[]

panik atak benzeri bir şey

merhaba. panik atak kadar ağır değil ama gün içinde heyecan atakları geçiriyorum.
tam olarak adı nedir bilmiyorum ama mesela bir şeyi beklerken(birisiyle önemli bir konuşma, toplantı vs) ya da bir plan yaparken ani heyecan krizleri geçiriyorum. beynim duruyor, kalbim çok hızlı atmaya başlıyor, ellerim titriyor. kendimi o an aşırı yorgun hissediyorum, elim ayağım boşalıyor gibi.
nefes egzersizleri denedim ama pek bir sonuç alamadım, belki de yanlış yapmışımdır. bir öneriniz var mı nasıl aşabilirim bu heyecan ataklarını? çok teşekkür ederim.


 
Bunun sonu gerçek panik atakları. Doktora gitmen lazım çünkü yaşadığın gerilimler ve kaygılar çoktan beyin kimyanı bozmuş. Önce bi ilaç başlansın bi sakinleş bi berraklaşsın zihnin, o zaman bi psikoloğa/psikoterapiste git, de ki ben neleri yanlış düşünüyorum hangi yanlışlara inanıp tutunmuşum ki beni kaygılara sürüklemiş sonra da vurgun yedirmeye ant içmişler? Bizim inançlarımız ve düşüncelerimizdir bizi yöneten. Psikolog bunları görebilmemiz anlamamız ve yeniden düzenleyebilmemiz için vardır, psikoterapi olmadan olmaz.

Eğer ikisine birden gidemem dersen psikiyatriye git, onunla beraber David Burns'ün İyi Hissetmek ve Doğan Cüceloğlu'nun İçimizdeki Çocuk kitaplarını al uygulamalı olarak oku. Çok çok çok rahatlayacaksın.
  • 1bir1bir1  (21.04.21 12:48:25) 
psikiyatri +1 kendi başına çözebileceğin bir şey değil bu. senin seviyede değil ama önemli önemsiz zaman ayarlı her şeyin bende de benzer etkileri vardı. 13:00'de randevulaştıysam eğer biriyle 12:55'de kalp atışlarım hızlanıyor 13:02'de hala bekliyorsam eğer sinirlerim aşırı yükseliyordu. hafif sakinleştiricilerle baya kolay atlatmıştım ben bunu.


  • IncredibleMau  (21.04.21 12:56:16) 
Psikiyatri +1
Beyindeki kimyasallar bi duzene girsin bakalim... :)

  • invictae  (21.04.21 12:58:31) 
Bir benzerini ben de yasadim. Benimki bazen sebebini anlayabildigim durumlarda bazen de ortada hicbir sey yokken oluyordu. Bir süredir yaşamıyorum, soyle yaptım.
İsten birkac gun izin alip kucuk bir tatile gittim. Dondukten sonra kahvalti yapmiyordum yapmaya başladım (aliskanlik degisimi olmasi icin bir ornek), isle ilgili olanlarda genelde bazi toplantilar tetikliyordu o toplantilar olacagi zaman farkli bir odada calistim (evden calisiyorum), bir de hem o toplanti gunlerinde hem de kendimi kotu hissettigim zaman melisa cayi icmeye basladim. Umarım yardimci olur.

  • don baba donelim  (21.04.21 20:17:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.