[]

alım, satım, emlakçı süreçlerinden anlayanlar, ne olur bir yardım :(

İzmir'de bir ev alma niyetimiz var. Emlakçı aracılığı ile bir ev gördük.

Ama biraz karışık bir durum, bu işlerden hiç anlamadığım için internette araştırdıkça kafam çok karıştı. Yardımcı olabileceklere şimdiden çok teşekkür ederim.

İstediğimiz muhitte ve özelliklerde şu an için tek ev. Satılık evin çok az olduğu, fiyatların hızlı arttığı bir yer. Onun için de ciddi alıcıyız, kaçırmak istemiyoruz.

Ev sahibi İngiltere'deymiş. satış için gelmeyecekmiş. İstanbul'da ablası varmış, ablasına vekalet vermiş.

Emlakçı kadın da ev göstermeye Balıkesir'den geldi, ev sahibinin yakın arkadaşıymış, onun için yardım ediyormuş, normalde artık emlakçılık yapmıyormuş.

Bizim şimdi bu süreçte kontrol etmemiz gereken evraklar nelerdir? (ablanın vekalet örneği, abla ile emlakçı arasındaki sözleşme, tapu kaydı vb. gibi)

Bir de kaporayı kime vereceğiz? Ev sahibine mi, ablaya mı, emlakçı kadına mı?

 
Hocam çok büyük paraların döndüğü bu durumlarda işi sağlam yapmak gerekir bence. Bu aşamada avukata verilen paraya acımamak gerekir.


  • armagan abanuz  (17.04.21 17:30:23) 
kural bir. elden vermeyin. banka ustunden aciklamaya kapora yazin.


  • camussar  (17.04.21 17:42:23) 
Tapuyu gördükten ve noter onaylı vekaletnameden bir asıl nüsha aldıktan sonra vekile, kaporayı banka ile gönderin ve dekontun açıklama hanesine adres belirterek evin satışı için kapora olarak gönderilmiştir yazın.


  • Mirket  (17.04.21 17:45:17) 
Kaporayı göndermeden önce alıcı, satıcı vekili ve emlakçının imzaları bulunan, kapora miktarı, evin fiyatı, evin açık adresi tapu fotokopisi, alım satım vergilerinin taraflarca ödeneceği ibaresinin olduğu, emlak komisyonunun miktarı, evin hangi aşamada boş olarak teslim edileceği bilgilerinin olduğu sözleşme imzalayın. gerekirse birkaç kez istanbula gidin. bunları sonraya bırakmayın.


  • Mirket  (17.04.21 17:51:18) 
Bence de kesinlikle acele etmeyin. "ev sahibi yurtdışında" muhabbeti en klasik dolandırıcılık yöntemlerinden biri. gerekirse bir avukattan yardım alın, a'dan z'ye süreci yönetsin sizin için. alacağı para 2-3 bin tl para.


  • roket adam  (17.04.21 19:13:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.