[]

Japon halkı

Tabii ki tüm japon erkekleri değil ama özellikle yeni neslin büyük bir çoğunluğu asosyal, özgüvensiz, çalışkan ve garip huylara sahip kişiler olarak anlatılır/lanse edilir. Garip kafeleri, erişkin filmlerinde aşırı fantazileri, kısa filmlerinde yanlızlık temaları, intihar ormanı vesaire. Hatta yanlış bilmiyorsam japonya kamera sesinin kapatılamadığı telefonlarla anılıyordu bir ara sapıklık yüzünden.

Ürpertici ve gizli sayko nesil yetiştiriyorlarmış gibi hissettiriyor. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?


 
bizzat japonyada yaşamamış birisinin dışarıdan duyumlarla,
3-5 cümlelik klişelerle toplum hakkında teşhis koyamayız bence.

  • aslindasorunumpsikolojik  (18.04.21 20:37:58) 
Aşırı ataerkil bir kültürleri var. İyi gibi lanse edilen İtaat ve çalışma disiplinin altında da ataerkilliğin derin darbeleri var aslında.. ordu/ köle hiyerarşisi vs vs
Evet, baskıcı ve eril bir sistem işte ne düşünelim..

  • rewlack  (18.04.21 20:38:42) 
Tespitleriniz doğru. lakin çok içe kapanık, sessiz sakin görünen japonlar sık sık baskılara, ırkçılığa karşı gösteriler düzenliyorlar. medyaya pek yansımaz ama japon solu aktiftir. haklarını kazanmak için direniş ve eylem yapma kültürleri vardır.


  • hepbiarayisicinde  (18.04.21 20:45:29) 
Elbette bir kultur vardir ama bunu genellemek, bu kisi Japon kesin boyledir diye dusunmek, bir Fransizin, Turkler barbar her Turk barbar olmali diye dusunmesinden farki yok. Elbette Turklerin de Japonlarin da ataerkil bir kulturu var ve Bati Avrupa bunu birkac yuzyil iskence gorerek, ac kalarak, demokrasiye muhtac kalarak asmis, ama her Fransizi da akilli, zeki, her Japonu ataerkil gormek cok yanlis. Ustelik internet teknolojileriyle birlikte toplumlar inanilmaz degisirken.


  • howfaristhesky  (18.04.21 20:46:24) 
Japonya hapishane gibi bir yer sanirim. Bir kere ulke kucuk, kalabalik bir nufus var, sikisik apartman hayatlari var bizdeki buyuk sehirler gibi. Uzun saatler calisiyorlar, is degistirme kulturleri de yok gibi bir sey, is degistirmek ayiplaniyor, sorun lu olarak damgalaniyor diyelim degistirdin yeni yerinde kendini tekrar ispatlamak icin daha siki calisman lazim, one cikman lazim e herkes calisiyor zaten deli gibi nasil fark yaratacaksin. Tum ulkenin boyu, kilosu, tipi asagi yukari ayni e karakter ozellikleri de benzer tum toplumun insanlar kendilerini ifade edemiyor, one cikamiyor, mor inek olman lazim farkli olani da toplumdan disliyorlar zaten. Gencligin bir baska sorunu yaslilarin hala calisma hayai icinde olmasi kidem, tecrube cok yuceltildigi icin gencler is hayatinda, is bulmada daha cok zorlaniyorlar eskiye nazaran bunun sonucunda genclik dusuk ozguven, ice kapanma, asosyallik, otaku, hikikomori gibi girdaplara daliyor. Temel sorun bence insanlarin kendini ifade edememesi, yuksek teknoloji, robotlasan toplum, bizim genclik en azindan fener galatasaray, Tayyip, Kilicdaroglu falan bir sekilde kutuplasarak kendini bir gruba ait hissediyor, ufak da olsa desarj oluyor bunlar sayesinde, Japon genclik ise tamamen bireysellesmis bilgisayar, anime falan kendi dunyalarini kurmus orada yasiyor gibi. Arti ataerkil toplum, cevreden mahalle baskisi da var, bizdeki gibi oglan is buldu mu, kiz evlendi mi, aileye karsi sorumluluk, patrona karsi sorumluluk dikte ettirilen hayati yasiyorlar buna uyum saglayamayan nesille birlikte problemler su yuzune cikiyor


  • neverletyougodown  (18.04.21 22:07:38 ~ 22:20:38) 
Japonya'da evsizlik gorunur bicimde yuksek,
Hikikomori/NEET sayisi yuksek,
Toplum baskisini kaldiramayan birey sayisi yuksek,

Siradisi bir toplum olduklari kesin.

Siradisi toplum olmanin getirdigi bazi avantajlar sayesinde 1970'lerden itibaren fordist uretimin krize girmesine sebebiyet vererek dunya'da ozellikle otomotiv ve diger tuketim mallari alanlarinda inanilmaz bir hizla pazar paylarini artirdilar.

Ekonomik ve siyasi olarak ne kadar disari acik olsalar da sosyal ve kulturel olarak hala kapali bir toplum sayilir.

cogu firmanin calisma kulturleri cok kati ve ayni zamanda hiyerarsi de cok kati.

bireylerin "kendi"nden cok icinde bulunduklari topluluga faydalari on planda olmak zorunda.

anlayacaginiz bu cok tarafli bir olgu. problemli taraflari da cok, faydali taraflari da cok...

diger asya ulkelerine bakarsaniz onlar da her ne kadar ekonomik ve siyasi olarak acik olsalar da kulturel ve sosyal olarak tam manasiyla acik sayilmazlar.

isin icine bu noktada

"dogu paradigmasi" ve "bati paradigmasi" giriyor.
  • idexo  (18.04.21 22:21:28 ~ 22:28:30) 
Dtcf’de okurken ali merthan dündaf’dan türk japon ilişkileri tarihi dersi almıştım. Kendisi değerli bir hocadır ve ilk ders şey demişti, japonlar bir yandan inanılmaz tutucu ve değerlerine bağlı gözüken ama öbür yanda modern zamanın getirdiği bozulmalara en çok kucak açan toplumdur.

Hentai falan işleri kesinlikle asosyale varacak kadar yalnız ve katı bir hayat yaşamalarından. Bilgisayar başında kendileri gibi olabiliyorlar. Adamlar hentai sevgili yapıyor düşün.
Üzücü bence.
  • wild honey suckle  (18.04.21 22:27:23) 
alkol dokunur. genetik olarak bu böyle. 2 birada yıkılabilme oranları çok yüksek. şimdi anlatmıcam bilmem ne enzimi sayesinde. birde mide ca oranları yüksek. dünyaya kıyasla mide ca başarı oranları muazzam iyidir. TR de ya da avrupa ülkelerinde aynı yöntemleri yapınca iyi gelmiyor. keramet genlerde. ataerkil olduğunu gözlemlemiştim. kadın erkeğe yer vermeler sıra vermeler. karpuzu tuzlayarak yemeler. bunlarda ortaya karışık olsun dedim


  • hunharca ben  (18.04.21 22:31:19) 
okul hayatları zor, eğitimleri ağır.
iş hayatı yorucu, çok çalışıyorlar. verimlilikden çok işyerinde geçirdiğin saate bakıyorlar.
evleri küçük. klostrofobi tetikleyici.
eve gelip zaten az olan vakitlerini sanal uğraşılarla fantazilerle geçiriyorlar.
  • vizivozo  (19.04.21 00:06:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.