[]

Prosesör’den ses kartına kablo sorusu

Stereo mu olacak? Jack üzerinde iki siyah mı olmalı yani?




 
hangi cikis?
hangi giris?

uygulamadan uygulamaya degisir.

standart kullanimda genelde 2xmono L+R olur, ama tutar da kulaklik cikisini stereo olarak alir onu baglamaya kalkarsaniz... oda size kalmis.

aletlerin kullanimini, modelini yazarak internetten bakarsaniz durumunuza en uygun cozumu bulursunuz.
  • idexo  (18.04.21 17:57:58) 
Ses kartında tek jack girişi var o yuzden tek kablo olacak.

Prosesörün amfi veya kulaklık çıkışından ses alacağım.

Yada ses kartında tek giriş olanlar için en mantıklısı hangisiyse onu yapayım

Aletler pod go ve presonus ione
  • jamiro  (18.04.21 18:07:36) 
mono jack cable işte. Mono.

Prosesörlerde amfi çıkışı mono olur, yanında stereo için ikinci bir çıkış da olur (benimki öyle), kulaklık çıkışı stereo sanırım ama mono sesin iki kanala yayılması olmalı, denemedim.

Zaten gitar kaydı yapacaksan iki kayıt almayı önemse, biri sol kanal öbürü sağ kanal olmak üzere (olmadı dijital olarak işlenmiş farklı amfili bir halini öbür kulağa at) Stereo genişlik muhabbeti için bu çok fark ettiriyor.
  • nhk ni youkosu  (18.04.21 18:49:39 ~ 18:50:13) 
ione'da yalnizca mono giris oldugu icin pod go'da stereo out verse bile siz mecburen bir cikisi kullanirsiniz.

prosesorde hangi cikis mono kullanima uygunsa (pod go arkasinda yazar, genelde Sol(L) mono icin tek basina kullanilir.) onu ses karti input'a (inst diye belirtmis ses kartinda) baglayabilirsiniz.


fakat plot twist: pod go'da zaten USB audio varmis. direk usb ses karti gibi kullanma imkaniniz varken neden araya ses karti sokuyorsunuz?
  • idexo  (18.04.21 19:14:21) 
idexo, valla bilmiyordum ki:)) en üst modellerde helix serisinde var sanıyordum sadece o özellik


  • jamiro  (18.04.21 20:26:30) 
ione’dan daha mı iyidir bundaki yerleşik ses kartı?


  • jamiro  (18.04.21 20:26:55) 
en azindan direk stereo kayit imkani olur.

ping pong delay kullaniyorsaniz mesela efekti dogru durust duyarsiniz.

oburunden daha kaliteli midir bilemem, fakat araya soktugunuz her bir cihaz ayri bir ayar gerektirir, diger yandan gurultu esigini artirir. bir nevi sesin kalitesini olumsuz etkiler.

"gain stage" icin direk usb daha iyi isinizi gorecektir.

line 6 urunleri zaten kirk yerde "clipping" sorunlari cikaran urunler. bazen ince ince ayarlamak gerekebiliyor.

ben olsam direkt USB kullanirdim.
  • idexo  (18.04.21 22:11:08) 
girişten kastınız mikrofon/jak girişi muhtemelen..
prosesorden kastınız da gitar prosesörü... prosesörü neden ses kartına bağlamak istediğinizi anlayabilmiş değilim. misliyle daha kaliteli softwareler bilgisayarda mevcut zira. ayrıca kayıt kuyut işleri için zaten daha doğal bağlamak lazım enstrumanı..
ayrıca ses kartınızı değiştirmenizi öneririm. en azından 2. el bile olsa bir m-audio'ya geçerseniz sınıf atlamış olursunuz..
  • jeanluc  (19.04.21 00:19:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.