[]

Şirket için kiralanan arabayı şirket çalışanı olmayan biri sürerse ne olur?

Bir arkadaşımın şirketi üzerine kiraladığı bir aracı var ve haftaya İstanbul'a gitmek istiyor ancak kendisi acemi olduğu için benim götürmemi rica etti. Şirket için kiralanan araçları o şirketin çalışanı olmayan kişiler süremiyormuş duyduğumuza göre. Yolda bir çevirme vs olursa ceza mı alırız umursamazlar mı yoksa başka bir yaptırımı olur mu bilen var mı?




 
Çevirmede değil sigortada sorun çıkar, olur da kaza olursa sigorta çalışanın sürücü olduğu durumu öder, kural budur muhtemelen.


  • atom karincanin torunu  (18.04.21 14:01:10) 
aynen, kaza bela arıza vs olursa sigorta kasko devre dışı kalır, tüm masrafı size kitlerler.


  • roket adam  (18.04.21 14:12:28) 
Bizim calistigimiz firma dilekçe ile başka bir şoförün kullanmasına izin veriyordu. Antetli kağıda şu şu kişi taşeronumuzdur, şu plakalı aracı kullanmaktadır gibi bir dilekçeyi göndermiştik. Firma ile görüşün mutlaka. Habersiz yapmayın.


  • elorelia  (18.04.21 15:06:24) 
en büyük sorun sgk'da çıkıyor canlar. şirket aracının direksiyonunda (kiralık veya mülkiyet sahibi fark etmez), şirkette sigortalı olmayan biri yakalanıp ceza yerse, trafik bu bilgiyi sgk ile paylaşıyor, ondan sonra o yakalanan kişi şirkette sigortalı değil ise sgk şirkete sigortasız işçi çalıştırma cezasını yapıştırıyor. çünkü şirketin aracı da işyeri ve süren kişi de işçi sayılıyor sayılıyor ve teknik olarak işyerinde sigortasız işçi çalışırken yakalanmış oluyor.


  • kibritsuyu  (18.04.21 15:22:32) 
Bir şekilde ortaya çıkarsa işini kaybedebilir. Kaza vs olursa aracı kiraladıkları şirket masrafı şirkete, şirket te çalışana faturalandırır.


  • efx  (18.04.21 20:22:10) 
"...şirket de..."


  • efx  (18.04.21 20:22:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.