[]

kemik iliği bağışçısı var mı aramızda?

ben bundan 6-7 sene önce sanırım kemik iliği bağışçısı olmak için kızılay'a gidip kan vermiştim. geçenlerde ilk kez e nabız'a girdim, o sırada bu olayı gördüm bir bakayım dedim ama bağışçı olarak görünmediğimi fark ettim. siz de bir kontrol edebilir misiniz?

orada bağışçı olmak istiyorum seçeneği çıkıyordu öylesine tıkladım şöyle yazıyor bir haftadır falan:

"Gönüllü kemik iliği bağışçısı olma talebiniz ilgili birime iletilmiştir."

 
Ben de belki yaklaşık 10 sene önce kan örneği verdim kemik iliği bağışı konusunda, birkaç yıl aradan sonra kontrol için gittim sordum kayıt duruyor mu diye ve kayıt bulamadılar. Tekrar kan örneği aldılar. O gün bu gündür arayan soran da hiç çıkmadı. Bakayım ben de e-nabızdan.


  • havadakarada  (18.04.21 22:07:09) 
oha. ya zaten eşleşme çıkması aşırı düşük bir ihtimal de kayıt nasıl çıkmaz dalga mı geçiyorlar?


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (18.04.21 22:10:45) 
ben bizzat kalkıp çapaya gittim. ilgili birimde kan verip bişeyler imzaladım yaklaşık 10 yıl önce.
o gün dahi kurumun ve kan verdiğim yerin garip yapısı yüzünden kayıt falan almayacaklarına dair bir intiba edinmiştim. bunca zamandır da ne arayan ne soran oldu. elbette denk düşmesi zor ama asla aklım almıyor mesela işe girişlerde falan ne bileyim askerlikte, üniv. öğrenci kaydında peşin peşin alsalar herkesten kaydetseler. istemeyen gönüllü olmasa vs .neden yapılmaz yani.
işe girişte sağlık raporu alıyoruz nasılsa böyle bişey de dahil olsa örneğin..

neyse, benin de kaydım çıkmadı. şimdi kontrol ettim.
  • rewlack  (18.04.21 22:23:38) 
ben de 8 sene önce kemik iliği bağışçısı olmuştum. kan örneği verdim, bir dolu form imzaladım falan. e-nabız'da bulunan kemik iliği bağışı sekmesine girdiğimde "bu ekranda Gönüllü Kemik İliği Bağışçısı işlemlerinizi yönetebilirsiniz." yazıyor. aşağıda "gönüllü kemik iliği bağışçısı ol" düğmesi vardı. ona bastım. basınca şu yazı geldi:

"Gönüllü kemik iliği bağışçısı olma talebiniz ilgili birime iletilmiştir."
  • kriker  (18.04.21 22:27:46 ~ 22:28:43) 
Kemik iligi degil ama ben de boyle bir gun yolda giderken, gidip organ bagisi yapmistim. Bi kart filan vermislerdi hatta. 10 sene oluyordur rahat...


Gecenlerde e nabiza girip baktim. Kayit mayit gorunmuyordu. Ordan bir seyleri doldurdum filan talebiniz iletildi yazdi.

Organ bagisi olayinda da aynisi oluyor yani. Cok sacma ya...
  • invictae  (18.04.21 22:38:32) 
Ben de kızılay'a örnek vermiştim, kemik iliği bağışçısı kartım da var hatta. E nabıza bakayım hemen :/

Edit: bana da aynısı çıktı, bağışçı olmak istiyorum'u işaretledim gönderdim. Kızılay'da kan merkezinde çalışan yakın bir akrabam var, yarın onu arayıp soracağım bağışçı olduğumu görebiliyor mu ya da öğrenebilir mi diye. Belki Kızılay'ın verileri e-nabız'a işlenmemiştir diye ummak istiyorum.
  • kobuzchu kiz  (19.04.21 00:16:39 ~ 00:22:23) 
Ben de 10 yıl kader önce taa çapa ya gidip kan verip bağışçı olmuştum ama baktım şimdi, herkes gibi bende de hiçbir bilgi yok enabız da.
Organ bağışı kartım da var onu da daha eski bir zamanda devlet hastanesine gidip yapmıştım ama orgsn bağışı kısmında da tüm organlar seçili halde, bildiriniz diyor. E bildirdiğimin bilgisi neden yok? Sinir oldum.

  • somethinginthewayshemoves  (19.04.21 00:32:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.