir hem de karşı tarafa saygısızlık olabilir vs. gündelik akıştan ayırmak gerekiyor bence.
  • rewlack  (24.04.21 00:12:36) 
Ben hic kullanmadim ama kullanan pek cok tanidigim var, bi tanesi de danisman hocam :D Sevmiyorum bu kalibi acikcasi cunku icinde bi sorumluluk yuklemme, bi sey rica etme vs anlamlarini barindiriyor. Duyunca arkama bakmadan kacasim geliyo :D


  • e mice  (24.04.21 01:10:20) 
Zaman ve odaklanma gerektirecek onemli bir konuysa karsidaki de musait olmali, evet kullaniyorum.


  • pofudukayi  (24.04.21 07:23:13) 
ben de ciddi bir şey konuşacaksam kullanıyorum.


  • nadirendeolsa  (24.04.21 08:27:11) 
Bu sey degil mi? Ayrilik oncesi konusmaya giris metni.


  • brkylmz  (24.04.21 10:58:08) 
Ben de kullanıyorum ama dümdüz bu şekilde olunca gerilim içerdiğinden "Müsait olduğunda x konusu ile ilgili konuşalım mı?" diyorum.


  • chicha_v2  (24.04.21 11:56:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.