[]

Mesai sonrası kendinizi geliştirmeye çalışıyor musunuz?

Herkese iyi haftasonları,
Soru başlıkta ama bir soru daha var. Yoğun çalıştığınız dönemlerde mesai sonrası hala birşeyler öğrenmeye çalışabiliyor musunuz? İçiniz sıkılmıyor mu sürekli işle ilgili birşeyle uğraşıyor olmaktan?



 
1) Evet, it güvenlik sektöründeyim buna mecburum, bizim sektör inanılmaz hızlı değişiyor bir haftada bile bir çok şeyi öğrenmen gerekebiliyor.
2) Bazen sıkılıyor gerçekten. O zaman başka şeyler yapıyorum.

  • roket adam  (17.04.21 16:21:50 ~ 16:22:18) 
ben çalışıyorum ama haftaiçi zorlanıyorum
genelde sabah biraz daha erken kalkıp okumaya çalışıyorum

  • superb  (17.04.21 16:36:03) 
İşyerinde yaptığım mesainin yarısını evde kendimi geliştireyim diye yine yapıyorum. Bilgisayar başında oturmaktan nefret ettiğim halde 8-10 saatim böyle geçiyor. Evet içim sıkılıyor ama evde daha üretken olabileceğim bir şey yok.


  • IncredibleMau  (17.04.21 16:44:49) 
1. Evet çünkü işim gereği bunu yapmam gerekli. IT sektöründe, üstelik de cruise gemilerinde çalışıyorum. Dolayısıyla bilişim yanı sıra gemiyle ilgili çok fazla farklı alt sistem ve yan işler var. Bu sebeple de karşılaştığım durumları detaylıca anlayabilmek için kişisel zamanımı ayırmak zorundayım.

2. Bunu kişisel/mesleki gelişim işini sürekli yapamıyorum elbette ancak düzenli olarak vakit ayırıyorum. Özellikle de teknik dökümantasyonları okumaya, bunlardan detaylı referans dökümantasyonlar oluşturmaya çok önem veriyorum.
  • burka  (17.04.21 16:46:46) 
Hayır,
Vurup kafayı yatıyorum

  • paramolacak  (17.04.21 16:54:47) 
IT/sistem tarafında yapmazsan bunu geride kalıyorsun. O yüzden özellikle akşam ve gece test ortamında bunlara vakit ayırıyorum


  • goodman  (17.04.21 18:00:00) 
zaman zaman, çok yorgunsam yapamıyorum ama hala enerjim varsa hobilerimi ilgilerimi güncel tutmak için çabalar öğrenirim yeni şeyler.


  • basond  (17.04.21 18:01:21) 
Hayir. Motivasyonum yok. Mal gibi vakit geciriyorum.


  • stavro  (17.04.21 19:01:30) 
Alanımla alakalı en önemli 2 sertifika sınavını verdim. Biri ciddi emek gerektiriyor, 3 ay kadar öğrenci gibi çalıştım. Diğerini 2-3 haftalık bir çalışmayla geçtim.

Çok yoğunsam ve yoruluyorsam mesai sonrası ekstra bir çalışma yapmam muhtemelen ama normal dönemlerde yapmaya gayret ederim, işimi seviyorum.

Ha bir de işim haricinde finansal konulara (teknik analiz, grafikler, temel analiz, para tarihi-teorisi vb.) çok meraklıyım. O anlamda devamlı kendimi geliştiriyorum. Ondan da sıkılmıyorum hobi gibi oldu.
  • Lethe  (17.04.21 19:25:28) 
Tekerlekli laptop sehpalarından aldım. Koltukta rahat rahat makale okuma, kod öğrenme çalışmaları gibi aktivitelerime devam ediyorum. 35 üstüyüm ve işimi hala seviyorum sanırım.


  • trixi  (17.04.21 19:28:54) 
İş için hayır. Mesai saatleri arasında haftada birkaç saat kendimi geliştirmeye adadım, yeni şeyleri inceliyorum, bazen kurcalıyorum hatta bir şekilde implemente ettiğimiz oluyor.

IT tarafındayım ve geri de kalmıyorum onu belirteyim. Zaten dinozor bir kurumda sistemleri modernleştirmeye uğraştığımız için bunları yapmasam da kendimi geri tutmamış olurdum ama reddit'ten sıkılıyor insan bir süre sonra.


Hiçbir güç bana düzenli olarak mesai dışı iş yaptıramaz. Yaptırmayana giderim yoksa.

Boş zamanlarımda kendimi geliştirmiyor değilim ama onlar hobilerim. Piyano öğreniyorum, dijital çizimle uğraşıyorum, akademiden koşarak çok paralı işlere kaçmadan önceki çalışmalarımda casual olarak ilerliyorum vs.
  • aguen  (17.04.21 23:31:41) 
mimarım, ya pek vaktim kalmıyor, ya da başka bir program öğrenmek yine bilgisayar temelli bir iş olduğu için 8+ saatten sonra hala bilgisayar başında olmak istemiyorum. kitap veya başka şeyler okuyorum, yürüyüşe çıkıyorum, öğrenildiğinde ufku iki katına çıkaran cinsten şeyler izliyorum gibi.


  • saveur  (17.04.21 23:39:55) 
1- Evet.
2- Evet.

  • plutongezegendegilmi  (17.04.21 23:41:59) 
kendimi bildim bileli bu moddayım. bilgi veya kendime bir şey katmazsam mal gibiymişim gibi geliyor.


  • evimin paspasi  (18.04.21 00:30:42) 
Yazılım sektöründeyim, çoğu zaman mesai dışı bir şey yapmıyorum. Bazen bunun vicdani rahatsızlığını çekiyorum ama motivasyon eksikliğim var.

İşimi iyi yapıyorum ama fazlasına özellikle şu pandemi döneminde elim gitmiyor.
  • chicha_v2  (18.04.21 01:39:28) 
Deniyorum ama pandemi nedeniyle yalan dolan oldu.

Az önce beş maddelik bir liste yaptım, bakalım ne kadar yapabileceğim. Pandemi bitseydi iyiydi.
  • put it in your appropriate place  (18.04.21 01:48:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.