[]

covid döneminde tükenmişlik sendromunu aşmak

son birkaç haftadır kesinlikle iş yapamaz hale gelmiş durumdayım. performansımın %10'unda falan çalışıyorum. ıvır zıvır şeyleri dert ediyorum, pireyi deve yapıyorum. gece uyku sorunları falan da başlayınca dedim ki tükenmişlik sendromuna girdik herhalde.

covid öncesinde izin alıp tatile falan gidince kendimize geliyorduk ama şu an öyle bir şey de pek mümkün değil. siz ne yapıyorsunuz bu sıkışık ve bol yasaklı dönemde bu iş nasıl aşılabilir?


 
Ofise gitmene müsade varsa arada bir ofise gitmeni önerebilirim. Ben de evdeyken pek çalışamıyorum ama ofise gidince biraz daha iş yapasım geliyor.


  • himmet dayi  (20.04.21 11:52:25) 
ben de bir ara öyle bir döneme girdim. sabah kalk, az bi işlere bak, akşama kadar dizi izle, uyukla, akşam geceyarısına kadar piiz falan. önce alkolü, sonra sigarayı bıraktım. spor salonuna gideyim dedim, 1.5 ay sonra kapandı, o da öyle kaldı. açılınca devam ederim ama kesin. allahtan ilk dalgadan sonra sağı solu biraz açtılar da en azından 2-3 gün ofise gidip yarım yamalak da olsa sosyalleşebiliyoruz.

hobilerime bakıyorum hem. 3 boyutlu yazıcı aldım mesela durup dururken. maket yapıyorum, programlama bilgimi geliştirmek için youtube'dan video izliyorum. arada parka marka çıkıyorum işte, standart şeyler.
  • chezidek  (20.04.21 12:23:18) 
Günün 1 saati dışarıda geçirmeye bak. Kapalı ortam biyolojik ritmi bozuyor.


  • OrangeYellow  (20.04.21 15:27:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.