[]

N95 maske

Bir sağlık çalışanı tanıdığım aldığı maske eğitimi üzerinden hasta kişilere bu maskelerin verilmediğini, koruyucu olduğunu fakat virüsü barındırıyorsanız 3 katlı maskelere göre virüsü ventilden daha kolay saldığını, dolayısıyla doktor ve hemşirelerinde n95 maskeyi koronalı hastalara müdahale dışında gündelik hayatta kullanmamaları gerektiğini söyledi. Polikliniğe gittiğimde gerçekten de doktorlarda n95 maske yoktu. Ve özellikle n95 maskeleri korona hastalarına vermediklerini söyledi. Bu maske ventillerinin çalışma mantığı tek yönlü gelen havayı filtre etmek mi?

Böyle bir şey var mı gerçekten? N95 Maskeler daha çok koruyor diye halk tarafından bilinçsizce mi kullanılıyor acaba? Esasen n95 kullanıp kendini koruyanlar eğer koronaysa başkalarının daha kolay hasta olmasına mı neden oluyor?

Not: söyleyen kişiye çok güvenemiyorum. Bir iki söylediği şey doktorlarla tam zıttı çünkü.

Edit: ventilli olanlarından bahsediyorum.

 
çalıştığım firmada çalışanlara dağıtmak üzere maske alacağımız zaman bir çok maske üreticisiyle görüşmüştüm ve evet ventilli olanları böyle viral hastalık durumlarında önermiyorlardı. ventil dışarı verilen havayı filtrelemediğinden virüs taşıyan biri ventilli maske kullanıyorsa virüsü doğrudan dışarı yayıyor. ventilsiz n95 maskelerin veya cerrahi maskelerin kullanılması daha güvenli yani. ama muhtemelen görüntüsü daha bir gösterişli diye en iyi ventilli olanlar koruyor sanılıyor gibi.


  • treize  (20.04.21 00:02:18) 
olay n95 kullanıp kullanmamak değil. ventilli kullanıp kullanmamak. ventilsiz n95ler çift yönlü olarak koruyucu


  • sen nasıl bir insansın  (20.04.21 00:12:12) 
@sen nasıl
Evet kastım esasen ventilli olanlardı zaten ama yaygın olarak bu ventilli olanlarla ünlendi ya n95ler, ondan direkt ona girdim. “Ventilli maskeler” diyeyim

  • Unde bach canim  (20.04.21 00:35:24 ~ 00:36:00) 
ventilli maskeler pandemide indoor ortamlarinda kullanilmamali. Outdoor icin uygun sadece. E outdoorda da zaten n95 e gerek yok. dr lar her gun maske takmak zorunda oldugundan ve her gun n95 kullanmak hem maliyetli hem de yeterli n95 de bulamazsin her saglik calisani her gun n95 kullansa. mesela benim dr um tek maske kullaniyor ve kendisi covid lilere bakiyor.


  • rentts  (20.04.21 06:02:33) 
eksisozluk.com

başlığı bile var..
  • makbur  (20.04.21 12:28:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.