[]

Araç Park Sensörü

Merhabalar
Sıfır Hyundai i20 aldım ama boş paketi aldığım için park sensörü yok. Serviste sadece bip bip diye ötene 750, kameralı dikiz aynalı sensöre 1500 lira dediler. Park konusunda kötü değilim ama malum istanbul olsa daha rahat olur.
-Serviste mi taktırsam ? Servis dışında bir yerde taktırsam garanti bozulur mu?
-Servis dışında taktır daha ucuz ve kaliteli olur dediğiniz tavsiye edebilceğiniz sensör var mı?

 
serviste taktırmak zorundasınız zaten, yoksa elektrik aksamı garanti dışı kalıyor.
bip bip sesli olanı 400 tlye yapmıştım renö servisinde geçen yaz. iş görüyor öyle çok kıvrak manevralar yapmayacaksan

  • efruz  (22.04.21 17:54:08) 
Geleceğe yönelik korkularımız bizi o an cepteki paradan ediyor. Bunu firmalar psikolojik yönlendirme içeren reklamlarıyla da çok iyi kullanıyor. Alış veriş ihtiyaçtan faydadan öte kaygı/korku dolaylı olarakta olsa temelli yürütülüyor dünyada.
Garanti falan fazla düşünmeyin uygun bir yer de uygun fiyata taktırın. Araç yetkili servisleri inanılmaz pahalı. Neredeyse 4 yıl önce multimedya navigasyonlu cihazlar yetkiliserviste 1.500 TL'ye mal oluyordu. Özel servislerde sanırım enfazla 750-800 TL civarıydı. Şimdi ancak park sensörü o kadar ediyor demek.
Şuan ikinci eli 140-150bin civarlarında seyreden garantili aracı ikinci yılında filtre motor yağı gibi bakımları için 2. senesinde Suriyeli bir işçiye yaptırdım. Aldığı ücret yıkama dahil 40 tlydi. Sorun vs. yok. Sonraki yıl yine Suriyeli başka bir işçiye yaptırdım. Aldığı ücret 30tlydi.
Temmuz ya da ağustos gibi yine aynı yere uğramayı düşünüyorum.

Sözün kısası, güçlü olan tanınmış olan haklıdır, işini iyi yapar gibi bir algıdan uzak olmak iyidir.

Garanti, marka, kalite, standart vs. her birinin maddi karşılığı da olsa bu sürekliliği sağlayan şeylerden biri de insanların "kabulüdür".
Biraz sorgulayan, parasını da muhafaza edebilir böyle hususlarda.

Yanıldığımız, çok para kaybettiğimiz diğer şeyler den biri de cep telefonları veya genel anlamda elektronik ürünlerdir. O da ayrı başlık konusu..
  • Erva  (22.04.21 21:55:23) 
Park sensörü neden garantiyi bozsun? Bip bip öten ilkel teknolojiye sahip 100 liralık bişey. Servise 750 lira vermeyin.


  • robin one persie  (23.04.21 02:41:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.