[]

kozmetik sektöründe hayvan deneylerinin alternatifi nedir?

bu sektördeki hayvanlar üzerinde yapılan deneyler gündem oldu malum. tabi ki dünya üzerinde gereksiz yere bir canlının kılına zarar gelmesin isterim ben de ama hayvan deneyi yapmamanın alternatifi nedir? insanlar mı kobay olarak kullanılıcak? 3. bir seçenek mi var bilmediğim? kozmetiği bilmiyorum çok ama ilaç sektöründe hayvan deneyi diye bir şey olmasa bugün orta çağ seviyesinde falandık muhtemelen (tek alternatifi direkt insanlar üstünde çalışmaya başlamak çünkü o da muhtemelen garip gurebanın köle niyetine deneylerde kullanılıp, çok fazlasının ölümüne sakatlığına sebep olmak demek). neyse özet olarak kozmetikte hayvanlar üstündeki deneyler bırakılsın denildiğine göre alternatif bir çözüm var herhalde nedir bu?




 
  • kobuzchu kiz  (16.04.21 23:36:52) 
@kobuzchu kiz burada alternatif olarak bahsedilen teknolojilere, imkanlara çok büyük bir ihtimalle dünyadaki ar-ge lablarının küçük bir bölümü sahiptir. bununla ilgili bir çalışma da var mıdır internette bilemiyorum ama bu durumda da birçok labın kapısına kilit vurulucak güçlü güçsüzü ezmiş olucak yine. sanırım ideal bir çözüm için mevcut dünya düzeninin temelden değişmesi lazım.


  • semaforo de medianoche  (16.04.21 23:53:54 ~ 23:56:05) 
@playing star again yukardaki linkler sadece kozmetik için değil tıp alanındaki hayvan deneylerini de kapsadığı için öyle demiştim ben. kozmetikte yeni molekülle çıkan ürünler (nme deniyor bunlara en.wikipedia.org) daha az olacağından ve olası yan etkiler daha az ciddi olacağından orada daha kolay olabilir değişim evet.


  • semaforo de medianoche  (17.04.21 01:41:37 ~ 01:42:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.