[]

Ben covid negatifim annem pozitif

Birlikte dün test yaptırdık. O korona görünüyor bende yok. Birkaç hafta önce be de rahatsızdım ve evde kendimi izole etmiştim yani muhtemelen ben de geçirmişimdir diye düşünüyorum. Annemin de birkaç gün rahatsızlığı vardı sonra genel olarak geçmişti, 1 haftadan fazla oluyor. Kendisine şimdi uykusu kaçmasın diye söylemedim sabah söyleyeceğim. Evde bir de babam var rahatsızlık geçirmedi ve test olmadı.

Şimdi süreç nasıl ilerleyecek? Beni antikor testi yapacaklar mı ve karantinada kalacak mıyım? Anneme ilaç mı getirecekler ve bu saatten sonra tekrar hasta olmaya başlayabilir mi? Annem için biraz panik yaptım canım sıkıldı. Aydınlatırsanız çok sevinirim.


 
Bir de acaba benden mi geçti diye düşünüyorum da evde kendimi 1 hafta odada izole ettim. Oda dışında lavaboya giderken bile maske taktım. Sonra da iki üç gün daha maske taktım ama salona da maskeyle girip TV izledim.


  • havadakarada  (20.04.21 05:22:17) 
kimden gectigini bilemezsin bunun icin gercek bir filyasyon calismasi lazim, bu da su asamada turkiye’de mumkun degil. gunluk 50-60 bin vakaya filyasyon yapamazsin.
ikinci olarak da muhtemelen sizdeki denuk varyanti (ulkedeki vakalarin yuzde 85 i boyle) ve bu varyant kendinizi ne kadar korusaniz da ayni evin icinde yuksek ihtimalle birbirinize gececek. (Asili ya da antikorlu degilseniz) O yuzden kendinizi ve babanizi takip edin yakin zamanda pozitife donebilirsiniz. negatif sonuc almanizin hic bi esprisi yok su an icin. Dr lar pcr pozitif negatif cok ilgilenmiyor, semptomlarina, tahlillerine ve ciger filmine gore karar veriyor tedaviye. kimse antikor testi falan yapmayacak cok merak ediyorsaniz ancak gidip bi ozel hastanede kendiniz yaptirabilirsiniz. ancak tavsiye etmem hic bi faydasi olmayan bir test bana gore cogu dr da ayni seyi soyluyor. cunku antikorunuzun olmamasi daha once gecirmediginiz anlamina gelmiyor, yuksek antikorunuzun olmasi da sizi viruse karsi yuzde yuz korumuyor. hatta dun dr lar konusuyordu cok yuksek antikorlular da yakalaniyor viruse diye. E o zaman bunu yaptirmanin ne mantigi var? Bence yok ozel hastanelere gelir kapisi sadece. Kendinizi ve babanizi olabildigince koruyun annenizle odalari banyolari ayirin biraraya geldiginizde maske, gozluk, eldiven kullanin. evi ve annenizin odasini surekli havalandirin, gecmis olsun.

  • rentts  (20.04.21 05:59:33) 
@rentts hocam değerli yorumun için teşekkürler. yalnız antikorun hiçbir anlamı yoksa neden aşılama yapılıyor onu merak ettim


  • havadakarada  (20.04.21 06:23:19) 
Antikor testinin anlami yok. asinin yapilma amaci vucudun bagisikligini tetikleyerek vucudun asinin gosterdigi viruse/yapiya karsi antikor uretmesini saglamak. antikorun tabi ki onemi var. dedigim gibi daha once gecirdim mi acaba diyerek antikor testi yaptirmak sacma. bu bilginin pratikte psikolojik etkisi disinda hic bi faydasi yok ve hatta o psikolojik etki de yaniltici olabiliyor.


  • rentts  (20.04.21 06:35:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.