[]

Yakın arkadaşlar birbirlerinin sevgililerini kıskanır mı?

sb.

kapmış valla güzelim kızı/çocuğu.. gibi.

aksine mutlu olması gerekmez mi?

diğer bir soru

veya mutlu bir ilişkisi var diyelim,

o an ilişkisi olmayan arkadaşına kendi sevgilisinden daha yakısıklı/guzel, birikimli/donanımlı birisini tanıdıgında ayarlamak yerine, yok ya bu ona olmaz diyebilir mi? gercekte cok uyusacagı kacınılmaz olsa bile.

bunlar oluyorsa yolları ayırma vakti gelmiş midir? yoksa arkadaşlar arasında böyle şeyler kaçınılmaz mıdır

 
Kıskançlık çok doğal bir duygudur. Bunu kimi insan dile getirir kimi içinde yaşar. Bence abartı olmadığı, hasete dönmediği sürece normal bir şey.


  • roket adam  (22.04.21 22:10:18) 
Yok be o kadar da değil. Zaten böyle olsa emin ol bu şekilde ifade etmez kimse. Eğer ifade ediliyorsa iltifat olarak algılamak lazım bence


  • olaylar olaylar  (22.04.21 22:16:34) 
Kişiye göre değişir. Başka hareketler de gözlemlenir kıskançlık dozuna göre tamam veya devam denilir.

Kıskançlık çok saf ve duru bir duygu, çok ilkel. Herkeste olabilir, her şeyden kaynaklanabilir. Umut Sarıkaya’nın bir sözü vardı tam hatırlamıyorum düzgün şeklini ama şöyleydi: “ Kıskananın Allah belasını versin, gebersin tamam da Kıskandıranın hiç mi suçu yok?”.
  • Hallegadola  (23.04.21 00:25:53) 
Kiskanmaz.


  • monkey  (23.04.21 00:59:08) 
arkadaşlar kadınsa kıskanır, erkekse kıskanmaz.


  • brakgn  (23.04.21 18:05:28) 
Karşı cins olan yakın arkadaşın kıskanmasının altında gizli bir aşk hissiyatı yatıyor olabilir. Bazen kişi kendisi de bunu biliyordur bazen ise bilmediği halde duygusal olarak yön veriyordur davranışlarına.


  • biravekahve  (23.04.21 18:33:38) 
brakgn sana pek katılmıyorum, erkek-erkek somut örneklerim var.

biravekahve hmm karşı cinsin olduğu yakın arkadaşlıklar hiç aklıma gelmemişti, orada böyle bir şey tabii ki içten içe ayrı bir sevgi olabilir canım o ayrı bir konu. Ben erkek-erkek, kadın-kadın için sormuştum.
  • hüper  (23.04.21 18:47:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.