[]

basmati pirinci tarifi

bu pirinci tek başına yemek gibi yapmak istiyorum soslu sebzeli baharatlı falan. bildiğiniz sevdiğini güzel tarifleri bekliyorum.




 
Basmatinin espirisi uzun taneler ve kokulu olması. Bu şekilde soslu yemekte basmatiden tam randıman alamazsın. Illa soslu yemek yapacağım dersen kitchari(Google) yap, içine brokoli veya kabak ekleyebilirsin, ve yanında yoğurt.

Basmatiden nasıl randıman alırım dersen normal türk usulü yağla kavur, 1e 1.5 suyla pişir. Taneler uzayacak, kokulu uzun taneli pilav olacak. Bunu soslu yemeğin yanında servis et. Safran, kurkuma, kuru üzüm vs ile varyasyonlar yapılabilir.
  • JohnOakley  (16.04.21 18:47:08) 
basmatiyle soslu pilav yapmanız zor ama sebzeli, baharatlı yapabilirsiniz elbette.
bununla genelde iran pilavı yapılır.
üvey babam iran asıllıydı, oradan biliyorum.

usulü, çoğumuzun normal pilav pişirme sürecinde yaptığı pirinci kavurmadan haşlamak, sonra da tereyağını demlenirken üzerine bırakmaktır.
normal pirinçten biraz daha zor haşlanır.
haşlandığını da tane tane kalan ve lapa olmayan bir pirinç olduğu için anlamak zordur.
yani "haşlanmıştır bu" demeden bir bakın.

haşlama sürecinden önce de biraz tuzlu sıcak suda bekletirseniz iyi olur.

elbette içine haşlanmış ya da kavrulmuş sebzeler ve baharatlar ekleyebilirsiniz.
genelde et yanına sade olarak veya safranla yapılır.
  • blatta hiberna  (16.04.21 18:57:56 ~ 19:01:49) 
hasliyorum, ustune cikacak kadar sudan biraz fazlasini ekleyip kisik ateste pisiriyorum. Isterseniz, yanina yakisacak bir yemek de pisiriyorsaniz, safranla ya da kisnis taneleriyle pisirebilirsiniz.

Türkiye´deki pirinclere gore cok daha kisa surede pisiyor. Soslu-sebzeli seyleri yanina koyuyorum, ornegin curryli yemekleri. Sizin de oyle yapmanizi tavsiye ederim.
  • buf-e kür  (16.04.21 20:08:32 ~ 20:11:00) 
Biz: Çin usulü yumurtalı pilav


  • prole  (16.04.21 22:28:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.