[]

Coronada tat-koku kaybı komple mi oluyor?

Tüm tat ve kokular gidiyor mu yoksa çok baskın kokuların alındığı oluyor mu?

Tesekkur ederim şimdiden herkese.


 
ben covid geçirmedim ama bu tat ve koku kaybı grip olduğumda önceden de oluyordu. olduğu zaman hiçbir şeyin tadını alamıyorsunuz. yani bende öyleydi. sıfır. maydanoz bile yiyebilirdim. yine de yemedim gerçi. maydanoza olan nefretim tat ve koku ile sınırlanmamış sanırım. var oluşuna karşı bir düşmanlığım var gibi.


  • bohr atom modeli  (18.04.21 13:51:01 ~ 13:52:27) 
Tamamen kaybedip haftalarca hiç koku ve tat alamayan da var, koku duyusu azaldı diyen de var benim gördüğüm.


  • kobuzchu kiz  (18.04.21 13:57:58) 
çok değişken.


  • makarnavodka  (18.04.21 15:10:55) 
Tamamen gidiyor. Koronayı atlattıktan sonra da devam ediyor. Kahve, parfüm gibi keskin kokularla burun egzersizi yapmamı önermişi doktorum. Tat ve kokunun geri gelmesi aylarca sürebiliyormuş.


  • ruhen hastayim ben  (18.04.21 15:26:55) 
Dün menemen yapmıştık. Annem çok tuzlu dedi ama bana tuzlu gelmedi. Bugün dünden kalanı yedim feci tuzluymuş meğer ancak hala atlatmadım hastalığı. Bir değişik.


  • cilekli krep  (18.04.21 16:49:33) 
Süresi ve derecesi çok değişken
Benim 1 hafta tamamen gitti

  • mey17  (18.04.21 18:45:34) 
bende tat koku ile ilgili hiç bir sorun olmadı


  • skoylu  (18.04.21 20:06:35) 
bende ilk başta %90 gibi gitti. sadece tatlı, tuzlu ve acı yı alıyordum, en çokta tatlı ve tuzlu. aromaları hiç tadamıyordum, kokularda ise mesela portakalı biraz alıyordum. dediğiniz gibi baskın kokuları hafif aldım gibi.

yavaş yavaş gelmeye başladı sonrasında, 10 gün kadar sürdü ama hala eskisi gibi değil.
  • nucleon  (18.04.21 20:37:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.