[]

stop-loss emri sorusu

merhabalar, bu konuyu tam olarak bilmediğim için soruyorum o yüzden tane tane anlatırsanız ve yanlışlarımı düzeltirseniz sevinirim.

1. soru: bu stop-loss order (satış için konuşuyorum) olayı, adı üstünde zarar durdurma emri, eldeki hissenin/coinin vb. stop emirine girilen değere ulaştığı zaman limite girilen miktarı gerçekleştirmesi mi oluyor? yani, mesela x hissesini 340 birimden aldım, 338'e stop koydum, 337'ye de limit koydum, bu hisse/coin 338'e düşünce 337'den mi satış veriliyor?

2. soru: peki şöyle bir sistem yok mudur?: örneğin, y hissesini 200'den aldım, baktım iyi ivmeleniyor 225'e satış emri koyarım (daha çıkmayacağını düşünürüm, kârımı maksimize etmeyi hedeflerim) bir de 204'e satış emri koyarım (buralara kadar inerse daha da düşer diye düşünürüm ama her türlü aldığım fiyatında üstünde olsun isterim) tabi bunu 200'den aldıktan sonra 209'da falanken ayarlarım... borsada böyle bir olay var mıdır?
yüksek fiyatı limit satıştan, düşük fiyatı da stop-loss'tan ayarlayıp aynı anda 2 emir çeşidi yaratabilir miyim?

 
Bankacı değilim ve ytd.
1- Evet. Ama coinler regülasyonlu borsalar olmadıkları için yüksek satışlarda-alışlarda çalışmayabilir. örnek: avaxtry 18 nisan saat 03.00 civarına bakarsanız 200 liralık coin 6 liradan alıcı bulmuş. aradaki tüm stopların çalışmadığı ortada. Çok yakın emirler yüksek hacimlerde çalışmamasına neden olabilir emrin.
Bist gibi borsalarda stopların çalışmaması ceza-dava vs korunduğu için çalışmaması gibi bir durum yok, olursa bir şekilde hata düzeltiliyor.
2- Take profit - stop loss veya oco diye geçiyor sanırım.
  • bahoho  (19.04.21 03:29:41) 
1) evet dogru. fiyat 338'in altina indigi anda 337'den satis emri girmis oluyorsun. fakat bahoho'nun dedigi gibi illiquid bir markette islem yapiyorsan yada fiyat cok hizli bir sekilde 340'tan 335'e duserse senin satis emrin 337'de oldugu icin gerceklesmemis olur.

2)OCO diye aratman lazim. butun borsalarda olmuyor.
  • crucio  (19.04.21 04:03:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.