[]

Covid 6 sn de bulaşır mı?

Merhaba kapıyı açtığımda migrosun kuryesi maskesiz bir şekilde direk karşımdaydı dışarı bırakabilirsiniz teşekkürler dedim sadece o da bi cümle falan kurdu virüsün bu şekilde bulaşma riski var mıdır?




 
vardır
ama korkamayın hemen olmamışsınızdır
virüs yükü ve hasta etme oranı arasında da bir ilişki var
çok kısa süre ve bir kişiyle karşılaşmışsınız.
sizin maskeniz yok muydu? neden?

ayrıca migrosu arayıp şikayet edin.
  • rewlack  (21.04.21 11:38:56) 
yüzünüze hönkürmediyse yok. merak etmeyin.


  • jangbogo  (21.04.21 11:46:05) 
@rewlack normalde kuryeler takıyor ben de direk poşeti almıyorum zaten kenarda bi yer var oraya bıraktırıyorum ama bu kurye maskesiz bi şejilde tak diye kapının dibinde belirdi :( arayıp şikayet etmeye de üzülüyorum ama edicem çok sinirin bozuldu


  • lampetia  (21.04.21 11:55:17) 
Kesin bulaşmıştır geçmiş olsun. Kurye %100 pozitif bir şekilde çalışıyordur o yüzden bulaşmamış olma ihtimali yok.


  • zoghurt  (21.04.21 12:10:28) 
@zoghurt ciddi misiniz yoksa kinaye mi:d gerçekten çok taktım bunu bişeye odaklanamıyorum o yüzden ciddi değilseniz bile ciddiye alabilirim


  • lampetia  (21.04.21 12:15:11) 
bununla ilgili bi haber okuduğumu hatırlıyorum ve dakika hesabı vermişlerdi. yani x dakika karşılıklı yakın mesafeden muhabbet ederseniz bulaşma ihtimali var gibi. 6 saniyeden bişey olmaz. paranoyak olduk iyice.


  • elorelia  (21.04.21 12:15:13) 
çok da paranoya yapmayın.

ben meseleye şöyle bakıyorum. ben almam gereken önlemi alırım, insanları da elimden geldiğince uyarırım. gerisine bir şey demek mümkün değil. marketin kargonun adamı karşıma maskesiz çıkınca da panik yapmam. şöyle düşünün. adam sizin kapıya kadar maskesiz geldi, kapının önünde de hönkür hönkür öksürdü, sonra kapı açılmadan 2 sn önce maskesini taktı. şu senaryo, sizin başınıza gelenden daha kötü bence. ama göz görmeyince gönül katlanıyor.
  • co2s2  (21.04.21 12:18:26) 
bir şey olmaz. Bu maske takmamayı genelde ben (eve sipariş eden) yapıyorum. Olmadım şu ana kadar korona şükür.

yaptığım yanlış o anda maskeyi bulamıyorum. ytd.
  • Hallegadola  (21.04.21 12:25:39) 
Eger ciddi bir saglik sorununuz yoksa ve cok yasli degilseniz, asiri abartili bir bakis aciniz var.


  • tezek  (21.04.21 12:43:24) 
Emekciyi isinden etmeyin. Az once muayenede doktor her yerime elledi. Gozume bakti ama nedense cok yakin davrandi. Elinde eldiven de yoktu.


  • gelmeistemem  (21.04.21 13:06:25) 
Yok 6 snde falan bir şey bulaşmaz korkmayın, yüzünüzü sabunlayıp rahatlayın, kimseyi işinden etmeyin +1 :)


  • Nickbulamadım  (21.04.21 14:04:30) 
Aynı yatağı paylaşan çiftlerin bile birinde çıkıp diğerinde çıkmadığı durumlar var altı saniyede bir şey olmaz. Ben her zil çaldığında maskemi takıyorum kapıyı açmadan önce alışkanlık haline getirdim size de öneririm.


  • nickimin hakkini veremedim  (21.04.21 14:14:11) 
şu zamana kadar gayet dikkatliydim. deniz yolunu kullanırken açık hava, çift maske, sürekli elimi dezenfekte etme, iş yerinde musluğu ve elektrik düğmelerine doğrudan temas etmeme vb. durumlar. peki ne oldu? ben ve eşime aynı anda teşhis koyuldu. kendisinin 1,5 yıldır evden çalışmasına rağmen... şüphelendiğimiz tek bir durum var: beraber büyük bir mağazaya gitmiştik. sadece bir görevli vardı, başka müşteri yoktu ve bize yaklaşmadan ürün tanıtıyordu. hastalığın kuluçka süresi mevzusundan dolayı bunun olabileceğini düşünüyoruz.

bu detayları niye verdim? bu virüs çok sinsi. en umulmadık yer ve zamanda bulaşabiliyor. yapılması gereken riski minimize etmek. kendinize mutlaka dikkat edin. bu gidişle herkes yakalanacak bu hastalığa. mevzu ne kadar geç yakalanırsanız o kadar iyi. ilacım pazar günü bitti. şu anda öksürüyorum ve biraz baş dönmesi mevcut. lütfen dikkat edin kendinize.
  • silah taciri  (21.04.21 14:49:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.