[]

Ev eşyaları ve taşınma ile ilgili karışık sorular

3 hafta sonra taşınacağız.

1. Bir nakliye şirketi ayarlayacağız ama eşyaların ne kadarını onlara toplatalım bilemedim, mutfak eşyaları-giysi dahil her şeyi topluyorlarmış sanırım. Sizin tecrübeniz var mı? Çok içime sinmiyor kendim toplamak isterim aslında ama, o zaman da koli almamız gerekecek (nakliye şirketleri varil kullanıyor dediler).

2. Storları temizletmek için şirket ayarladığımızda, mekanizmasıyla birlikte mi söküp götürüyorlar? Bu evden söktürüp, yıkatıp, diğer eve taktırmak gibi bir düşüncem var da.

3. Kurutma makinesi ve çamaşır makinesinin fiyatları farklı olunca üst üste konabiliyor mu yine de? Bir de kurutma makinesini dolap içerisine yerleştirsek, çalışırken kapağını açık bıraksak problem olur mu?

4. Ocaklı fırın öneriniz varsa onu da alırım.

 
Kırılmasından, darbe almasından özellikle endişe edeceğiniz eşyaları, biçimi nedeniyle dikkatli paketlenmesi gerekenleri, elektronikleri, küçük boyutlu olduğu için kaybolabilecek şeyleri kendiniz paketleyin.


  • mikro patlama  (17.04.21 19:44:34) 
Başına bir şey gelirse üzüleceğiniz her şeyi (kırılır, kırılmaz bakmadan) kendiniz toplayın, hatta taşıyabileceğiniz en değerlileri kendiniz taşıyın. Benim gördüklerim genelde boş koli getirip onlara dolduruyor. Gelecek adamları, kafasında sadece "topla, paketle, evden çıkar" lafı sürekli gezen robotlar gibi düşünün. Ne paketlediklerine pek dikkat etmeyebiliyorlar.


  • cosmicstring  (17.04.21 19:54:04) 
1. Biz tümünü kendimiz kolilemiştik. Yapabiliyorsanız kendiniz kolileyin bence.
2. Stor konusunu nakliyeci firmayla fiyat pazarlığı esnasında konuşmanız uygun olacaktır. Büyük ihtimalle işi dediğiniz gibi yaparlar. Temizleme kısmı nasıl olur bilemiyorum.
3. Farklı markalarda kurutma ve çamaşır makinesi üst üste konulabilir mi bilmiyorum. Dolap içine yerleştirilmesi problem olmaz. Bildiğim kadarıyla çamaşır makinesi altta kurutma üstte oluyor her zaman. Dolap varsa makineleri üst üste koymaya yarayan aparata ihtiyacınız olmaz diye düşünüyorum. O zaman da makineler üst üste konulabilir.
4. Biz hep Bosch aldık her şeyi. Başka marka bilmiyorum.

Kolaylıklar dilerim.
  • pispinti  (17.04.21 20:47:08) 
Diğerlerini bilmiyorum ama ilk soruya cevabım kendiniz yapsanız daha iyi olacağı yönünde özellikle de bu pandemide.

Birkaç gün önce taşınan bir arkadaşımın evine yardıma gittim. Sadece kıyafetlerini ve özel eşyalarını falan kendisi toplayıp diğer her şeyi gelen adamlara bırakmıştı. Benim normalde de içime sinmez ama pandemide o adamlar bardakları tek tek elledikçe, buzdolabındaki yiyecekleri elden ele dolaştırdıkça izlerken bile huylandım ben.
  • ms brownstone  (17.04.21 22:17:37 ~ 22:18:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.