[]

Iradenizi nasil arttiriyorsunuz?

Herkesin iradesinin zayif oldugu konu farkli ama genel anlamda iradenizi nasil arttiriyorsunuz ve kalici bir irade saglayabiliyor musunuz ileriki asamalarda?




 
valla anlık oluyor mesela içimden kilo aldım vereyim dediğimde hiç kendimi motive etmeme gerek kalmıyor hedefime ulaşana kadar sapmıyorum. Ama nadiren oluyor bu tarz şeyler.


  • basond  (23.04.21 14:21:31) 
iradesi çok zayıf bir insan olarak; yeminler ederek :D

yaklaşık 11 yıl önce sürekli sigarayı bırakma girişimlerim oluyor ama beceremiyordum, sonra kendime baya sinirlendim ve sigarayı bırakmaya yemin ettim. Birkaç ay sonra puro falan içmeye başladım, ne de olsa sigara içmemeye yemin etmiştim :) puroyu da sık içmeye başlayınca, tüm tütün ürünlerini içmeyeceğime yemin ettim ve 10 yıl kadar da ağzıma sürmedim.

başka konularda da yapıyorum bunu :)
  • mezarkabul  (23.04.21 14:23:40) 
Ben Nofap yapmaya çalışıyorum. aşırı derece irade isteyen bir iş. İrademi baya geliştirdi açıkçası. Birde soğuk duş.


  • komando kani var bende  (23.04.21 15:23:34) 
2 kitap tavsiyesi:

Ali Fuat Başgil - Gençlerle Başbaşa
Jules Payot - İrade Terbiyesi
  • asaf  (23.04.21 17:11:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.