[]

Kedi İlaç/Aşı Fiyatları

Daha önce de bir iki kedi sorusu sormuştum, acemisiyim.

Bahçeye gidip gelen kedilerden ikisiyle ahbap olduk. Yazın ilk gördüğümde bebekti bunlar. 1 yaşın altındadırlar.

Birisi sarman-beyaz. Öbürü beyaz, sarman lekeleri var. yüzünün yarısı da tam ortadan sanki maske takmış gibi baya hoş bir gri.

Neyse, bunların eve kısa süreli olarak kısıtlı yerlere girmelerine ses çıkarmıyordum. Sonra farkettim ki aşırı miktarda kedi tüyü oluyor.
Bu iş için yapılmış tarağa benzer bir aletle tarayıp dökülen tüylerini aldım. Avuç avuç tüy çıktı. 2 gün sonra paçama süründüler, yine tüy oldu.

Bunlarla sadece bahçedeyken haşır neşir olmaya kadar verdim. Sarman olan adeta tapınıyor. Boş bulununca kucağıma atlıyor, yürürken ayaklarımın altına yatıyor. Bir kutu koydum camın önüne, 12 saat filan uyuyor. Arada gidip kafasının tepesi altında kalacak şekilde yamuk yumuk uyumasını seyrediyorum.

Neyse, konu dağıldı. Ben bu hayvanların dış parazit iç parazit neyse, hem kendileri için hem de kendi sağlığım için gerekli aşı ilaç vs neleri varsa yaptırmak istiyorum.
Bulunduğum bölgeye yeni taşındım. Nalburundan marketine her şeyin fiyatı gözlemlediğim kadarıyla öpme üzerine kurulu. Veterinerler de böyle midir bilemiyorum. O yüzden ilk aşamada yaptırmam gereken aşıların fiyatları hakkında bilgi almak istiyorum. Durduk yerde buse kondurmasınlar.

Bir de pire, kene için enseye damlatılan mı sıkılan mı ilaçlar oluyormuş. Bunları veteriner mi yapmalı, benim alıp yapabileceğim şeyler mi? eksi'de pire için bir damla markası önermiş mesela birisi. ama online olarak satan bir yer göremedim. hayvan ilaçları sadece veterinerden mi alınıyor? dediğim gibi konunun yabancısıyım, aşırı saçma sorular olabilir bunlar.

 
İç dış parazite iki ayda bir 80 lira veriyoruz. Bir önceki 130 TL alıyordu mesela. Kliniğe göre değişiyor.

İç dış dışında karma ve kuduz aşıları var. 120şer lira senede bir defa. Sadece ilk sene iki doz şeklinde diye biliyorum. Lösemi var ama biz yaptırmadik. Tartışmalı bir aşı, araştırabilirsiniz. Kuduz yaptırmayan da var mesela trde görünmüyor diye. Size kalmış biraz. Ama sokakta yaşayan kedi için iç dış parazit ve karma aşıyı mutlaka yaptırın. Uygun bir yer bulursanız gördüğünüz gibi çok da pahalı değiller aslında. Arayıp fiyat alabilirsiniz.

İç dışı siz de yapabilirsiniz. Hekim ilaç veriyordur ücreti karşılığında. Hap var damla var yani yapılabilir şeyler. Biz aynı zamanda genel muayene olsun diye kliniğe gitmeyi tercih ediyoruz. Kulağına, dişlerine, karnına vs de bakıyorlar çünkü hazır gitmişken.
  • elorelia  (19.04.21 08:49:16) 
Bulunduğunuz şehrin veterinerler odası web sitesine bakın, orada taban fiyat listesi olmalı. Şehirden şehire çok değişiyor. Makul veterinerler taban fiyatın çok üstüne çıkmıyor, ona göre değerlendirin fiyatları.

Ense damlasını veterinerden alacaksınız evet, bence kendiniz yapabilirsiniz hatta sokak kedilerine yapacağınızı söyleyip nasıl uygulanacağını veterinerden öğrenin.

Seneye boy boy kedileriniz olmasını istemiyorsanız geç olmadan kedileri kısırlaştırın bir de. Belediye veterinerleri, yakınınızda varsa veterinerlik fakültesi ekonomik oluyor diye biliyorum. Sokak kedisi olunca taban fiyatın da altında kısırlaştırma yapan veterinerler var, nerede yaşadığınızı söylerseniz belki veteriner öneren de olacaktır. (Kedilere bahçemde bakıyorum, sahiplendim demeyin belediyeye falan giderseniz, sahipli kediyse biz yapmayız diyebiliyorlar.)
  • kobuzchu kiz  (19.04.21 08:55:54 ~ 10:15:01) 
istanbul veterinerler odasi bir ust limit koymus fiyatlar icin. cogu yer o fiyatlardan hizmet veriyor. uyguna bulursaniz ne ala.


  • batlegolas  (19.04.21 10:53:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.