[]

Anneme aldığım Biontech aşısını Sinovac'la değiştirebilir miyim?

Koruması daha yüksek olduğu için Biontech'e randevu almıştım ama kendisi 56 yaşında ve alerjik bir bünyeye sahip.

Burada ve internette okuduğum yorumlarda Sinovac'ın yan etki konusunda daha güvenli olduğu söyleniyor.

1) Aşıyı değiştirmeli miyim yoksa çok da büyük bir etkisi olmaz mı?
2) Değiştirmek için sanırım öncelikle şu anki randevuyu iptal etmek gerekiyor. Randevu iptal ettiğimde ya hakkı kaybolursa ve bir daha randevu alamazsak?

 
bence değiştirme. biontech daha etkili. yan etki büyük değil.

ama değiştirebilirsin hak kaybolmaz.
  • jelly bear  (20.04.21 12:16:14) 
Degistirmeli miyim sorusuna yanit vermeyeyim ama.degistirebiliyorsun hakki kaybolmaz. Babam degistirdi mesela, yeni randevu aldi. İsterseniz iptal etmeden hemen once istediginiz tarihlerde acik randevu olup olmadigini kontrol edin, daha garanti olsun.


  • invictae  (20.04.21 12:32:02) 
tam tersini yapmıştım. annem sinovac randevusu almıştı biontech e çevirttim. hak kaybı olmaz, bir daha randevu alabiliyorsun.
dr una danışıp alın bu kararı bence.

  • rentts  (20.04.21 13:19:30) 
herhangi bir hak kaybı olmaz. biz 2 kere sinovac randevusu aldık anneme, aşı kalmadı iptal edin diye hastaneden aradılar. sonra denk geldi biontech aldık, ilk dozu da oldu.
alerjik bir bünyeye sahip değil ama 2 gün halsizlik yaşadı. aralıkta zatüre aşısı oldunda bile halsizliği bu kadar sürmemişti.
bilirkişi değilim tabiki ama randevuyu alınca ben de kendi çapımda araştırmıştım; sinovac'ta ölü virüs enjecte ediliyor, biontech'te zayıflatılmış.
TR'de zaten bir istatistik göremedim ama yurtdışında ilk biontech aşıları en yüksek riskte ve ciddi rahatsızlıkları olan kişilere yapıldı. dolayısıyla bu kişiler zayıflatılmış aşıya bile direnç gösterebilecek metabolizmaya sahip değillerdi ve kayıplar yaşandı. aşılama daha geniş kitlelere yayıldıkça zaten daha doğru bir istatistik oluşacaktır. aşılama ilk başladığındaki haberler genelde bu sebeple olumsuz diye düşünüyorum. Biontech'in güvenilirliği uluslararası standartlara göre kanıtlanmış ve vücuda virüsle savaşmayı öğretiyor, dolayısıyla Covid'in çeşitli varyasyonlarına karşı daha etkili olduğunu okudum.
Sinovac hala Avrupada uygulanmıyor, amerikayı bilmiyorum, dolayısıyla halihazırda imkan varsa güvenilirliği kanıtlanmış bir aşıyla ilerlemeyi tercih ederdim ben.
annenizin alerji seviyesini tabiki bilemem, bu noktada aile hekimizinize veya tanıdık bir doktora danışmakta fayda var ama ben sizin yerinizde olsam biontech şansımı sonuna kadar zorlardım.
  • sirkelimon  (20.04.21 14:22:34 ~ 14:24:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.