[]

mazda 3 sedan vs jetta 1.4 tsi

arkadaşlar sizce hangisi?

beklentim: maksimum hız. (çabuk hızlanma değil, maksimum hız.) megane 1.5 dci kullanıyorum, 205 gördüm. jettayı daha önce tecrübe ettim ama mazda hiç tecrübe edemedim.

mazdacılar ne dersiniz? alınır mı 2014 model benzinlisi? basar mıyız osmangazi köprüsünde gaza?

not: yalnızca izmir-istanbul otobanında kimse olmadığı için orada hız yapıyorum, duyar kasıcılar uzak durun.

 
2014 mazda sahibiyim. Uzun yolda çok tatmin etmiyor ama kullanımı çok keyifli. Jettayı bilmiyorum.

İzmir istanbul arasında 200’ün az biraz üstüne çıkmıştım.
  • do you remember me  (22.04.21 01:47:49 ~ 01:48:44) 
Iki aracta bence ayni hizlara asagi yukari ayni stabilite ile cikar.

Benim ikisi arasinda tercihim 3 hatchback olurdu, is/dis tasarim ve kalite Jetta'dan iyi diey dusunuyorum. Ama turkiye'de piyasasi yok galiba, 1-2 sene kullanip satacam diyorsan bela olabilir.
  • cooperr  (22.04.21 02:31:45) 
Alınmaz. Kendi fanboylari var mazdanin. Birine denk getircen ki satabilesin. Parçası da servisi da sıkıntı. Adamların İzmir'de servisi yok Muğla'ya gidiyorlar bakıma.


  • fikox  (22.04.21 04:24:57) 
2014 model saydığın üç araçla da bahsettiğin hızlarda uzun süre araç kullanmak hem sürücü hem de araba için intihar demektir. 2014 Jetta dediğin arabanın 2 sıkımlık turbosu var zaten, 7 yaşındaki turboyu sürekli yüksek basınçta çalıştırdın mı birkaç aya masraf çıkarır. Mazda'yı bilmiyorum ama onda da sıkıntı çıkma riskini almam. Yani işin özeti böyle hobilerin varsa bu paraya olmaz.


  • roket adam  (22.04.21 11:35:36) 
maksimum hız isteyen atmosferik motor baksın. türkiye şartlarında 1.6 atmosferikten başka mantıklı seçenek de olmaz.

şu ana kadar 1.6 atmosferik benzinli motorda gördüğüm en yüksek hız 253'ye dayanan opel astra oldu. opelin atmosferik benzinli motorları bu anlamda verimli.

maksimum hızda asıl etken şanzıman oranlarıdır. bu oranları dikkate almadan araç almayın.

225 kmh gibi hızlar yeterliyse ti-vct motorlu focuslar da idealdi.

başlıkta söylediğiniz iki aracın da amaca yönelik olduğunu düşünmüyorum.
  • goklerdengelenkarar  (22.04.21 11:55:48) 
açılın eski mazda 3 2014 benzinli sahibi geldi.

hız istiyorsan 1.5 atmosferik motora bulaşma bile. çünkü maksimum hızın 180i geçemez. bu bir, araçta zaten en büyük problem motorun atmosferik olması, inanılmaz hantal kalıyor otomatikse.

diğer arkadaşlara katılıyorum, sürüşü keyifli olsa da çevirim maliyeti çok fazla, anlayanı yok, basit bir yan ayna sorunu için 40 farklı yere gitmiştim. servis ücretleri pahalı. benzini de az yakmıyor.

aracın artıları: tasarım, konfor, malzeme kalitesi
eksileri: piyasası yok, bakımı parçası pahalı, motor hantal ve yavaş, arka koltuklar dar ve basık, 8lt ve üstü yakıyor...
  • bugisme  (22.04.21 12:28:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.