[]

Yeni doğan - Anne sütü geldi - yetiyor mu peki

Merhaba salı günü gelen bebeğimiz 2 gün mamayla beslendi çünkü anneden süt gelmedi. Şimdi sadece üç beş damla süt gelmeye başladı. Bebek emiyor ama yetiyor mu acaba? Yani ekstra mama vermeye gerek var mı? Sütü toplasan bir kaşık etmez.




 
Anne yarım saatte bir emzirsin. Gün içinde ne kadar çişli bez çıkıyor? Doyup dolmadığını çişli bezden anlarsınız. Biberonla mama vermeye devam ederseniz süt azalır sakın yapmayın. Her dakika memede dursun.


  • sta  (22.04.21 20:13:48) 
bugün devamlı memede tuttuk ama karnı doymadığı için ağlayıp durdu. akşam 20'de mama vermek zorunda kaldık. mamayı büyük bir güçle emdi. ağzından çekemedik. sonra hemen uyudu. hala uyuyor. mama vermek istemedik ama mecbur kaldık. aç kalmıştı. bugün 4 tane çişli bez çıkardık.


  • iddaaci  (22.04.21 22:47:29) 
aç kalsa uyuyamazdı. doymuş. memede kaldıkça süt salgılanıyor-muş. ben 8 ay önce doğum yaptım ve emzirmeyi öğretene kadar gece yarısı üç-dört saat uğraştığımı biliyorum. pes etmeyip deneyin. emzirmek bebek için hem inanılmaz faydalı hem çok pratik hem de ekonomik.


  • deartheodosia  (22.04.21 22:58:22) 
Bebişiniz sağlıkla büyüsün inşallah.
Bizimki biraz erken doğmuştu, hemen emzirdim çok az süt geliyordu ama ısrarla emzirmeye devam ettim. Süt öyle bir şey verdikçe artıyor zaten bebeğin ihtiyacı da zamanla artıyor, başlarda 30 ml kadarla doyuyorlar.
Mama verin eğer doymuyorsa ama şöyle verin önce anne emzirsin ardından mama. Sütle belki doysr mamayı içmez böylelikle. Bir de biberonla değil enjektörle verirseniz memeden uzaklaşması da engellenir. Biberonla cort cort çekiyorlar kolayına geliyor sonra memeyle uğraşmak istemiyor uyanıklar :) gece uyuyor da olsa en az 1.5 saatte bir uyandırıp emzirin.
Aç kalmasın sakın, sarılık olabilir sonra. Bizde olmuştu petişan olduk geçene kadar.
Sütüm yok diye düşünmesin anne, inanılmaz etkiliyor bu düşünce ve moral. Dut kurusu iyi süt yapıyor bir de. İlk bebekte maalesef herkes bi şey diyor ve insan deliriyor, kaynanalara falan deyin de kızım dütün gelmiyor mu sç mı bebe falan diye anneyi darlamasınlar. Allah kolaylık versin:)
  • somethinginthewayshemoves  (23.04.21 01:18:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.