[]

Ayak kullanmadan egzersiz olur mu?

Sacma bir soru farkindayim.

6 ay once ayak bilegimi sakatladim. İlk 1 ay basamadim, sonrasi da yavas yavas acildi. Yani epey hareketsiz kaldim. Kilo aldim.

Bilegim halen tam iyilesmedi. Mesela sabah yuruyuse ciktim, 9-10 bin adim atmisim, bu saat oldu hala şiş vaziyette ve agrisi devam ediyor. Zaten daha yururdum de zonklamaya baslayinca geri donmustum...


Yani gunluk rutinlerimde sorun yok ama azicik yuriyim desem bu ayak pert.


Spora uzak bir insan oldugum icin size soruyorum. Ben biraz da olsa kilo vermek icin ayak bilegimi zorlamadan egzersiz yapabilir miyim? Yapabilirsem ne yapabilirim? (Yediklerime dikkat ediyorum.)


Adam akilli sahile cikip istedigim kadar yuruyus bile yapamiyorum cok canimi sikiyor :(

 
bir ayağım kırıkken dambılla birçok hareketi yapıyordum oturarak ya da uzanarak. hiç yoktan iyidir ama kilo almayı engelleyebilmek için yemeden kısmak lazım.


  • signore  (16.04.21 21:57:36) 
Oturarak yapılan yığınla hareket var. Youtube’dan bakabilirsiniz. Bir de kilo almamak için akşam 6dan sonda bir şey yememek gerekiyor. Geçmiş olsun.


  • makarnacanavari  (16.04.21 22:26:43) 
Yüzcen. Hem yüzme senin durumundakiler için kilo vermek için en iyi spordur, vücudu hemen 2 haftada toparlayıverir ve iskeleti beli omurgaları hırpalamaz.


  • 1bir1bir1  (17.04.21 02:39:12) 
Ayak bileginiz icin fizyoterapi tavsiye ederim, terapiste de sorarsaniz eminim ki yapabileceginiz egzersizleri size soyler. 6 ay onceki sakatlik hala sisiyorsa sikinti vardir, kalici olmadan once tekrar ortopedist sonra fizyoterapiste gorunun lutfen.
Eger sakatlik iyilesmisse belki stabilizasyon egzersizleri yaparsiniz cunku.
Onun disinda ayak bilegi kullanilmayan kardiyo olarak yuzme disinda aklima gelmiyor ama yoga vs yapabilirsiniz, bilek zorlayan hareket olursa videoda, atlarsiniz mesela.
  • kuehles blondes  (17.04.21 09:18:15) 
@kuehles blondes, oncelikle cok tesekkur ediyorum. Ortooedist ve fizik tedavi doktorumla iletisim halindeyim. Malesef normalmis bu durum. Ufak egzersizlerim var ayak bilegimin guclenmesi icin, zaten onlar sayesinde ayaklandim yoksa adim atamayacak haldeydim. En az bir sene boyle zorlandikca agri ve sis olur, daha sonrasinda da kendini hep hissettirecek sana dediler.

Yuzme ne yazik ki su anda mumkun degil, yaz mevsiminde olabilir umarim... Bu aklimda, sag olun:)

Yoga bakayim...
  • invictae  (17.04.21 16:13:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.