[]

Bir ceset kaybolsa

Bir kişi diğer bir kişiyi öldürdü diyelim. Bu kişi cesedi yakarak artık dna’dan bile tespit edilemeyecek duruma getirse artıkları da gizli bir yere saklasa fakat bu kişi zaten ilk şüpheli olarak görülse, o kişiyle tartıştığı ve zorla bir arabaya bindirip kaçırdığı(o günden beri makdulden haber alınamıyor) tanıklar veya görüntülerle ispat edilse fakat ölüm anı ve ceset izine rastlanmasa ve sorguda öldürmediğini söyleyip cesedin kalanlarının yerini ömrü boyunca itiraf etmese bu adama bir ceza uygulanabilir mi?

Özetle adamı öldürdüğüne dair çok güçlü kanıtlar var ama öldürülme anını gören duyan yok. Ve ceset kayıp. Bu adama ne hüküm verilir?

İtiraf edene kadar katil, aslında şüpheli mi sayılır?
Yoksa kesin kanıtlar oluştu, itiraf etmese de kanaatle hakim cinayet deyim hüküm verebilir mi?
Diğer bir husus da adamı kayıp diye değerlendirip ortada zaten bir ceset olmadığı için katil mahkemeye çıkmaz bile mi?

Not: dediğim gibi, öldürme anını gören duyan ya da ceset parçası kan falan yok.

 
Mugede vardi galiba birisini yakalattilar ama ne oldu bilmiyorum, hatta ceset yoksa cinayet yok anlayisina karsiyim falan diyodu, sevkilotamla ikisi ama hatirlayamadim.


  • durgunfoton  (22.04.21 02:22:03) 
bir cinayet vakasının aydınlatılabilmesi için en kritik nokta fail ile maktul arasındaki bağlantıdır. işte tam bu sebeple seri cinayet vakalarının çözülmesi daha zordur çünkü failin hangi saiklerle kurbanları seçtiğine dair fikir oluşması zaman alır. yani sizin bir arkadaşınızı öldürmeniz mi daha çabuk çözülür veya taksimde karanlık bir ara sokakta bıçaklayıp öldürdüğünüz suriyeli mi?

emniyetin eline bir şüpheli varsa itiraf etmeden cinayet bürodan çıkması çok zor, hele de kayıp günü yaşanan tartışma veya kaçırılma durumu var ise kuzu kuzu öttürürler. cinayet vakaları başka olaylara benzemez, en titiz ve hassas çalışmaların yürütüldüğü dosyalardır. hakim de ceset olmadan ceza verebilir ve veriyorlar.

daha detaylı bilgiler isterseniz egm'nin cinayet suçu soruşturma teknikleri kitabı ile cumhuriyet savcısı ahmet aslan'ın yazdığı cinayet soruşturmaları kitabına bakabilirsiniz.
  • ada meltemi  (22.04.21 03:29:02) 
ceset yoksa cinayet yok yaklaşımı eskidendi.


  • Peerless  (22.04.21 07:19:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.