[]

Ketojenik beslenme

Araştırdığım kadarıyla ketojenik beslenmenin birçok yararı var, hem vücuda hem beyne.
Şeker hastalığı gibi hastalıklara olan faydalarını da okudum.

Aramızda ketojenik beslenen birileri var Mıdır?

Nasıl başladınız, nasıl devam ediyorsunuz?

Bu süreçte hangi kaynaklardan faydalandınız merak ediyorum.

İyi akşamlar

 
Ara sıra bu şekilde besleniyorum. If’i sürekli yaptığım için ikisini aynı anda yapmış oluyorum. Bu süreçte yağ alımımı özellikle artırıyorum. Yağdan kastım sağlıklı yağlar.


  • ruhen hastayim ben  (22.04.21 23:02:38) 
geçen sene bu zamanlar yaparak 3 ay devam ettim. benimki sağlıklı yaşamaktan çok kilo verme amaçlıydı. zaten daha gencim ki şükür herhangi bir rahatsızlığım da yoktu. yaklaşık 10 kilo verdim bu süreçte. Sonrasında geri aldım ama benim aymazlığım. stresli bi dönem yaşadım ve cidden her gün cips çikolata beslendiğim için geri aldım (yani ketoyu bırakınca olduğu gibi geri alırsın gibi bir şey yok. abartmazsan almazsın)

yazın tekrar ketoya başlamayı düşünüyorum. İlk 1 haftası zor sadece kalanı kolay geliyor. ilk hafta bünye alışamadığı için büyük tuvaletin garip çıkıyor, başın dönebiliyor. sürekli bi doymamışlık hissi var carb almadığın için. ama alışınca gün boyu tok kaldığını hissediyorsun.

1 gr yağ 9 cal, protein 4 carb 4 kalori. ve yağ daha yavaş enerjiye dönüştüğü için gün boyu enerjik ve tok hissediyorsun. (tok ve enerjikten kastım, 5 saatte bir acıkmıyorsun ve günde modunda sürekli dalgalanma yaşamıyorsun)

youtubeda keto kafasını takip etmeni öneririm. Bir de carb manager isimli app'i telefonuna indirebilirsin. her yediğini içtiğini oraya girerek günlük aldığın makroları sana veriyor. sınırlarını biliyorsun. valla çok uzun anlatırım daha ama hem de ödevim var bir yandan. sorun olursa yardımcı olurum
  • onkiloversemtamamım  (22.04.21 23:02:55) 
2018’de kilo vermek için 2 ay if + ketojenik yaptım ve 13 kilo verdim. diyeti bırakalı çok oldu ama karbonhidratsız beslenmeye hala özen gösteriyorum. benim için biraz yaşam biçimi oldu. bundan öncesinde, yediklerimi pek de düşünmeden yerdim. sabah kahvaltıda ekmek yenir dedikleri için ekmek, fasulyenin yanına pilav iyi gittiği için pilav.. şu anda ise böyle durumlarda yemesem de olacağını, hatta daha iyi olacağını gördüm ve o ekmeği/pilavı yemiyorum. çünkü karbonhidrat yediğimde beynimin düzgün çalışmadığını düşünüyorum. gereksiz almamaya çalışıyorum. fiziksel olarak da yorgunluk ve tembellik oluyor üstümde. sabah şekerli bir şeyler yesem gün içinde habire acıkıyorum. oysa ketojenik beslendiğim dönem if de yaptığımdan gün içinde sadece öğlen yemeği yiyordum ama bu “az” beslenmeye rağmen her şeye yetecek enerjim vardı. beynim daha temiz çalışıyordu. insan bunu hissediyor.

ketojenik beslenmede günde 3 - 5 gram karbonhidrat alma hakkın var gibi bir olay vardı. millet ona uygun 2-3 bisküvi hakkı falan koyuyordu kendisine. ben ona hiç girmedim. direkt sıfır karbonhidrat almayı hedefliyordum. zaten yediğin bir ıspanak yemeğinde bile soğan var, soğanda da karbonhidrat var. 3-5 gram hakkımızı buralarda fazlasıyla harcıyoruzdur.

netflix ve youtube’da mucize ilaç diye bir belgesel var. farklı hastalıkları olan insanların ketojenik beslenmeyle nerelere geldiklerini gösteriyor. beni o çok etkilemişti.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (22.04.21 23:54:58) 
8 ay kadar yaptım arada 1-2 ay yapıyorum diğer zamanlarda da dusuk karbonhidrat diyeti ile besleniyorum. Benim tavsiyem bu diyeti yapacaksınız bununla ilgili kitaplar okumanız ve aralıklı kan idrar testlerini yaptırmanız hatta şekerinize de bakmanız. Ketosize girip girmediğinizi başka türlü anlayamazsınız. Keyojenik diyet yapanların çoğu ya yapmıyor ya da başka bir şey yapıyor. İyice araştırmadan başlamayın diyet zor kimyager gibi gram hesabı yapıyorsunuz vücudu benzinden dizel yakıta geçiriyorsunuz dikkatli olun.


  • monkey  (23.04.21 00:58:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.