[]

Covid geçirenlere sorularım var

Bugün resmi olarak beşinci, belirti göstermeye başlamanın altıncı gunundeyim. Tat-koku kaybı ve ara sıra oluşan ağrılar dışında sorunsuz geçirdim diyebilirim. Ateş, öksürük vs hiç olmadı.

Karantina süresi 10 gunmus. 10 gün sonunda iki gün daha rapor alıp dinlenebilirsiniz dedi filyasyondakiler. Peki 10 gün sonra bana test yapacaklar mi? Ben öyle çıkıp gezebiliyor muyum? Ya bulastirirsam birilerine? Testte de hemen negatif sonuç alınmıyormus sanırım. Anlayamadım tam olarak bu kısmı.

Süreç bittikten sonra hafif de geçirsem bir doktora gidip kontrol yaptırayım diyorum. Tomografi, kan tahlili vs. Dışında bakacaklari bir şey var mı? Bir de hangi bölüme gidilir bunun için, dahiliye mi?

Son olarak koku-tat duyusu ne zaman gelir yaa? 5 günde bile 1.5 kilo vermişim zira bu duyular yokken yemek yemek işkence gibi. Sırf mecburiyetten yiyorum. Altı aydır hala koku alamayanlar var yazılarını okuyunca fenalık basıyor beni.

Tesekkur ederim şimdiden herkese.

Not: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Cocuk Bayrami'miz kutlu olsun :))

 
tekrar test yapmayacaklar 10 gün bitti korona gitti modunda oluyor. dahiliye bakıyor en net bilgi göğüs tomografisinde çıkıyor.
tat koku ne zaman gelir belli olmaz 6 ayda gelmeyende var 2 günde gelende var.

evet yemek yemek işkence gibi sadece yoğurt ekmek yemiştim ben açlıktan ölmemek için

23 nisan bayramımız kutlu olsun geçmiş olsun
  • basond  (23.04.21 12:52:29 ~ 12:53:06) 
Herkes senin gibi düşünüyordu bundan aylar önceki "ekşiduyuru covid oldum" furyasında. Tabi sizler daha yani "10 günü bitmeye başlayanlar" olduğunuz için bu soru yeni geldi.

Bu işte mantıklı düşünmeyeceksin. Robot gibi, bilgisayar kodu gibi düşüneceksin.

Şahıs pozitif ise; 10 gün karantina. Sonra; şahıs iyileşti.

Durum bu kadar ötesi yok.

İstersen sen git yaptır (bence gereksiz) pozitif çıkarsan yine karantina yok. Zaten bulaştırıcılık her zaman olmuyor atıyorum virüs bulaştıktan 4 gün içinde bulaştırabiliyorsun sonra bulaştıramıyorsun şeklinde düşünüyorlar.

(Eğer bu tip şeylere meraklıysan tavsiye, sağlık bakanlığının covid sitesi var. Orada kitapçıklar var onları oku gayet açık ve tek tek ne yapılacağı yazıyor ki filyasyon ve hastaneler o kitapçıklara göre hareket ediyorlar.)

Dahiliye bakar ama bende ilk hastalandığımda senin gibi "heyecanlıydım" Karantina sonrası doktora gittim baş ağrısı devam ettiği için. Ve ne oldu biliyor musun,

KBB; bizlik bi durum yok nörolojiye git
Nöroloji; bizlik bir durum yok dahiliyeye git
Dahiliye; Covid geçirdin ya ondandır :/
(Tabi bu arada; kan tahlilleri, tomografi vs bir çok tahlil yapıldı)

Kişisel tavsiyem, kendini ve bedenini rahat bırak. Bol bol dinlen, sağlıklı ve dengeli beslen. Hastalığa anlam yükleme, büyütme, geldi ve geçti.

Tat Koku şans işi. Bende 20 gün içinde geldi. Aylardır gelmeyen arkadaşımda var. Keskin kokular (kahve, limon, kolonya vs.) ile ara ara deneme yap diye bi tavsiye gelmişti işe yarıyor mu bilmiyorum.

Geçmiş olsun, normale döndüğüne inan.
  • infernalcadre  (23.04.21 13:13:46) 
Bende tat kaybı çok az olmuştu, koku tamamen gitmişti, 17-18.günlerde geri geldi. 20.günümde tamamen gelmişti diyebilirim.

Ben işe gitmek durumunda olduğum için 10 günün sonumda gidip tekrar test yaptırmadım, 11.gün kalktım işe gittim. (Aynı birimde 3 kişi çalışıyoruz benim karantinamın bittiği gün onlar pozitif çıktılar işe gitmek zorundaydım)

Ofisten daha önce geçirmiş olan birisi 3-4 ay sonra doktora gitmiş, doktor ona “kendine iyi bakmışsın, iyi durumdasın kalıcı bir hasar yok” demiş. Siz de 1-2 ay sonra bi kontrole gidebilirsiniz.

Ben geçireli 1 ay oluyor, karantinam bittikten sonra d ve c vitamını kullanmaya başladım, onun dışında beslenmeme dikkat etmeye çalışıyorum. Size de tavsiye ederim.
  • turuncu tonlarda  (23.04.21 13:21:50) 
tat-koku 3-5 güne geri geldi bende.
karantinadan bir hafta sonra göğüs filmi çekildim.
kan değerleri covid sonrası her şekilde kafayı yemiş olacağı için 1 ay sonra daha sağlıklı sonuç alacaklarını söylediler. gitmedim ben.
  • brakgn  (23.04.21 17:45:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.