[]

Çiçeksepeti mi hatalı ben mi?

Doktor abime doğum günü hediyesi gönderecektim. Hastaneye Sipariş verdim. Çiçekci aradı hastaneye giremem ben gelip dışarıdan alsın diye. Ki hastane çok büyük dış kapiya filan gidemez uzak yani yürüme mesafesi değil. Zaten ameliyat günüydü, ameliyattan çıkamaz.
Gelemez dış kapıya dedim o da güvenliğe bırakıyorum dedi. Tamam bırakın ama güvenliğe söyleyin haber filan versinler dedim.

Şimdi bir öğreniyorum hiç çiçek filan ulaşmamış. Çiçek nerde bilmiyoruz.

Çiçekcilerin hastaneye girmemesi normal mi? Yemek kuryeleri de girmiyor yemek söyleyemiyor personel. Sinirlendim durduk yere çünkü hastaneye götürmek istemiyorsa siparişimi iptal edebilirdi, iptal etmek yerine başkasına vermiş kaybolmuş.

 
Bu pandemi döneminde sizce çiçekçinin hastaneye girip doktor odasına ne olduğu belirsiz bir bitkiyi ulaştırmaya çalışması mantıklı mı?

Güvenlikler de inisiyatif almak istememiş olabilir, belki de güvenlikler almıştır kenara atmıştır belki almamışlardır bile. Burada hastanenin büyük olduğunu ve doktorun inemeyeceğini bildiğiniz halde çiçek göndererek hatayı siz yapmışsınız bence. Bu işin en baştan oluru yokmuş. Bu arada kuryenin oraya gittikten sonra siparişi iptal etme şansı var mı onu da bilmiyoruz tabii.
  • roket adam  (22.04.21 21:58:04 ~ 21:58:23) 
Kanka bilmiyorum ama mesela bizim ofise de yemek kuryeleri gelmiyor. İn aşağı al diyor. İn aşağı da 10 dakika sürüyor. Ama onlar girmiyor. Kuryenin güvenliğin sorumsuzluğu. Kötü olmuş ama şimdi kime dert yansaniz diğerini suçlayacak. Geçmiş olsun düşünmeniz yeterli diye düşünür bence abiniz


  • allah yazdiysa bozsun  (22.04.21 21:58:21) 
@roket adam tamam riske girmek istememiş anlarım ama sipariş ilk düştüğü anda adreste yazıyor zaten hemen o an haber verseler ben de iptal edip başka bir şey düşüneceğim. (Abimin ismi) teslim edildi diye mesaj geliyor. Ben de zannediyorum ki ulaştı eline. Sormasam haberim olmayacak. Bu saat olmuş yeni fark ediyorum. İnsan bir güvenliğe verince haber verin filan der.


  • kaptan maydanoz  (22.04.21 22:06:33) 
Ben bi defa erkek arkadaşımın ofisine çiçek sepetinden çiçek mi çikolata mı ne bişiy gönderdim. Sonra kurye benim şipariş verdiğim şeyi götürmediği halde götürmüşçesine “siparişiniz sekreter ...ya teslim edilmiştir” diye bi mesaj attı. Ben de arkadaşımın ofisinden birine mesaj attım geldi mi diye, o da yok dedi. Ben çiçek sepetini arayıp “teslim etmediğiniz şeye ben niye para veriyorum hemen paramı iade edin” filan diye büsbüyük bi kavga çıkardım. Meğer salak kurye başkasının siparişini götürüp sms i bana atmış yanlışlıkla. Yarım saat sonra benim siparişim doğru olarak gitti ben de şikayetimden vazgeçtim ama bana bu kavgayı yaşattıkları için ekstra çikolata hediye ettiler.

Ben sizin yerinizde olsam şu an ortalığı yıkmıştım. Eğer hastaneye sipariş götürülmüyorsa sipariş almasınlar. Hadi aldılar diyelim, arayıp özür dileyip iptal etsinler. Ya da arayıp “biz en fazla kapıya bırakabiliriz, bu şekilde kabul ediyorsanız götürelim yoksa iptal edelim, paranızı da iade edelim” diye bilgi versinler.

Bu nasıl kötü bi hizmet anlayışıdır ya. Koskoca çiçek sepeti de bunu yapacaksa ölelim. Ayrıca muadili tonla site var başka yerden sipariş verirsiniz bundan sonra. Madem siparişi alıyorsa buna uygun hizmet sunmak zorundalar. Sizin yerinize sinirlendim akşam akşam.
  • turuncu tonlarda  (22.04.21 22:09:45) 
Kotu olmus. Ama guvenligin sorumsuzlugu.

Pandemiden once ben de defalarca bu tip buyuk yerlere cicek gonderdim, hastane, okul vs... Hicbirinde kurye sahsin odasina kadar gitmedi. Su anda pandemide hastaneye girmemistir ama normal zamanda da girmiyorlardi pek. Buyuk kampusleri olan okullardaki ogrrtmen arkadaslarima gonderdigimde de kapidaki guvenlik teslim alirdi hep. Guvenlige guvenmek zorunda kalarak riske girip gonderiyordum, sansima benimkiler ulasti hep.

Sizin adiniza uzuldum, yapmak istediginiz surpriz bozulmus ama guvenligin hatasi malesef.
  • invictae  (22.04.21 22:11:08) 
Roket adama verdiginiz cevabi simdi gordum. Benimkilerde hep teslim ettikleri kisinin adini yaziyorlardi. Yani guvenligin adini, kime teslim edildiginden haberim oluyordu. Kurye orada hata etmis. Haklisiniz.


  • invictae  (22.04.21 22:13:28) 
iletişime geçerseniz iade yaparlar muhtemelen. ama kurye suçlu diyemem. güvenliğe bırakması normal olanı, güvenlik de sizin yakınınıza haber vermesi gerekiyordu size çiçek geldi buradan alabilirsiniz çıkarken diye.


  • ayin yazari  (22.04.21 22:55:06) 
hastanelere kargocular çiçekçiler girmiyor, hemen hemen bir yıldır böyle. benim erkek arkadaşım hemşire, eve daha yakın diye kargoları ona söylüyorum, hastaneye gelince başhekimlik binasının önündeyiz gelin alın diyorlar, asla binalara girmiyorlar.

bu dönem için çok da mantıksız sayılmaz.
  • benaslinda  (23.04.21 10:54:35) 
Şu an ortada çiçek filan yok. Elimize ulaşmadi. Tüm güvenlik ve danışmalara da sordum. Resmen rezilllik ya :/


  • kaptan maydanoz  (23.04.21 11:15:23) 
"Bu pandemi döneminde sizce çiçekçinin hastaneye girip doktor odasına ne olduğu belirsiz bir bitkiyi ulaştırmaya çalışması mantıklı mı?" +1

insanlar hastayken şu süreçte hastaneye gitmiyor, hastaneye kurye girer mi?
bu açıdan en başta çiçek göndermeniz nedeniyle bence hata sizde.

diğer yandan, bunu çiçekçinin biliyor olması lazım, yani hastane adresi görünce siparişi iptal edebilirdi diyeceğim ama muhtemelen güvenliklere falan bırakıyorlar, o yüzden kabul etmiştir siparişi.
sipariş verdiğiniz yer düzgün bir yerse, önceki yorumları iyiyse sorun güvenliktedir muhtemelen.
belki ilgilenmediler, belki bir köşeye koydular vardiya değişti, kaldı bir köşede.
  • blatta hiberna  (23.04.21 11:27:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.